sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 29th, 2024|07:24 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Exaktais bekgraunds ir tāds, ka no punkta, kas miljardiem reižu mazāks par adatas aci, radās liels sprādziens, kā rezultātā radās šis lieliskais Visums ar šo planētu, uz kuras laimīgas sakritības rezultātā (kuras iespējamība ir mazāka par iespējamību, ka laimīgas sakritības rezultātā pati no sevis rastos advancēta mikroshēma) radās pirmā šūna, kurai laimīgas sakritības rezultātā vēl neorganiskajā Zemē bija, ko ēst un tā pavairojās, mutējās un beigās radās cilvēks.
Un tagad iztēlojies, ka NEKĀ nav. Nav cilvēku, Zemes, Visuma, nekur arī nav ieraugāms punkts, kas miljardiem reižu mazāks par adatas aci. Nekad nekas nav bijis un nav iemesla domāt, ka kādreiz kaut kas būs. Vai iespējamība, ka tūlīt uzsprāgs punkts, radīsies Visums - pirmā šūna - cilvēks, nebūtu... maigi sakot fantastika?
linkpost comment

Comments:
From:[info]axsys
Date:September 29th, 2018 - 11:22 am
(Link)
Kā lai to ņem. Intuitīvi tas nav bet fiziķiem evidenču ir pieticis, lai to apskatītu kā dabas faktu. Fantastika ir fantastika tāpēc, ka izfantazēta.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:September 29th, 2018 - 03:31 pm
(Link)
Nevis evidences, bet spekulācijas/ekstrapolācijas, kas pat ja ir pamatotas, neatklāj neko svarīgu par realitātes izcelsmi.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:September 29th, 2018 - 10:00 pm
(Link)
emmm, kā tu šite atšķir svarīgo un nesvarīgo. Un jā tas nav par realitātes as sač, tas ir par mūsu visuma izcelsmi.