Janvāris 19., 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:40
Kā jau pēc katras algas dienas, sēžu mājās un rēķinu savu mēneša budžetu. Pēdējo pāris gadu laikā esmu iemācījusies diezgan labi turēt sevi rāmjos - nav bijis neviens mēnesis, kad man nepaliktu pāri nauda, bet šobrīd gan mazliet sanervozējos. Nākamnedēļ priekšā Barselonas brauciens un man, kā jau ceļošanas jaunavai, nav ne jausmas cik mēs tur iztērēsim 4 dienu laikā + vēl esot svaigās attiecībās, balanss, cik daudz kurš tērēs arī nav skaidrs. Šobrīd viņš ir nopircis visu - vilciena biļetes uz lidostu un atpakaļ, viesnīcu naktij pirms izlidošanas, lidmašīnas biļetes un dzīvesvietu Barselonā. Tas ir krietni vairāk kā es gaidīju, un lai gan saņēmos pajautāt vai tiešām viņš negrib nekādu naudu no manis (man riebjas runāt par naudu ar vīriešiem!), viņš tikai pasmējās un teica, ka es varot viņam izmaksāt pusdienas un kādus dzērienus, kad būsim tur. Bet lai gan, smagākās naudas lietas ir viegli nokritušas no maniem pleciem, tas nemaina faktu, ka man nepatīk plānot savus izdevumus kur es absolūti nezinu cik es iztērēšu. Man izskatās, ka Barselona nav nekāda lētā vietiņa, turklāt man ir īpašs apjukums kā man labāk rīkoties ar eiro. Vai vienkārši ņemt naudu ārā no savas kartes uz vietas? Braucot uz Latviju man parasti līdzi žūksnis mārciņu, kuras samainu bankā, bet kad aptrūkstās, izņemu no bankomāta, no Anglijas kartes. Līdz šim nekādas milzu komisijas nav noņemtas, bet pieļauju, ka tas nav tas taupīgākais variants. Goda vārds, gribās sevi iepļaukāt, ka visu domāšanu vienmēr atstāju uz pēdējo brīdi.
Mūzika: GZA feat. Killah Priest - B.I.B.L.E.

(14 piebilda | piebilst)

Comments:


