shrdlu - [entries|archive|friends|userinfo]
shrdlu

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 30th, 2009|09:36 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vēl varianti, kurus izskatu papildus http://klab.lv/users/shrdlu/163645.html (kautgan saprotu, ka pašreizējā bēgšanas/man-viss-apnicis mindsetā tas viss nav īsti ņemams par pilnu):

"Maģistratūra Latvijas Universitātē":
(plusi) var kautkā turpināt pelnīt naudu tepat LV; stipendija (laikam 70Ls); gan jau iespringstot varētu tikt budžeta grupā; pēc tam varbūt doktorantūra ar normālu stipendiju (bet jāatceras, ka valsts brūk kopā...)
(mīnusi) tā pati iesūnojusī LV vide; apšaubāma kvalitāte(?)

"Maģistratūra Tartu Universitātē":
(plusi) skaitās viena no labākajām universitātēm Austrumeiropā (reklāmraksts - http://www.diena.lv/lat/business/reklamraksti/pec-izglitibas-pie-kaiminiem-starptautiskas-izglitibas-programmas-un-stipendijas-tartu-universitate); nav tālu no LV, pie tam man lauki pie Igaunijas robežas; ir dažas studiju programmas angļu valodā; kautkad sen atpakaļ varēju pat tīri tekoši lasīt igauniski, tā ka atbilstoši iespringstot varētu uzsist līmeni
(mīnusi) iztikas pelnīšana citā valstī; mācību maksa (3300/year); tā pati post-soviet valsts vien ir; nezinu vai gribu Software Engeneering (http://www.ut.ee/en/studies/degrees-in-english/masters/software), drīzāk kautko vairāk uz zinātnes pusi - mākslīgais intelekts, bioinformātika utt.

"Maģistratūra Helsinku Universitātē":
(plusi) laikam skaitās diezgan laba EU līmenī; programmas angļu valodā (http://www.cs.helsinki.fi/admissions/alma.html, http://www.cs.helsinki.fi/bioinformatiikka/mbi/programme.html); internacionāla vide, vērtīgi kontakti; nav pārāk tālu no LV; nav mācību maksas
(mīnusi) dārga dzīvošana (The total monthly living expenses of a single student average from 600 to 900 euro - depending on your spending habits.); problēmas ar darbu, pie tam negribas jau nemaz tā baigi strādāt (You cannot count on financing your studies in Finland by working while you study. Finding temporary work or a part-time job is difficult; especially if you do not have a sufficient knowledge of Finnish or Swedish.); nav somu valodas zināšanas; nemaz nevar zināt, vai varētu tikt iekšā (4 cilvēki uz 1 vietu)

Respektīvi, vajadzēs papētīt šos variantus sīkāk..
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]di_wine
Date:November 30th, 2009 - 10:44 pm
(Link)
Ko Tu tai Latvijai tā piesējies, ja nedomā šejienei strādāt, kamēr studē? :)
[User Picture]
From:[info]shrdlu
Date:November 30th, 2009 - 10:57 pm
(Link)
jā, nu kautkāds iracionāls LV-centrisms. Pie tam ņemot vērā, ka pretēji daudziem citiem mani nekas te pārāk nesaista - ne parādi, ne sievas/bērni, ne superveiksmīgs bizness..
[User Picture]
From:[info]di_wine
Date:November 30th, 2009 - 11:11 pm
(Link)
bet tātad kaut kas tomēr saista, ja negribas tālu prom?
[User Picture]
From:[info]kants
Date:December 1st, 2009 - 12:17 am
(Link)
brauc šurp:)
helsinkos bija forši, bet tartu ir vēl foršāk. universitāte advancēta, lūk: http://www.facebook.com/tartuuniversity?ref=nf, visādi te jaunumi. a vispār iečeko savu specialitāti kaut kā, tik pat labi te varētu būt labāk nekā helsinkos. piemēram, mitoloģijas studijas helsikos ir diezgan pašvakas, bet tartu ir reāli starptautisks stafs ar visādu globālu institūciju vadītājiem.
a dators te ir jau no 1959. gada:) un vēl mums ir vesela izstaba pilna ar pleystation konsolēm - lai varētu fiksi rēķināt kaut kādus molekulāros savienojumus vai ko tur simulēt.
ir daudz visādas stipendijas.
[User Picture]
From:[info]shrdlu
Date:December 3rd, 2009 - 09:54 pm
(Link)
jā, tnx par info, jāapdomā būs kādā brīdī šie te varianti:)
[User Picture]
From:[info]shrdlu
Date:September 18th, 2013 - 06:40 pm
(Link)
Tā arī beigās izdarīju.
From:[info]mans_psihiatrs
Date:May 5th, 2011 - 05:05 am
(Link)
nac studet LU pie borzova kunga,te viss i r CIETI!