it's all in my head -
April 2024
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Sunday, September 3rd, 2017 02:54 pm



"Henry “Monty” Montague was born and bred to be a gentleman, but he was never one to be tamed. The finest boarding schools in England and the constant disapproval of his father haven’t been able to curb any of his roguish passions—not for gambling halls, late nights spent with a bottle of spirits, or waking up in the arms of women or men. But as Monty embarks on his grand tour of Europe, his quest for a life filled with pleasure and vice is in danger of coming to an end. Not only does his father expect him to take over the family’s estate upon his return, but Monty is also nursing an impossible crush on his best friend and traveling companion, Percy. Still it isn’t in Monty’s nature to give up [.]"

Reti, kad grāmatas, kas rakstītas pirmājā personā, man šķiet pieņemamas (iespējams tikai šī iemesla dēļ nespēju novērtēt citu cildināto un apbalvoto - My name is Leon un The Danish girl, otro drīzāk emocionāla tukšuma dēļ), tādēļ, ka, lai sajustu to īpašo saikni un "grāmatas radīto brīnumu", tai ir jāspēj būt pārākai par spoguli un šī priekš manis to paveica ar uzviju. Katrā no trim tik dažādajiem tēliem spēju saredzēt daļu sevis un papildus viens no galvenajiem vadmotīviem, kas aizgūts no Japānas un tiek dēvēts: kintsukuroi -   “We are not broken things, neither of us. We are cracked pottery mended with laquer and flakes of gold, whole as we are, complete unto each other. Complete and worthy and so very loved,” ir man tik ļoti tuvs.

Bet īsumā: sarežģītas ģimenes attiecības / draudzība / māsas - brāļu attiecības / ceļošanas - sevis un pasaules iepazīšana / feminisms / emocionalitāte / hroniska slimība un tik daudz, kas cits, ietērpts brīnišķīgā humorā.
Grāmata noteikti nebūs domāta visiem, bet man 10 no 10.

7CommentReply Add to Memories Email this entry to a friend

laba_doma
laba_doma
Laba doma
Sunday, September 3rd, 2017 06:09 pm

Tu esi redzējusi seriālu Westworld?


ReplyThread
seehearfeel
seehearfeel
seehearfeel
Sunday, September 3rd, 2017 09:58 pm

Neesmu gan, pēc bildes mājaslapā un wiki apraksta izskatījās... tur ir ļoti daudz vardarbības.

Kā Tu raksturotu to?


ReplyThread Parent
laba_doma
laba_doma
Laba doma
Sunday, September 3rd, 2017 10:22 pm

Jā, Tev taisnība - tur ir daudz vardarbības. Taču vardarbība tur lielā mērā kalpo par katalizatoru, kas seriāla tēliem un vienlaikus arī skatītājiem maina uztveri par lietām un tēmām, kuras tur tiek risinātas.

Mani šis seriāls iespaidoja dziļi - tik dziļi, ka pēc noskatīšanās es to tūliņ noskatījos vēlreiz. Tas gan nebija grūti, jo seriālam ir tikai 10 sērijas.

Šis seriāls, manuprāt, ir unikāls un kaut kas nebijis, katrā ziņā es neko līdzīgu vēl nebiju redzējis. Tur ir oriģināls sižets, intelektu rosinoša montāža, lieliski aktieri, interesanti filozofiski jautājumi un gana daudz arī emociju, it īpaši uz seriāla beigām un pēdējā sērijā.

Ja Tev kādreiz tomēr gadītos to noskatīties, es ļoti priecātos uzzināt Tavu viedokli par to.


ReplyThread Parent
seehearfeel
seehearfeel
seehearfeel
Sunday, September 3rd, 2017 10:49 pm

"interesanti filozofiski jautājumi un gana daudz arī emociju" šķiet mani nedaudz pazīsti : ) palūkošu nākamajā nedēļā, vismaz pirmās epizodes.


ReplyThread Parent
laba_doma
laba_doma
Laba doma
Sunday, September 3rd, 2017 11:18 pm

"Some people choose to see the ugliness in this world, the disarray. I choose to see the beauty. To believe there is an order to our days. A purpose."

Sarunāts. :)


ReplyThread Parent
217
217
J. S. Badger
Monday, September 4th, 2017 12:55 am

ahh, ielikt lasámlisté :)


ReplyThread
seehearfeel
seehearfeel
seehearfeel
Monday, September 4th, 2017 11:54 am

Tur ir arī daudz ceļošanas, tāpēc domāju Tev patiks : )


ReplyThread Parent