[User Picture]
From:[info]bikini_kill
Date:19. Janvāris 2013 - 18:07
(Link)
viss atkarīgs no tā, ko plānojat darīt. tā kā karls tev apmaksājis lielāko ceļojuma daļu, būtu tikai normāli, ja tu viņam šad tad izmaksātu arī kādu dzērienu/pusdienas. barselona ir tipiska tūristu pilsēta, tāpēc lēti nav, taču iesaku uz vietas izņemt kādu simtnieku eiro un vadīties pēc tā (brīdinu, var iztērēties ātri!). runājot par ēdienu, turies tālāk no tūristu vietām, tās ir padārgas un kvalitāte arī nav diez ko. sānu ieliņās ir visādi tapas bāri, kur sēž vietējie (ja redzi vietējos, tas ir labi). padzerties un uzkost var nopirkt arī supermārketos (ja kaut kur jādodas), tad vēl viņiem ir diezgan daudz bulciņu veikalu, kur ir garšīgi un lēti.
neaizmirsti par muzejiem - daži ir par brīvu, par dažiem jāmaksā. cik zinu, sagrada familia ir kādu 12 tugriku vērta, bet tur ir mūžīgās rindas, tā kā var mierīgi apskatīt no ārpuses. tad viņu lielais akvārijs ir diezgan pricy. iesaku atlikt naudu arī metro, kā arī turi naudu vairākās vietās un uzmanies - tur ir daudz kabatzagļu. gaudi muzejā nebiju, jo toreiz laikapstākļi bija šausmīgi (lija), par to nevarēšu teikt.
ā, un mans personīgais ieteikums - pamēģini clara (alus ar citronu sulu vai spraitu), un ja jums abiem garšo crepes - uz Via Laietana ir tāda maza kafejnīciņa Creps Barcelona (iela ir liela, nepamanīt būs grūti), tur bieži sēž gan vietēji katalāņi, gan tūristi un pankūkas ir dievīgas (it sevišķi sāļās), mmm :)
jebkurā gadījumā, izbaudi - barselona ir forša!
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:19. Janvāris 2013 - 18:12
(Link)
vī! (īpaši par crepēm!)
paldies tev par idejām. es te tā pa internetiem lasu, ka cilvēki saka, aptuveni 100nieks pa dienu, ņemot vērā, ka būsim tur 3 pilnas dienas - to pēdējo īsti neskaitu, jo lidmašīna jau no rīta, tad 300 aptuveni ir ar ko rēķinos (un gribu plēst matus, jo nemaz man tik daudz tās naudas nav. bet nu gan jau kaut kā. sliktākajā gadījumā, pabadošos, kad atbraukšu atpakaļ :D
[User Picture]
From:[info]bikini_kill
Date:19. Janvāris 2013 - 19:04
(Link)
nu, manuprāt, var iztērēt arī mazāk nekā simtnieku dienā, bet tas atkarīgs no cilvēkiem. bet jā - ar 300 vajadzētu pietikt.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:19. Janvāris 2013 - 18:15
(Link)
iesaku uz vietas neņemt bankomātā "pa simtniekam", jo bankomātu komisija ārzemju kartēm sastāv no 2 daļām - ir procents no izņemtās summas, un ir cietā komisija. tb ņemt pa simtniekam trīsreiz ir dārgāk nekā izņemt trīs simtus vienā reizē.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:19. Janvāris 2013 - 18:17
(Link)
draudziņam ir kaut kāda prepaid ceļojumu karte, kurai ir izdevīgākas komisijas - puse manas naudas būs tur, biju domājusi kad tā būs cauri, tad izņemšu otru pusi bankomātā.
galvenais tikai no tiem zagļiem uzmanīties.
[User Picture]
From:[info]dusk
Date:19. Janvāris 2013 - 18:34
(Link)
Iespējamība, ka nozags ir daudz, daudz, daudz mazāka neka, ka būsi viens pats iedzēris vīrietis tūrists naktī, kad tev tiks atņemts. Parastam mirstīgajam tur iedziļināties banku lietās vispār nav vērts. Izņem 300 euro un basta. Kā jau pati minēji 100 euro ir maz. restorāns rītā vakarā, pāris ali/vīni un muzejs - pat taksi nav jāņem :P Maksimums var nodrošināties ar "parasto vulgaris" bankas karti Visa vai Master, kuras tāpat ņem visur. Kā jau te minēja 5-10 ls par izņemšanu pluss procenti. Cenas naudas notrallināšanai visur Eiropā +/- vienādas, nekāda ietaupījuma tur nav, ja pieiet filozofiski.
[User Picture]
From:[info]bikini_kill
Date:19. Janvāris 2013 - 19:03
(Link)
vai arī tā. vienīgi tad jāuzmanās, kur to naudu likt, jo summa tad ir samērā liela.
[User Picture]
From:[info]roskild
Date:19. Janvāris 2013 - 18:33
(Link)
es arī šodien sēžu un rēķinu. jo mana parīze jau ir trešdien, bet es kā ļoti nepatstāvīga būtne atstāju visu uz pēdējo brīdi. ļoti tipiski man. anyway, esmu uztraukumā, jo nauda ir tik cik viņa ir uz doto brīdi. bet nu lielākie izdevumi ir garām - lidmašīna un viesnīca. es arī skatījos ka ir plus mīnus 100 eiro dienā. uz to arī rēķinos.
principā, uz rokas man būs 350 eiro un pārējo ar karti norēķināšos ja vajadzēs (bez ņemšanas ārā) jo latvijā man notika diezgan slikts gadījums, kad manu angļu karti vienkārši bankomāts apēda. ilgi un stresaini bija to visu nokārtot, jo atvaļinājums bija tikko sācies. Tāpēc tikai ar karti maksāšu.
Principā domāju, ka vajadzētu saiet un pēctam jau var mazliet pabadoties. Vismaz emocijas un sajūtas būs uzkrātas:)
kad tu brauc uz barselonu?
es noteikti gribēšu dzirdēt, jo tas ir mans nākamais apstāšanās punkts pēc parīzes.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:20. Janvāris 2013 - 14:08
(Link)
Gaidīšu arī atstāstu par Parīzes piedzīvojumiem. Lai tev foršs un iespaidiem, emocijām bagāts ceļojums :)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:19. Janvāris 2013 - 19:47
(Link)
Es parasti ņemu no kartes uz vietas, naudas maiņas kantori jau arī nav nekādi labdari. Kaut kādu summiņu var samainīt iepriekš, lai ir, ar ko par tualei samaksāt :/
[User Picture]
From:[info]colder_
Date:19. Janvāris 2013 - 22:38
(Link)
Kad es tur biju, tad man vietējais ieteica,ka labāk paēst ir tajā Barselonas galā,kas ir tā "vecpilsēta" (es tagad pareizi neatceros tos apzīmējumus). Tur var lielo šķīvi tapas nopirkt,ka mierīgi divi var dalīt. Tad tajā apkaimē (+atceros,ka uz priekšu bija milzīgs modernais muzejs,ja nemaldos), tajā apkaimē varēja arī. Bet kad staigā pa vecpilsētu, neizrādies ar kameru/aifounu(vai es neiznu,ar ko tu fotogrāfē), turiet makus/svarīgas lietas pie miesas :D Un pirms slēgšanas tas tirgus (tādā lielā ēkā, arī vecpilsētas puse,nu, gan jau atradīsiet, tas viss centrāli) var ļoti lēti nopirkt svaigās augļu sulas un visu ko, tie tirgi pirms slēgšanas bezmazvai dod pa brīvu visu. Ja tā vēl ir.
Bet galvenais Barselonā nebūt naivam un nesarunāties ar vietējo,kurš tāpat pienācis klāt, nevar zināt,kas aiz muguras notiek :D
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:20. Janvāris 2013 - 14:09
(Link)
man liekas, ka tur kur es dzīvošos, tā skaitās "vecpilsēta", nu tas Gotiskais kvartāls. Man nekādas kameras līdzi nebūs, Karlam būs, tad lai viņš arī sargā :D
Par tirgu gan labs padoms, piefiksēju un paldies!
[User Picture]
From:[info]colder_
Date:20. Janvāris 2013 - 14:10
(Link)
vēl jau arī tajā vietā,kur paliksiet (ja hostelis/viesnica), tad tur jau būs entās informācijas!
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:20. Janvāris 2013 - 14:16
(Link)
cik sapratu mēs paliekam kaut kādā dzīvoklī, ne viesnīcā (es jau iedomājos visādus briesmu variantus, bet zinot cik draudziņš ir piekasīgs, gan jau būs ok) :))
master of procrastination -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba