28 January 2007 @ 08:30 am
 
Nē, bet sniega šķūrēšana gan ir viennozīmīgi vīriešu darbs, lai gan pilnīgi iespējams, ka sievietes to veic rūpīgāk. Piemēram, palūkosimies uz mani un mūsu kaimiņu Imantu - viņš tik vien ir kā izbraucis ar lāpstu pa ietves vidu, toties es sniegu rūpīgi noskrabināju līdz pat bruģim (un ceru, ka kaimiņi manu sniega skrāpēšanu septiņos svētdienas rītā prata attiecīgi novērtēt). Ar to Imantu jau vispār ir baigi, mauriņpļaušanas sezonā mēs visa ģimene par viņu uzjautrināmies; viņš uzvelk garos makšķernieku gumijniekus, garpiedurkņotu aizsargkrāsas jaku, kaut kādus teju vai metinātāju cimdus, motobraucēju aizsargbrilles, lielās austiņas, korķkoka safari ķiveri un tad jā, tad Imants iet pļaut mauriņu.
Labi, programmas turpinājumā atslābinoša duša un liela krūze tējas. Un oi, kā manas nīkuļa rociņas to visu pēc tam jutīs, jā.
 
11 | +
 
( Post a new comment )
[info]ganesha on January 28th, 2007 - 10:19 am
Malacīte mana.
(Reply) (Thread) (Link)
falter ego: wouldn't dream of it[info]shiry on January 28th, 2007 - 10:59 am
Nu bet; toties cik man sāpīgs zilums tagad uz rokas ir, tas ir vienkārši āprāc.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]mad on January 28th, 2007 - 10:34 am
Oho, kāds ir centīgs. Mēs gan aristokrātiskā slinkumā joprojām sēžam mājās.

Bet tavs kaimiņš šķiet interesants eksemplārs. XD
(Reply) (Thread) (Link)
falter ego: hide your intentions[info]shiry on January 28th, 2007 - 11:00 am
Es jau arī par sevi pabrīnījos. Uz visādiem daudz ciešamākiem notikumiem septiņos no rīta, kur nu vēl svētdienā, reti gadās no gultas jau būt laukā, bet te uz sniega šķūrēšanu. Apbrīnojami.

Un jā, kaimiņš ir neapšaubāmi fascinējošs radījums.
(Reply) (Parent) (Link)
Krist: jasmīns mīļš un skaists[info]coda on January 28th, 2007 - 12:10 pm
Prieks dzirdēt, ka arī citi apdomā to, kam īsti pienāktos šķūrēt sniegu.. es vēl pagaidām izvairos, bet tuvāko stundu laikā arī man nāksies to lietu nodarīt!
(Reply) (Thread) (Link)
falter ego: the eighteenth[info]shiry on January 28th, 2007 - 12:27 pm
Es jau arī it kā būtu varējusi vēlāk, bet, pirmkārt, tad jau garāmgājēji būtu to sniegu piemīcījuši pie ietves, un tad ir vēl grūtāk nošķūrēt, un, otrkārt, ārā bija tumšs un nebija neviena cilvēka, kas bija šausmīgi jauki.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Krist: baloni[info]coda on January 28th, 2007 - 12:55 pm
mīļais cilvēks, pirms astoņiem no rīta! :O es vispār neesmu vairs spējīga piecelties pirms astoņiem! Tu esi dienas varonis!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
falter ego: secret ninja[info]shiry on January 28th, 2007 - 01:06 pm
:D Nebija jau tik traki. Varbūt tā arī apziņa, ka mājās neviena cita nebija, tad nu man nekas cits neatlika. Varbūt tas, ka kaķis jau pēc pieciem mani pamodināja, jo viņam bija jāiet paēst (viņš, redziet, viens pats nevar, kādam ir jāpasēž virtuvē kopā ar viņu), un tad pēc tam arī nekādas lielās gulēšanas nebija.
Un vispār, es jau biju domājusi iet pusseptiņos, bet novārtījos pa gultu vēl papildus pusstundu!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Krist: kaķe bezgala mīļa[info]coda on January 28th, 2007 - 01:33 pm
Manam kaķim arī bija tāds sindroms.. :)
Vienalga Tu esi dienas varonis. Vairs ne tikai sniega tīrītāju, bet arī kaķu pavadītāju kategorijā!
(Reply) (Parent) (Link)
[info]verners on January 28th, 2007 - 04:27 pm
Brīnums, ka te ir arī kāds cilvēks kas vēl nodarbojas ar privātmājas sakopšanas darbiem. Es domāju, ka šeit ir tikai dzīvokļu frajeri un meitnītes, kas nekad savā mūžā pagalmu nekad lāpstu nav turējuši rokās.

Man gan vairāk patīk tīrīt sniegu vakaros, kad cilvēki lielākoties jau ir mājās, bet sniegs aizvien vēl krīt un tad es pārmaiņus ar sniega lāstu un slotu līdz ietves asfaltam tīru.
Lai gan atceros gadus kad ar smago loma stieni esmu dauzījis biezo ledus kārtu. Tas gan ir aizraujoši, cilāt un dzelzim skanot sist pa gabaliņam ledu nost.

Intresanti, ar kādu zālesplāvēju viņs kopj savu mauriņu?
Nu ja nu tas ir kāds aizvēsturisks, uz sava roku spēka darbināms, un man neizprotams mehānisms tad varbūt tas ir attaisnojami. Bet tomēr apavus piemērotus vajag, lai gan man ir zāles savācējkaste tomēr dažkārt zāle nokrāso apavus vai zeķes sandeļu formā.
Un ja pļauj ar trimeni, rokās turamo, tad aizsargbrilles gan ir vajadzīgas, un ja vēl tas ir jaudīgs un jāpļauj "plantācijas" tad arī rokas nogurst.
Cimdus vajag uzvilkt pirms strādā.
(Reply) (Thread) (Link)
falter ego: save the wolf[info]shiry on January 28th, 2007 - 09:30 pm
Par apaviem un cimdiem būtu skaidrs, un par aizsargbrillēm arī, jo kaimiņam ir trimeris; bet tā safari korķa ķivere? Un domāju, ka arī par tiem milzīgi garajiem makšķernieku zābakiem var atrast kaut ko piemērotāku, it īpaši vasarā. Vienkārši cilvēks iztaisās teju vai skafandrā, lai pārdesmit kvadrātmetru zāles nopļautu.
(Reply) (Parent) (Link)