(no subject)

« previous entry | next entry »
Mar. 5th, 2022 | 01:51 pm

Mūsu sunīšu pulkā ir sākusies maiga, bet nenovēršama ietekmju pārdale.

Viņi ir četri, un tas jau ir sociums jeb bars. Katram no suņiem ir attiecības ar katru citu suni, tātad kopā divpadsmit attiecības. Plus attiecības divu vecāko un divu jaunāko suņu starpā. Un visu četru kopējās attiecības jeb četrotne.

Viena no šo attiecību iezīmēm ir hierarhija. Līdz šim četrotnes “galvenais” suns bija Tomi. Galvenais lieku pēdiņās, jo tā nav alfa vai līdera loma, šādu īpašību Tomim nav. Viņš ir maigas dabas labsirdis, kurš nekad neiesaistās konfliktos, nav ļoti inteliģents, un ir vienkārši ļoti ļoti jauks. Taču viņš ar lielu atbildību uzņēmās audzināt abus Grenlandes kucēnus. Mācīja tiem uzvedības noteikumus, pieskatīja un pievaldīja. Vārdusakot, centās no sirds un bija labs onkulis. Skudra, otrs vecākais suns, palīdzēja kā nu mācēja.

Abi mazie respektēja un apbrīnoja vecākos suņus. Izrādījās, ka pieticīgajam kucēnam Trondam ir lieliskas sociālās spējas, ar kādām cilvēku pasaulē varētu kļūt par augsta ranga diplomātu. Jau divu mēnešu vecumā Tronds bija izcils stratēģis. Kamēr visi pārējie kucēni skrēja pie pirmās ēdiena bļodas, Tronds zināja, ka sekos otrā, un vienīgais devās pa taisno pie tās. Otrs kucēns – mazā Torvi – jau agri parādīja savu neatkarīgo raksturu un iekšējo spēku. Tapa skaidrs, ka tas suns nevienam neļaus uzkāpt sev uz galvas.

Tagad kucēni ir izauguši par jauniem suņiem. Tronds pamazām, bet neatlaidīgi panācis, ka attiecībās ar Torvi galvenais vaukšķis ir viņam. Šī kārtība gan mēdz sašūpoties pēc garākiem skrējieniem suņu pajūgā, kuros Torvi sajūt savu pārākumu pār brāli.

Nākamais Tronda sociālais panākums bija Skudra. Ausainā suņu dāma sākotnēji skatījās uz sīko no augšas un nekautrējās izrādīt savu pārākumu, uzkāpjot virsū vai norūcot nost. Taču pamazām, pamazām viņš pamanījās iekarot sunes interesi un cieņu. Šī uzvara deva viņam jaunu pašapziņu. To jūtot, Torvi pierāvās un sāka vairāk respektēt brāli. Toties Tomītis šķiet zaudējis pārliecību, un līdz ar to arī pārējie suņi ir sākuši apšaubīt viņa autoritāti. Tronds vairs nevārtās Tomi priekšā uz zemes. Skudra pretendē uz pusizēsto bļodu.

Šķiet nenovēršami, ka jau visai drīz Tronds kļūs par jauno karali (Trond = karalis). To visu vērot ir aizraujoši, bet arī satraucoši. Jautājums tikai kā tas notiks. Vai neiztikt bez kautiņa? Bet varbūt Tronds to noorganizēs diplomātiski? Un pats, galvenais, kā mēs, cilvēki, spēsim ievirzīt šo jauno pasaules kārtību tā, lai tā būtu labākā iespējamā visiem iesaistītajiem visu sugu zvēriem.

Link | piebilst | Add to Memories


Comments {7}

Shelly

(no subject)

from: [info]shelly
date: Mar. 5th, 2022 - 03:51 pm
Link

Cik uztraucoši!!! Noteikti turpini ziņot.

Atbildēt


barbala

(no subject)

from: [info]barbala
date: Mar. 6th, 2022 - 12:26 am
Link

Tavas un D. ziemeļ-suņuziņas ir viena no valdzinošākajām parādībām soctīklos šajā laikā. Turpiniet rakstīt un būt tur, kur esat.

Atbildēt


Vikings

(no subject)

from: [info]vikings
date: Mar. 7th, 2022 - 11:32 pm
Link

Un Nesija?

Atbildēt | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Mar. 8th, 2022 - 09:33 am
Link

Nesija dzīvo iekšā, viņas intereses ir vienmēr būt blakus cilvēkam un kaut kādi tur āra suņi viņu diezko neinteresē. Līdz ar to viņa īsti nepiedalās bara dinamikā. Bet kad visi dzied, arī viņa palaiž savu balsi un tā skan pāri visām

Atbildēt | Parent | Thread


Vikings

(no subject)

from: [info]vikings
date: Mar. 9th, 2022 - 12:19 am
Link

aha. Tad viss labi. Man Nesija ik pa mirklim sapņos rādās.

Atbildēt | Parent | Thread


bettyboob

(no subject)

from: [info]san
date: Mar. 9th, 2022 - 05:40 pm
Link

Tu gadījumā nemēdz sapņot par sieru? Tad Nesija nāk pēc tā, jo viņai nenormāli garšo :D

Atbildēt | Parent | Thread


Vikings

(no subject)

from: [info]vikings
date: Mar. 11th, 2022 - 10:55 pm
Link

nē, es tikai katru vakaru ēdu siera šķēli pa kluso. Nu tādu resnu un ar mārrutkiem nosmērētu. Un bez maizes.

Atbildēt | Parent