28 June 2017 @ 12:16 pm
we are all just human beings  
biju sajūsmā, atrodot šo video, jo tas apstiprina manu pārliecību, ka sarunāties ir vērts. ja jau pat Westboro baznīcas dibinātāja mazmeita var atkāpties no radikālajiem, neiecietīgajiem uzskatiem, tad ar laiku un cilvēku apņēmību noteikti ir iespējams samazināt seksisma, LGBTQ+ diskriminācijas, dažādu etnisko un reliģisko grupu konfliktu izplatību.

šis!
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on June 28th, 2017 - 06:41 pm
Eh, es šito noklausījos autobusā uz Rīgu un apraudājos. Labi, ka man joprojām ir tās stadijas iesnas, kurās regulāri jāšņauc deguns, tāpēc varbūt nebija tik uzkrītoši. :D Es vispār visādus LGBT versus kristietības jautājumus joprojām uztveru ļoti emocionāli, jo pārāk labi spēju ar tiem empatizēt.

Un tiešām piekrītu tam, ko viņa saka par vajadzību skaidrot un argumentēt.

Tiesa: man te tomēr liekas svarīgi novilkt robežu un neiekrist otrā galējībā - neuzkraut sev par pienākumu glābt pasauli, skaidrojot visiem, kuros jūtams potenciāls kādreiz saprast, piemēram, ja pašam tas ir ļoti sāpinoši un dzīves kvalitāti graujoši. Man ļoti patika, ka viena mana informante teica, ka viņa kādā brīdī esot sapratusi, ka tas nav viņas uzdevums par katru cenu pārliecināt savu ģimeni, ka viņas seksualtiāte un attiecības ir ok, jo tā nav "viņas cīņa". Un man arī ir aizdomas, ka ar svešiem cilvēkiem (īpaši jau internetā) skaidrošanās un diskutēšana var būt vieglāka, jo viņi tevi nav paspējuši ļoti, ļoti sāpināt. Man pašai arī mēdz patikt, piemēram, apgāzt argumentu par to, ka praids ir izrādīšanās, ar ko heteroseksuāli cilvēki nenodarbojas (un interesanti - cilvēki bieži apdomājas un piekrīt), un taml. Bet es negribu par to izvērsti dikskutēt, piemēram, ar savu māti, pat ja arī pamanu, ka viņas uzskati manā ietekmē ir kļuvuši nedaudz liberālāki, jo mani ļoti sāpina viņas agrākā attieksme (un tas, ka, piemēram, pusaudzībā neesmu saskārusies ar atbalstošu un pieņemošu attieksmi), tāpat reizēm kaut kādās situācijās, kad man gadās nokļūt kompānijās, kur es cilvēkus tik labi nepazīstu, es reizēm izvēlos neiesaistīties sarunās par LGBT jautājumiem, jo es negribu viņiem teikt, ka pati esmu homoseksuāla, un tāpēc dažkārt man nākas dzirdēt lietas, par kurām zinu, ka spētu tās atspēkot, un reizēm es par to jūtos slikti, jo es taču neesmu skapī, un tādās kompānijās, kur cilvēki varētu kļūt patiešām ļoti agresīvi es nenonāku nekad, jo nav tādas vides, no otras puses - man nešķiet, ka man būtu viss, ko es principā varētu, jāpaskaidro uz sava diskomforta rēķina.


Bet kopumā, protams, piekrītu, jā.

(Reply) (Link)