ruled by secrecy [userpic]

29. Janvāris 2006 (14:52)
skan: Noir Désir - Les Ecorchés

sauciet mani par antisociālu mizantropu, bet es vienkārši nespēju komunicēties ar cilvēkiem, kuri spītīgi turas pretī jebkuriem veselā saprāta principiem. ka tik kaut kur problēmas atrast. un var viņiem nemaz neprasīt, kas par lietu, jo atbilde, visticamāk, būs aizvainojuma pilns "nekas". skaidrs, ka nekas. neies jau atzīt, ka tikai no kārtējās mušas zilonis uzpūsts. un tad vēl tas mūžīgā upura sindroms, oij ņemogu. varētu padomāt, ka visa pasaule tāpēc vien pastāv, lai pāris idiotiem dzīvi maitātu. nu i pie velna viņus visus, sēdēšu savās četrās sienās un turpināšu filtrēt realitāti. kamdēļ gan man savu mieru traumēt.

Comments

Posted by: gedimmteversion ([info]gedimmteversion)
Posted at: 30. Janvāris 2006, 12:09
par paštaisnības lēkmēm

tādas uznāk visiem.

bet tas 'nekas', silentio, arī var būt problēma. turklāt neaizmirsti, ka robeža starp 'real needs' un 'perceived needs' reizēm nemaz neeksistē. turklāt pavaicāt 'kas par lietu' arī var dažādi. var ar interesi, var uzrēkt "nu kas TAD ATKAL par lietu?" try walking in someone's shoes, you'll stumble in their footsteps.

Posted by: ruled by secrecy ([info]silentio)
Posted at: 30. Janvāris 2006, 19:18
Re: par paštaisnības lēkmēm
sēžam

jā, protams. un es jau arī nesaku, ka man nekad neuznāk "melnie". taču šajā gadījumā runa ir pavisam konkrēta un par cilvēkiem, kuriem nekad nekas nebūs labi, jo viņi vienkārši nespēj dzīvot, nemitīgi nemeklējot kaut ko, par ko ciest.
mana svēta pārliecība ir, ka normāli, saprātīgi cilvēki vienmēr visu var izrunāt un sarunāt. taču diemžēl daudzi principā neatzīst komunikāciju kā iespēju saprasties, bet tikai kā līdzekli, lai izgāztu savas personīgās problēmas (lai arī kādi būtu to cēloņi) un interpretētu visu pa savam. nu nevar taču prasīt no visiem telepātiju, ja pats nespēj saprast savas domas.
un beigās jau tas pats try walking in someone's shoes vien sanāk, ne?

Posted by: gedimmteversion ([info]gedimmteversion)
Posted at: 30. Janvāris 2006, 21:45
other people ruin everything
Grimsvotn

jā, tādi cilvēki ir (brīnos, ka tas tevi uztrauc). bet viņu interpretācija tevi neskaŗ, zemeslode uz pretējuo pusi nesāk griezties, upes turpina tecēt uz lielākām upēm, ezeriem un jūŗām.

man, starp citu, ļoti patika doma par realitātes filtrēšanu. filozofiski to var saprast kā patiesās realitātes atdalīšanu no tās, uz kuŗas ir saslāņojies die's zin' kas. tiesa, jāatzīmē, ka šī viena (patiesā) realitāte nav un nevar būt vienīgā, tāpat kā filtru ir daudz. tu kaut ko skati caur savas patiesības prizmu, bet vaidētājs - caur savas, kas viņa gadījumā ir melnas brilles. secinājums - visi visu interpretē pa savam. kā gan savādāk?

Posted by: ruled by secrecy ([info]silentio)
Posted at: 30. Janvāris 2006, 23:09
people ruin everything
sēžam

mani viņi neuztrauc, kamēr ar tādiem nav jāsaskaras un jādzīvo. jā, un ne jau viņi paši mani uztrauc, jo katrs taču dzīvo, kā izvēlas, bet gan tas, ka es vēl nemāku vienmēr saglabāt mieru un līdzsvaru arī ārpus savas ietekmes telpas. tāpēc labāk izvēlos vienkārši izvairīties, taču arī tas ne vienmēr ir iespējams.
un skaidrs, ka visi visu interpretē pa savam, citādi taču nebūtu interesanti sarunāties, vai ne? bet tieši tāpēc arī ir jārunā nevis jāgaida sazin kas vai arī par visām varēm jāmēģina pārliecināt par savu patiesību, kas, protams, ir īstā un vienīgā. redz, es kaut ko uzrakstīju savā žurnālā, man viss likās skaidrs un nepārprotams (jo es taču zinu, ko ar to domāju), bet tu ierakstīji komentu un izrādās, ka nemaz tik vienkārši nav, jo tu to visu saprati citādāk. es taču pati to nekad neiedomātos, ja tu neko neteiktu. un uzreiz ir par ko padomāt. :)