Shelly -

Mar. 13th, 2007

09:06 am

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(44 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]aleja
Date:March 13th, 2007 - 10:25 am
(Link)
tavos laikos bija savādāk :P nevar tak zināt, ko gribēs studēt tas bērns. ai, nu ko mēs te par mācību maksu, kaut kāda margināla diskusija. labāk atrisināsim ekonomiskās problēmas.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]
Date:March 13th, 2007 - 10:53 am
(Link)
mani laiki vēl nav beigušies, es vēl ceturtajā kursā!! :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:March 13th, 2007 - 11:04 am
(Link)
es nojaušu. bet pāris gadu laikā gana daudzas lietas ir mainījušās, piemēram, iestāšanās kārtība (vismaz LU, tu laikam studē LKA, jā?), mācību programmu saturs un mācību ilgums.

es gan arī mācījos par valsts līdzekļiem, bet atklāti sakot, man šķiet, ka doma par maksas izglītību (un varbūt arī mācību maksas palielināšanu) nav nemaz tik slikta. jo visi, pat paši netalantīgākie iet studēt augstkolās, bet profesionālu "vidēja darba" darītāju (es domāju tos, kuri ir beiguši dažādas arodskolas) katastrofāli trūkst. un viss tas milzīgais bars ar viduvējībām, bieži vien neprofesionālām viduvējībām, grib labus amatus, ar labu algu utt.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]
Date:March 13th, 2007 - 11:12 am
(Link)
piekrītu, jā, bet diez vai to var risināt ar lielāku mācību maksu, drīzāk vispār jāpārskata jautājums, ko nozīmē labs darbs. ja par darbu ar rokām varētu saņemt tikpat, cik par darbu ar galvu, tad dažādu jomu profesionāļu būtu vairāk (te nu atkal nevajadzētu vispārināt, jo dažs labs konditors vai frizieris pelna vairāk kā es) un cilvēks var būt liels gudrinieks, kā es :), bet naudiņu trūkuma dēļ netikt mācīties, tas ar stulbi. un taisnība, kritēriji uzņemšanai un noturēšanai budžetā (augstskolā) krītās strauji, arī akadēmijā, drīzāk vajadzētu pacelt tos, ne maksu
(Reply to this) (Parent)