Oktobris 18., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:18
Lielisks vakars ar sen neredzētu draugu pie kafijas krūzes mazā omulīgā kafejnīciņā. Daudz smieklu un pļāpu, tikai atkal tie pilieni darvas mucā. Vēstures grāds man dzīvē neko nemainīšot un nedošot, es tikai pazaudēšot trīs gadus un daudz naudas uz kaut ko, kam darba tirgū neesot vērtības. Ir jau viegli spriedelēt par citiem ar smaidu uz lūpām, kad pašam ir maģistra grāds vides zinībās, un jaunākais projekts ir izstrādāt studiju programmu par videi draudzīgu un ētisku biznesu smalkai biznesa skolai. Visu vakaru bija tāda sajūta, ka viņš mēģina mani pierunāt mācīties tajā sasodītajā biznesa skolā, ka beigās jau aizkaitināti prasīju vai viņam kāds maksā par reklāmu. Jaunais darba kolēģis darbā arī vēstures bakalaurs. Teica, ka bija foršs kurss, bet darbu atrast nevarot. Kaut vienu pozitīvu cilvēku būtu satikusi pa visu šo laiku, nu!
Tags:

(11 piebilda | piebilst)

Comments:


[User Picture]
From:[info]neoplasm
Date:18. Oktobris 2012 - 23:57
(Link)
jājā, ir pilns ar šitiem idiņiem, kam liekas, ka vienīgie diplōmi, kuriem ir noiets, ir bizness un jurisprudence un tad saskrien bariem tā kā auni, izstudē un tāpat strādā labi, ja vispār kādā blakus jomā.
viss ir atkarīgs no cilvēka nevis no papīra. bez tam studiju laikā ir arī visādas prakses iespējas, kur varēsi uzzināt, uz kuru pusi tevi nes.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:18. Oktobris 2012 - 23:58
(Link)
vot, man vienmēr licies, ka tie biznesa grādi ir fuflo kakoja to, vai nu tev ir ķēriens uz biznesu vai nav, nekāds grāds neko nemainīs. bet studēt biznesu ir stilīgi.
[User Picture]
From:[info]neoplasm
Date:19. Oktobris 2012 - 00:03
(Link)
uz to arī tādas elitāras [lol] augstskolas kā "turība" turās:D tur jau tā lieta, ka ir ļoti maz biznesa diplōma īpašnieku, kas kaut ko no uzņēmējdarbības arī rubī, kas mūs noved atpakaļ pie secinājuma, ka viss atkarīgs no cilvēka nevis no papīra. pie tam pēc vēstures bakalaura, man liekas, paveras foršas iespējas ielīst kādā blakus jomā pēc vēl kāda bakalaura vai maģistra - ja nu tu, piemēram, izrādies vēl nenoslīpēts politikas dimants?:D
[User Picture]
From:[info]colder_
Date:19. Oktobris 2012 - 00:21
(Link)
Tā nu gan nav! Man draudzenei ir vēsturnieka grāds, viņa neko tādu nesaka. Nupat vienu zviedru satiku, kuram viens no grādiem vēsturē, un arī nekādu prōbļēmu. Kāpēc visi vienmēr tikai par kaut ko ko dos,ko dos? A, domā, ko sirds grib izglītībā iet?!
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:19. Oktobris 2012 - 00:25
(Link)
Nezinu, mani tas tracina ārā, jo sliktās lietas jau var atrast jebkurā grādā un izglītībā. Jā, man ir bail kas būs un kā būs, tas ir risks un lielas izmaiņas manā dzīvē, vienkārši gribās, lai visi tie negatīvie kladzinātāji aizver savas mutes un nelien.
[User Picture]
From:[info]colder_
Date:19. Oktobris 2012 - 00:54
(Link)
a, klau, ko domā,ko par manu grādu ir sacījuši? hahahahahaha nemaz nespēsi iedomāties.
bet reiz viens labi pateica: viens grāds praktiskajai dzīvei, otrs sirdij. kā nu kuram tas sanāk. man šobrīd plus mīnus jā, jo otrs ir atrasts!
[User Picture]
From:[info]f
Date:19. Oktobris 2012 - 07:16
(Link)
call me crazy, bet man izklausās, ka tev pašai nav ticības tām vēstures studijām, tāpēc es tev teikšu tā - ja tu to vēlies un ja tev tas patīk, tad kāda īsti ir starpība, vai vai tu tās zināsanas spēsi pārvērst naudā tiešā veidā? padomā par visām smadzeņu krokām, ko tu dabūsi. padomā par to, kā tas ietekmēs tavu domāšanu attiecībā uz sabiedrības procesu izpratni.

tātad - ja tu gribi mācīties tur ar mērķi pēc tam to pārvērst biznesā, tad, visticamāk, tev ir neīstais izejas punkts. ja tu gribi to mācīties, tāpēc ka you goddamn love it, tad asini zīmuli, notīri putekļus no piezīmju lapām, un aiziet - degunu grāmatā!
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:19. Oktobris 2012 - 09:05
(Link)
man nav vēlmes neko pārvērst biznesā, nekad nav bijusi, nauda nav mans dzinējs dzīvē. man vienkārši kā jebkuram cilvēkam, kas nav aizgājis uz universitāti pa tiešo, ir bail izrauties no strādājošās dzīves, lecot pilnīgā nezināmajā, nevis tapēc, ka nebūs naudas, bet bail, ka pazaudēšu trīs gadus no atrašanās darba tirgū. kad es beigšu universitāti, man būs 28/29 gadi, un viss jau būs skaisti, ka man tas kurss ir paticis, bet ja nu man patiešām nebūs darba, vai es nespēšu konkurēt ar cilvēkiem, kas visu laiku ir bijuši apgrozībā? es zinu, ka viss ir cilvēkā, ka ne jau grādi tavā dzīvē ko maina, bet tas nemaina visas šīs iekšējās diskusijas ar sevi, pirms tik svarīga lēmuma pieņemšanas, baidīties ir normāli.
[User Picture]
From:[info]f
Date:19. Oktobris 2012 - 09:09
(Link)
pa trīs gadiem tik daudz kas var notikt! tas ir skaidrs kā diena, ka viss būs mainījies. bet tikai uz labo pusi! i mean, pēc trīs gadiem, kad diploms būs ķešā, tad arī tev būs atbildes uz tiem jautājumiem, kas tagad moca.
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:19. Oktobris 2012 - 09:29
(Link)
es ļoti, ļoti ceru, man patīk atbildes :) man patīk, kad viss ir skaidrs.
[User Picture]
From:[info]f
Date:19. Oktobris 2012 - 09:39
(Link)
man arī :)
tik ar jaunām atbildēm nāk jauni jautājumi, it's a vicious circle!
master of procrastination -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba