sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 22nd, 2024|08:28 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja materiālists spēj pieņemt domu, ka matērija eksistē bez cēloņa, vienmēr ir eksistējusi un vienmēr eksistēs, tad kāpēc viņš nespēj pieņemt ideju par to, ka: ar mūsdienu zinātnes instrumentiem vāji uztverama vai neuztverama substance - apziņa/dvēsele/gars eksistē bez cēloņa, vienmēr ir eksistējusi un vienmēr eksistēs? I mean, nevajag atsaukties uz neticību fantastikai, jo fakts, ka matērija eksistē nevis neeksistē un, ka tā ir laimīgas sakritības rezultātā radījusi šo pasauli, ir tikpat liela fantastika (un es gribētu argumentēt, ka savā ziņā vēl lielāka) kā tas, ka eksistē mūžīgā apziņa, kas spēlējas un izklaidē sevi, radot un piedzīvojot Visumus.
Es šeit specifiski gribu izcelt to, ka materiālisti IT KĀ domā, ka lietas var eksistēt tikai tad, ja šai eksistencei ir cēlonis (un tāpēc dvēsele nevar eksistēt, jo tās eksistencei nav fiziska cēloņa). Bet kā ar faktu, ka matērija kā tāda eksistē bez cēloņa, kad loğiski būtu vienkārši neeksistēt nekam?
linkpost comment

Comments:
From:[info]mansgan
Date:October 22nd, 2018 - 08:55 pm
(Link)
kāpēc?
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:October 22nd, 2018 - 09:02 pm
(Link)
Jo lietām vajag cēloni, visām lietām ir cēlonis. Savādāk lietu eksistence ir fantastika. Un tā - mēs dzīvojam fantastikā, jo šai pasaulei burtiski nav cēloņa!
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:October 22nd, 2018 - 09:07 pm
(Link)
Ja tas bija par to. Ja tavs jautājums bija: kāpēc materiālists tic vienai fantastikai un netic otrai - jo materiālisms ir reliğija. Materiālists tic, ka matērija eksistē, bet smalkā un supersmalkā matērija - nē. 3d eksistē, bet 144d nē. Materiālists ir apjucis.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:October 23rd, 2018 - 06:18 am
(Link)
Te nav sakara ar ticēšanu. Matēriju mēs novērojam, tās ezotēriķu postulētās lietas nē. Empīrika, dati.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:October 23rd, 2018 - 06:17 am
(Link)
Tas ir vienkārši:

Matērijai nepieciešami jāeksistē lai būtu informācijas nesējs. Tu drusku sajauci - kaut kas tāds kā dvēsele nevar eksistēt nevis tāpēc ka nav cēloņa bet tāpēc ka nav struktūras nesēja. Tas ir tas pats kas pateikt ``grāmatu var uzrakstīt uz nekā``