Lauku jaunumi un Tantes brūtgāni

« previous entry | next entry »
Aug. 3rd, 2009 | 02:19 pm

Vakar biju laukos. Omītei 91 gads palika, uzklājām galdu dārzā. Man šausmīgi patīk lauku vienkāršie nesamudrītie ēdieni. Tantes kotletes, Alberta šašliks, salāti tikko no dobes, vārīti kartupeļi - dzelteni kā oliņa (cc Omīte).

Visiem pa rokām dzīvojās pelēks kaķēns. Viņai tikai divi mēneši, bet visas vistas pabāzusi zem ķepiņas. Visas vistas ir tikai divas, jo pārējās, un arī gaili, aiznesis kāds zvērs, ko Alberts krieviski sauc par "laska". Nav ne jausmas kas tas tāds, bet man viņš nepatīk (iedomājos par pazudušo Keņu). Mežā kokiem apgrauzta miza, bet gan jau pie vainas kāds buks. Nevar taču viens zvērs ēst gan kokus, gan citus dzīvniekus.

Atvadoties Omīte sataisīja viltīgu seju un iečukstēja man ausī: tu man nofotografē to Oļas Šuriku, ja? Oļa ir mana Tante, bet Šuriks - viņas "brūtgāns", ko Omīte izdomājusi, lai kliedētu garlaicību. Šuriks pa vakariem staigā gar logiem, Šuriks nes Oļai konfektes un tādā garā.

Vispār jau tas Šuriks ir reāla persona - Tantes vecs pielūdzējs. Viņa tik smej un izvelk no skapja albūmu, lai parādītu šamā bildi. Šurika bilde neatradās, toties bija daudzāku citu uhažoru bildes. Visi tik smuki! Tas pats Alberts ajajaj kāds skaistulis bijis. Bet vislabāk man patika krievu oficieris, ar ūsiņām lai. Nu pilnīgi Fandorins! Tantes pirmais vīrs - melnais Roberts - ar tā neko. Jāatzīst, lieliska gaume, esmu sajūsmā! :)

Link | piebilst | Add to Memories


Comments {0}