Shanas biedrs

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:29:
Vēl no Delfu katliņa: viens skaisti ir salicis pa plauktiņiem:

Don't Cry For Me Argentina, kampaņa: pazīsti savu tuvāko, 21.10.2007 12:49

TP = PSKP (padomju kompartija) kopīgās raksturīgās īpašības:

-1.TP un PSKP prasa bezierunu pakļaušanos no saviem biedriem. Par sava viedokļa brīvu paušanu tie tiek izslēgti no partijas un publiski pazemoti. Respektīvi, gan TP gan PSKP jēdziens – savs viedoklis – nepastāv.

-2.Tāpat, kā PSKP, TP kultivē lozungu „kas nav ar mums, tas pret mums”. Tāpēc no darba Saeimā pilnīgi tiek izslēgta opozīcija.

-3.Visās atbildīgajās institūcijās TP cenšas iebīdīt savus ielikteņus. To gan PSKP gan TP sauc par iestāžu politisko kontroli. Tiek visiem spēkiem izēsti neatkarīgi domājoši cilvēki, pat ja tie nepieder ne pie vienas no citas partijas.

-4.Atbalstītas tiek tikai tās tās pašvaldības, kurās pie varas ir TP pārstāvji.

-5.Gan TP, gan PSKP aktīvi strādā pie ārējā ienaidnieka tēla radīšanas. PSKP laikos tie bija reakcionārie Rietumi, TP laikos – Sorosa fonds (sorozīdi), Amerikas Latvieši, citas nevalstiskās organizācijas, tagad jau tiek piesaukta KT.Beilija un „ASV iejaukšanās Latvijas iekšējās lietās”.

-6.Ar ārējo ienaidnieku nepietiek. Tāpat kā PSKP laikos, aktīvi tiek meklēti iekšējie „tautas ienaidnieki un musinātāji .” – „Bijušo desantnieku bandas, ko piesedz politiķi”,”neviens vairs šai valstī nevar justies droši”.

-7.Līdzīgas ir arī TP un PSKP darbības sekas. Par spīti tam, ka tiek deklarēta profesionalitāte (mēs esam profiņi, mēs zinām kā), viss tiek totāli salaists dēlī – inflācija aug, cilvēki emigrē, valsts un tieslietu iestādēs totāls bardaks.

-8.Gan PSKP tad, gan TP tagad, savas neprasmes un neveiksmes cenšas aizmālēt ar „piecgades būvēm” un trīs brāļiem.

-9.Kā smejies, gan PSKP līderi, gan TP līderi savu jaunību ir pavadījuši Padomju Savienībā, kur smēlušies kopējo politiskās cīņas pieredzi.


Mūzika: Rush "Snakes and Arrows"
Tags:

