Shanas biedrs

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:48: Progresīvie spēki darbībā

Comments

[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:3. Jūnijs 2020 - 00:21
(Link)
Lasāmvielai
https://en.wikipedia.org/wiki/Attack_on_Reginald_Denny Par to, kas notiek, ja apstājas. Un tas nebija pūlis, kas centās izvairīties no sadursmes, tas uzbruka braucošai mašīnai. Un lūdzu nevajag apgalvot, ka tu bremzētu. Tu to nezini, ko tu darītu tādā gadījumā, ja tavai mašīnai uzbruktu satracināts pūlis. T
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:3. Jūnijs 2020 - 08:22
(Link)
Jā, man te nav tā īsti, ko iebilst, bet, kā paskaidroju komentā zemāk, mēs te sākumā par bišk citu runājām.

Īsumā manas domas par visu šo notikumu. Nelāgas sakritības rezultāts: sūdīgi noregulēta satiksme, kā dēļ smagais atradās uz tās maģistrāles + satrakojies pūlis*. Es īstenībā brīnos, ka tik bīstamā situācijā neviens nezaudēja dzīvību, jo iespēju bija pietiekami - ja šoferis pārāk vēlu pamanītu pūli un neuzspētu pietiekami sabremzēt, ja pūlis būtu pietiekami satrakojies, lai nosistu šoferi, ja šoferim uzdotu nervi no uzbrukuma viņa mašīnai un viņš iespiestu gāzi grīdā, galu galā, ja kāds tur būtu gadījies pietiekami tizls, lai pats nejauši paliktos zem riteņiem... utt. Ārkārtīgi bīstama situācija, kas, arī tikai sakritībai pateicoties, nebeidzās traģiski.

*Es pieņemu, ka "pūļa psiholoģija" ir pazīstams jēdziens. Neskaitāmas reizes novērtais fenomens, ka cilvēkiem pūlī mēdz "aiziet ciet" un viņi pēc tam paši nesaprot, kādēļ rīkojās tā kā rīkojās, ir galvenais iemesls, kādēļ man personīgi nevelk piedalīties jebkādās, pat miermīlīgi paredzētās demonstrācijās un protestos, jo ko var zināt, vai kaut kas nenoies greizi un apkārtējiem ļaudīm viņu lizard brain neņems virsroku.
Powered by Sviesta Ciba