Shelly -

Mar. 17th, 2010

09:56 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kā es gatavoju burkānu-zirnīšu sautējumu vakariņām: zirnīši un burkāni katlā, verdošs ūdens, saldais krējums, sasālam, samaisām, nē, par šķidru, treknu un saldu, vells, nolejam daļu šķidruma, sasālam vēl, samaisām, vells, kapēc tas viss nevārās, pēc brīža nolejam vēl, vells, nu jau derētu slapjāks, ai, atstās visu, kāds ir, piemetīs rīvmaizi, pamaisīs, pakarsēs, vells, ēdīs nost. Un tam visam pa vidu vārās rīsi, top milzu bļodu ar salātiem un kaķis aiz muguras auto kā neprātīgs (laikam jūt līdzi), vells.
Nē, pēc visa tā mēs joprojām esam dzīvi, un Dārgais pat slavēja, ka esot garšīgi, burkānus un zirnīšus jau ir gandrīz neiespējami sačakarēt, bet mani tomēr interesē:
Bet kā lai uztaisa tādam sautējumam, no burkāniem un zirnīšiem, normālu mērcīti, tādu biezu un pareizajā daudzumā?

(5 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]skuka
Date:March 17th, 2010 - 11:17 pm
(Link)
Bišķi miltiņus. Citādi jau viss pareizi. Novāra mazā ūdentiņā, tad saldais krējumiņš, bet miltiņus iesaku iemaisīt vispirms krūzītē aukstā ūdenī, citādi dabūsi kunkuļus, un tad lēni lej klāt un maisa. Kamēr ir ok. Tikai nevajag tos miltus lielā ūdenī, tad atkal par daudz atšķaidīsi visu.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 18th, 2010 - 07:43 am
(Link)
Vot, milti tiešām nāca prātā, bet mājās nebija.
Ar proporcijām turpināšu strādāt.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]bez4pieci
Date:March 18th, 2010 - 09:13 am
(Link)
pilnībai — ūdentiņu un kunkulīšus, lūdzu.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]casiopea
Date:March 18th, 2010 - 11:27 am

maní iedegás food blog gars

(Link)
Njemam un sagriezam nedaudz siipolinja un liekam cepties elljá vai sviestinjaa kopa ar burkani-zirnishi bez atsaldeshanas. Sautejam lidz liekas izcepushis pavisam neilgi. Tad ieberam kadas 3 karotes miltu un maisam centígi lídz vienmeriigi izmaisiijies uz nelielas liesmas. Tad panjemam glázi piena kas jau ieprieksh sagatavota un sákam liet léná strúklinjaa iekshaa pienu visu laiku centígi maisot. Lejam tik daudz piena cik mums meerce vajadziiga. Ja gribam skjidru vairaak ja biezu mazak nu tu jau pati redzesi ka ta konsistence veidojas. Ja pieliist par daudz piens liekam uz ljoti mazas uguns un maisam lídz iztvaiko dalja.

liet nost neko nevajag jo tad lej aaraa garshu.

(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:March 18th, 2010 - 01:02 pm
(Link)
manai tantei vienmēr iznāk nenormāli garšīgs sautējums,un noslēpums bija cukurā - viņa liek diezgan daudz cukura, ne tikai sāli, jo vārīti burkāni gan ir saldi, bet tādi drusku šķebīgi saldeni. Tagad es arī tā daru, rezultātā šo sautējumu ēd un slavē pat pusaugu puišeļi :)
Un biezinu ar kartupeļu miltiem, man tas liekas vienkāršāk
(Reply to this)