13 January 2012 @ 03:47 am
naksniņas  
omg. es nekad iepriekš nebiju gatavojusi tās milzīgās garneles, ko pārdod ar visām kājiņām (bet bez galvām), parasti pērku maziņās, notīrītās, jo līdz šovakaram biju pārliecināta, ka ir baigā ķēpa ar tīrīšanu. bet es tagad esmu sajūsmā, pirmkārt, mani vienkārši sajūsmina garneļu čaulu smarža (to es laiku pa laikam iepriekš biju piefiksējusi restorānos, ēdot lielās garneles, kas ceptas ar čaulu, bet jēla tā čaula smaržo vēl labāk), es varētu tās lobīt stundām ilgi un baudīt to smaržu un sajūtu, kā ir plēst nost kājas un bruņas beigtai miesai. un jēlas viņas ir pelēkas! to, lūk, es nekad nebiju iedomājusies. pelēkas. un kad iemet karstā pannā, kurā ir tomātu un sīpolu (jo ķiploki, izrādās, beigušies) karsējums, tik ātri paliek rõzā un sāk rauties kamoliņā, tas ir vēl foršāk nekā ar vistas gaļu, kura no rõzā kļūst balta!
uztaisīju kaut ko primitīvu, bet jauku, garneles tomātsīpolu, err, sautējumā (?) ar kuskusu, un esmu sajūsmā. un klāt tā asā indiešu garšvieliņa, tagad sēžu un murrāju, aukslējas deg, super.

ā, un šitādas garneles man saldētavā bija tāpēc, ka es pirms kāda laika palūdzu tētim, kurš man bija piezvanījis no veikala, garneles, nespecificējot veidu, un viņam laikam šīs likās piemērotākās.
 
 
( Post a new comment )
[info]augsne on January 13th, 2012 - 04:01 am
Garšieliņa! :))
Bet vispār - lasot sāka murmulēt vēders. :)
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on January 13th, 2012 - 04:29 am
he, bet man laikam kaut kāds gruzis ielīdis zem "v" taustiņa, šodien jau visu dienu tāds nepaklausīgs
(Reply) (Parent) (Link)
izelpa[info]elpa on January 13th, 2012 - 11:10 am
Gribu zināt, kas tā par garšvieliņu un no kurienes! Intriģējoši.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on January 13th, 2012 - 04:06 pm
garšvieliņa no kaut kāda dabiskās kosmētikas un tēju veikala vietējā ziepniekkalna iki, kur mamma pirk sev miljõns ingvera tējas un es ieraudzīju palielu garšvielu kastīti nocenotu uz 1ls un izdomāju, ka man tādu vajag - vispār tas ir garšvielu maisījums, kas paredzēts, lai gatavotu sieru karija mērcē, shahi paneer masala, un es vispār biju domājusi, ka to sierkariju arī uztaisīšu, bet sanāca tā, ka šīs garšvielas lieku pie siera cepumiņiem un dažkārt (kā ar minētajām garnelēm) pie visa kā cita pagatavota.
tur iekšā ir koriandrs, čili, sāls, sīpoli, melnie pipari, ingvers, muskatrieksts, kardamons, anīss, ķiploki, krustnagliņas, kurkuma, vēlkautkas, viss vnk samalts tādā sarkanīgā pulverī. ^^

ražotājs ir mahashian di hatti ltd, atradu arī internetos. drošvien, ka lielākajā daļā veikalu, kur kkādas indiešu lietas dod, šitādu maisījumu (vai līdzīgu) var atrast.
(Reply) (Parent) (Link)