Shanas biedrs

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:28:

Comments

[User Picture]
From:[info]hedera
Date:6. Novembris 2020 - 09:31
(Link)
Iemesls, kādēļ miruši cilvēki nav noņemti no reģistrēto balsotāju saraksta? Nezinu, bet viens skaidrojums var būt visādi reģistrācijas sistēmas gļuki. Tas nav retums. Piemēram, mana māte vairākus gadus pēc tēva nāves nepārslēdza Rīgas Ūdens līgumu uz sava vārda. Sākumā vienkārši vienmēr aizmirsa - atnāk rēķins uz tēva vārda, viņa samaksā un atkal aizmirst, ka jāiet pārslēgt, un tā mēnesi pēc mēneša, beigās pierada. Tikai pēc pāris gadiem, kad RŪ nāca čekot skaitītāju, atklājās, ka viņiem ir līgums ar mirušu cilvēku, kura rēķini katru mēnesi tiek godīgi samaksāti.

Ja šis tomēr ir masveida krāpšanas pasākums, cerams, ka notiks izmeklēšana, iespējams, būs jāatkārto vēlēšanas. Ja reģistrācijas sitēmas gļuki - cerams, ka šis būs stimuls viņiem pieķerties un visā valstī sakārtot savas sarakstu sistēma tā, lai miruši cilvēki tiek uzreiz noņemti no reģistra.

Man kā mazas Eiropas valsts iedzīvotājai nav arī skaidrs, kadēļ ASV pilsoņiem vispār ir atsevišķi jāreģistrējas uz balsošanu. Kādēļ nav vienkāršāka sistēma kā pie mums - ej un balso ar savu derīgo ID.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:6. Novembris 2020 - 09:51
(Link)
Atkārtotas vēlēšanas būtu ideāls risinājums, manuprāt. Tas viss ļoti nelāgi izskatās, sevišķi kopā ar acīmredzamo cenzūru Twitter, Facebook, kuras sevi pozicionionē kā "platformas", nevis mēdiji, kuriem var būt redakcionāla politika. Ja ASV sāksies nopietnas jukas, Kremlim var sākt niezēt rociņas. Un tas mani uztrauc. Jau Obamas ievēlēšanas laikā bija runas par kapsētu balsojumu pareizās vietās un laikā, bet tas noklusa.
Powered by Sviesta Ciba