02:55 pm
Ja ir kaut kas, kas mani patiesi šausmina, tad tas ir "Lāses piens". Derīguma termiņš - 2007. gads.
No kā viņi to taisa? Daža laba sienu krāsa bojājas ātrāk.
Current Mood: dzeru un zhagojos
| From: | zupcis |
Date: | August 31st, 2006 - 03:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
No normālā, dabiskā piena pulvera. Pievienojiet tikai ūdeni.
| From: | zupcis |
Date: | August 31st, 2006 - 11:52 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tieši par lāsi nezinu. Patiesībā tas nebūtu sevišķi gudri no viņu puses pienu taisīt no pulvera. Latvieši tomēr zemnieku tauta, zin kā tas piens no guvs pupa garšo. Bet nu daži labi ārzemju piena ražotāji nekaunas šādas piena pulvera perversijas taisīt.
| From: | cu |
Date: | August 31st, 2006 - 03:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu tad, šo zinot, tevi patiesi būtu jāšausmina Lāses pienam, kam termiņš beidzas nākammēnes
| From: | shelly |
Date: | August 31st, 2006 - 03:02 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Manā skatījumā, piens, kuru var lietot no 2005 līdz 2006 gadam, nav ne ar ko biedējošāks par tādu, kas lietojams no 2006 līdz 2007.
| From: | watt |
Date: | August 31st, 2006 - 03:06 pm |
---|
| | | (Link) |
|
jātaisa piena pagrabi.
2004 gada piens ir ekselents, 2005 gada zāle bija pārāk sausa, nav aromāts.
From: | |
Date: | August 31st, 2006 - 03:07 pm |
---|
| | | (Link) |
|
shis bija labs :PPP
| From: | shelly |
Date: | August 31st, 2006 - 03:09 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Zini, šitam pienam pat vēsums un pagrabs nav vajadzīgs. Veikalā Lāse stāv parastajā plauktā.
| From: | watt |
Date: | August 31st, 2006 - 03:22 pm |
---|
| | | (Link) |
|
gosh, pagrabā tas piens glabāsies 5 gadus, nevis 1
| From: | cu |
Date: | August 31st, 2006 - 04:36 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nē nu, es domāju, ja tu redzēji Lāses pienu ar termiņu 2007, un tagad nopērc ar termiņu 2006, tad tu vari novērtēt, cik ilgi viņš tur plauktā jau stāvējis :)
| From: | shelly |
Date: | September 1st, 2006 - 07:39 am |
---|
| | | (Link) |
|
Darīt man nav ko! :)
Pārfrāzējot vienu Mērfijismu - cilvēkiem, kas ciena likumu un kam garšo Lāses piens, labāk nezināt kā tos gatavo ;)
Parasto veikalā nopērkamo pienu pasterizē apm. 80-90 temperetūra, kurā izzūd kkādas tur baktērijas(ne visas), bet visas pienam piemītošās uzturvielas paliek. Lāses piens tiek pasterizēts >100 temp., kas nozīmē, ka viņā pazzūd vēl citas baktērijas, kas aizkavē piena bojāšanos, tāpēc arī tas piens neatvērts var tik ilgi stāvēt.
Nav ne piena pulveris, ne ūdens.
Ā, un to dārgo pienu "Daugava" stikla pudelēs, vāra tikai līdz kkādiem 70 grādiem - tāpēc arī viņa uzglabāšanas laiks ir vispār tikai dažas dienas.
Tā lūk!