30 December 2011 @ 06:54 am
tāds sīkums  
man nereāli besī, kad modificēto cieti, ko liek pārtikā, by default jauc ar cieti, kas iegūta no ģenētiski modificētiem augiem un tad aiz to mēģina apgalvot, ka, redz, te visādos nemarķētos produktos, izrādās, ir kaut kas ģenētiski modificēts un AĀAAAAAĀĀĀĀOMGMŪSKRĀPJJUNMELO!!!!!1111oneone

learn your chemistry, bitches.
ne katra modifikācija ir ģenētiska modifikācija, nu.
es jau apzinos, ka šitais ir riebīgā snobiskā kaut kādu puslīdz normālu izglītību ieguvušā cilvēka rage, bet man tik un tā gribas skaļi kliegt, kad es dzirdu šitādas muļķības, tāpat kā, ka amerikā cilvēki, ēdot ģenētiski modificētus kartupeļus, esot sākuši dzemdēt bērnus ar kartupeļu dns. yeah, sure.
 
 
( Post a new comment )
[info]antirealist on December 30th, 2011 - 01:25 pm
diemžēl tā ir, ka pamatā cilvēku domas dalās divās grupās par ģmo. tie kam ir neveselīgs pofigs, tipa, ai, nu ko jūs tur, tas taču ir tāda pati selekcija un nekas kaitīgs tur nevar būt. un otrie, kas ir iedzīvojušies trakā paranojā par šo lietu. lai gan jāatzīst, ka mēreni paranoidāla pieeja pie patreizējās situācijas šai lauciņā ir piemērotāka attieksme. un tam pa vidu vēl tirgotāji, kas latvānijā nez kāpēc nepilda likumu un nemarķē atbilstoši to īpašo plauktu veikalā, kas paredzēts ģmo, līdz ar to nākas lasīt katra produkta etiķeti dubultuzmanīgi, ne tikai uzmanoties no dzīvnieka tajā, bet arī no ģenmodorg.
nezinu vai tu saproti krieviski, bet katram gadijumam te ir filma par šo tēmu, zinātnieki un ārsti runā, nevis aptrakuši konspirolōgi:
http://www.youtube.com/watch?v=VJFdOrwC1Z0
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 30th, 2011 - 01:35 pm
paldies par linku - krieviski puslīdz norm saprotu, tā ka kaut kad vēlāk noskatīšos.

nejūtos diez ko paranoīda par ģmo kā tādu, no jau zināmā liekas, ka, ja pieies ar tādu pienācīgu uzmanību un sekos līdzi, ko dara, varētu sanākt kaut kas ļoti labs. tikai ar galvu jādomā, nevis tikai maku un tā, un nez, cik mūsdienu biznesļaudis ir savaldāmi.

mani gan nenormāli kaitina fakts, ka ekstrēmi polāro viedokļu dēļ ir ļoti grūti atrast tiešam neitrālus, visaptverošus viedokļus, kas ietver gan riskus, gan labumiņus. bet es tomēr no esošā materiāla uzskatu, ka daudz lielāki tie potenciālie riski ir videi, nekā organismam, kas ražojumu notiesā uzturā (ja vien tās nav kaut kādas augšanas etc hormōnu pārpilnas gaļas, kas radušās, modificējot zvēru, lai pats saražo sev augamhormōnus, jo tas gan ļoti obviously var traucēt normālu fiziolōģiju, kā jebkura nekontrolēta hormonāla materiāla uzņemšana; lai gan tur arī es tā mulstu, cik tieši līdzīgi tie hormōni ir, ja būtu tomēr aizgājusi studēt biolōģijas, tad būtu saprātīgāka, žēl mazliet, ka nezinu.)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antirealist on December 30th, 2011 - 01:49 pm
es piekrītu, ka ir iespējams, ka kautkad tuvākā vai tālākā nākotnē varēs uzmodificēt nešaubīgi nekaitīgus produktus, bet pašlaik tas tomēr izskatās paskarbi, jo sevišķi par ģmo mijiedarbību ar dabīgo vidi. un gan jau arī ir kādi produkti, kas jau ir neitrāli attiecībā uz veselību, bet eksperimentēt ar savu organismu kautkā negribas. galveno modificētāju vēsture un biznesa ētika uz to nepavisam nemudina. petiek jau ar to, ka latvānijā līdz 1% ģmo produkta sastāvā drīkst neuzrādīt uz iepakojuma.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 30th, 2011 - 01:53 pm
(līdz 0,9%, un ne tikai LV, bet visur eirōpā vismaz - un tas tāpēc, ka pārvadāšanas&apstrādes mašīnas nav nošķirtas ģmo un nemodificētai produkcijai, tāpēc, piemēram, transporta vai malšanas procesā var rasties neliels piejaukums arī kaut kādai it kā tīri konvencionālai produkcijai, ko reāli nekādi nevar izkontrolēt.)
(Reply) (Parent) (Link)