Comments

From:[info]divi_g
Date:21. Oktobris 2007 - 17:11
(Link)
Nu nez, imho prasās piebilst, ka:
#2, #3, #4 ir bijis raksturīgs visiem līdz šim;
#5 imho TP nebija tā, kas sāka jezgu ap "sorozīdiem", tie bija "zaļie zemnieki" (skatīt Emša atklāsmes par "tīklveida struktūrām"), kad "sorozīdi" sāka ņemties par Lembergu.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:21. Oktobris 2007 - 17:26
(Link)
3,4 nav tiesa. Nosauc analogus gadījumus Līvāniem (skolas remonts Greiškalna laikā ) un nupat Cesvainei nekoalīcijas partiju izpildījumā. Laukos daudzi sapinās ar ZZS un TP tikai, lai risinātu lokālas pašvaldības problēmas #5: iespējams,ka Emsis un ZZS to iesāka pirmie lietot publiski, bet sakne tam ir kopīga un tagad to jau visa nomenklatūra sāk to izmantot, jo tas tomēr ļoti atgādina sentēvu retoriku un tādēļ ir nedaudz riskants
From:[info]divi_g
Date:21. Oktobris 2007 - 18:22
(Link)
#3 - LC valdību laiki? Diskusijas ap KNAB vadību Repšes laikā? ;)
#4 - ne tikai TP, arī LPP
#5 - tas gan tiesa.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:21. Oktobris 2007 - 18:46
(Link)
LC laiku neatceros. Droši vien bija arī. LPP nepelnīti nepieminēju, SM vien ir apbrīnas vērta. KNAB vadība ir komplicētāks gadījums, man nudien ir grūti salīdzināt Strīķi ar tipveida ielikteņiem kā Peters vai Vītols (TP izglītības ministrs bez izglītības).
From:[info]divi_g
Date:21. Oktobris 2007 - 19:06
(Link)
LPP es biju domājis ne tikai par amatiem, bet arī pašvaldībām, btw.
Nus, es Strīķes profesionalitātes vērtējumā būtu piesardzīgs :)
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:21. Oktobris 2007 - 19:21
(Link)
Grūti te vairāk ko teikt, par Strīķi trolejbusā esmu dzirdējis , ka esot principiāla un "no rokas" neēdot, tieši tāpēc arī Saeimai tik ļoti neesot patikusi. Savukārt Loskutovs gan ir melnais zirdziņš, pēc radurakstu teorijas vajadzēja būt savējam kā Filipam, bet pagaidām neizskatās. Pašvaldības ir komplicēts gadījums, labi zinu vietu, kur skolas direktore iestājās ZZS un uzreiz atradās naudas skolas renovācijai savukārt pagastvecis no TP un jau ir sasniedzis apgriezienus, kad KNAB sāk interesēties. Pašvaldību gadījumi ir pateicīgi ar to,ka tur viss ir itin pārskatāms,ja vien esi tuvumā.
From:[info]divi_g
Date:21. Oktobris 2007 - 19:25
(Link)
Principialitāte profesionāli neaizvieto, un es trolejbusā dzirdēju, ka viņai diemžēl esot raksturīgi tiesiskās efektivitātes vietā izmantot teatrālu efektivitāti (aļa Pretterorisma vienības izmantošana Šķēles biroja kratīšanā pašā darbības sākumā). Tāpat Vaškeviča lietā ir daudz neskaidrību; no sarunām autobusā var domāt, ka versija par "mentu kariem" nebūt nav tik tāla no patiesības, kā liekas.
Par Loskutovu - hvz, man šamais likās esam akadēmisks sausiņš.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:21. Oktobris 2007 - 20:00
(Link)
Nezinot "chain of command" un kādas ir reglamentētās procedūras, grūti komentēt. Diez vai Strīķei jebkad ir bijusi kāda teikšana par Omegu, drīzāk tas pats KNAB vien tur bija. Par teatralitāti runājot, arī Lemberga aizturēšanā bija teatrāli momenti. No otras puses, pie "krusttēviem" ierēdņi ar pildspalvu kabatā nedodas, lūk, tas gan izskatītos neprofesionāli. DeVoškas stāsts vēl nebūt nav beidzies, tur ir daudz versiju. btw, pašlaik TV3 Liepnieks(?) masē TP :)
From:[info]divi_g
Date:21. Oktobris 2007 - 20:14
(Link)
Tieši ar pildspalvām arī iet - Alkaponi, kā zināms, iesēdināja puisītis ar pildspalvu, nevis poliči ar tomsoniem ;)
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:21. Oktobris 2007 - 20:23
(Link)
Bumbas piesēja par nodokļu nemaksāšanu t.i. lietu sagatavoja ar "pildsdpalvām", bet par pašu aizturēšanu gan nezinu. Galu galā tas ir reglamentētu procedūru jautājums.
From:[info]divi_g
Date:21. Oktobris 2007 - 21:01
(Link)
Neatminu, vai toreiz kādu aizturēja, un šaubos, vai digitalizācijas lietā apsūdzētie būtu Alkapones stila darboņi. Mūsdienās metodes ir smalkākas.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:21. Oktobris 2007 - 20:31
(Link)
Omegu, kā saprotu, piesaka un pasūtina tie, kam tas ir vajadzīgs. Cik lasīts, tad skandalozo Saknīša aizturēšanu par ātruma pārsniegšanu ONAB uzdevumā bija veikusi Omega. A ONAB un KNAB laikam brīžiem ir dažādās žoga pusēs. Bet Omegai vienkārši jāizpilda uzdevums.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:21. Oktobris 2007 - 20:33
(Link)
Tā var būt ar to teatralitāti. Bet tikpat labi var būt, ka izrāde tiek sarīkota psiholoģiska spiediena izdarīšanai uz aizturēto, pārmeklējamo u.t.t. A ja nu kādam nervi neiztur, un viņš izdod ārā kaut ko derīgu pirmajā izbīlī?
From:[info]divi_g
Date:21. Oktobris 2007 - 21:00
(Link)
Imho jā, ja var taisīt "razkrutku", a citādi - pēc dienas no liecības atsakās, paliek tikai "operatīvā informācija", un man ir aizdomas, ka tās ir līdz galvai un pāri.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:21. Oktobris 2007 - 18:34
(Link)
3 tomēr ir raksturīgs visiem. Katra partija cenšas saviem svarīgiem cilvēkiem siltākas vietiņas nodrošināt. Katrai partijai ir sava nomenklatūra ;-)
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:21. Oktobris 2007 - 18:50
(Link)
Mūsu koalīcija gan cenšas vairāk visur sabāzt kretīnus, kuri labi zinādami,ka nekas labāks nekur nespīd, dara visu ko, krustēvi liek
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:21. Oktobris 2007 - 19:26
(Link)
Un vai cita koalīcija, kas nāktu šīs vietā, nedarītu to pašu? :)
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:21. Oktobris 2007 - 20:20
(Link)
Nu tu taču zini vadības principus: ja gribi organizācijā darīt savas rebes, tad pulcini durikus, ja gribi dzīt kantori uz priekšu, tad meklē specus. Pārkinsona un Mērfija likumi :)
From:[info]chaika
Date:21. Oktobris 2007 - 18:35
(Link)
Eu, moš ejiet politikā un ievediet tautu (nevis TP) treknajos gados!? :)
Powered by Sviesta Ciba