08 December 2016 @ 10:38 am
you take up too much space  
gan vakar, gan šodien, braucot uz darbu, atcerējos, kā vienu brīdi transportā tajos ekrāniņos radīja tādu vēsti, ka vajagot noņemt savas mugursomas un turēt tās rokā, lai citiem pasažieriem būtu vairāk vietas. un man tas vienmēr ir licies diezgan nejēdzīgi, jo es, piemēram, ļoti iespējams, nevarētu reizē droši turēties pati un vēl turēt mugursomu vienā rokā visu brauciena pusstundu, jo mana mugursoma ir nevis aksesuārs, bet a fucking mule pack. tā lielākoties ir tik smaga, ka arī uz muguras to pārāk ilgi nēsāt nav nemaz super duper viennozīmīgi patīkami, par spīti tam, ka es neesmu nekāds nīkulis un principā neesmu pret smagumu nēsāšanu. bet uz dubļainās transporta grīdas to likt man nav ne mazākās vēlēšanās. un mana mugursoma neaizņem vairāk vietas kā, teiksim, pusmūža vīrieša alusvēders, tikai atrodas ķermeņa otrā pusē. vismaz PSA par to, ka vajag nodzīt riepu vai dzemdēt bēbīti ātrāk, par laimi, gan pagaidām RS transportā neviens nerāda.

kontekstā ar vakardienas diskusiju par fantastiski elastīgiem materiāliem un automašīnām, kas ar vienas pogas piespiedienu sarūk līdz kabatā ieliekamam izmēram, es nevaru sagaidīt, kad beidzot šādas tehnoloģijas parādīsies. bērnībā mani vienmēr apbūra tās bezdibena tarbas utml maģiski objekti, kuros iespējams salikt neierobežotu daudzumu lietu vai arī vismaz neparasti daudz lietu. iespējams gan, šis saistīts ar manu slimīgo vēlmi nodrošināties pret visu iespējamo - savācot un vazājot līdzi dažnedažādus resursus, kas varētu noderēt. tagad gan tā ir stipri pieklususi, ko apliecina fakts, ka nēsāju tikai vienu mugursomu, nevis somu un vēl pāris pleca maisus, un soma galvenokārt ir tik smaga tizlā pavecā datora un lielā līdzņemamā ūdens daudzuma dēļ.
 
 
( Post a new comment )
gamall[info]gamall on December 8th, 2016 - 01:53 pm
Ja man ir daudz laika sataisīties, es salieku somā milzīgu kaudzi krāmu, ja nu ievajagas. Ja ir jāsteidzas, tad no tā varu izvairīties, jo tā tiešām vajag līdzi tikai brilles, grāmatu un maku... un ūdeni, un plāksterus, un kabatas nazi, skoču, higiēnisko lūpukrāsu, kladīti un rakstāmo, nē, penāli, telefona lādētāju vai bateriju paku, vislabāk abus, džemperi, gaismiņu, metamos kauliņus, rezerves zeķes, gāzmasku, izpletni, ārējo cieto disku, pirmo un otro ēdienu, desertu, vismaz vienu karotīti... Ja nu ievajagas. Um. Tā ir problēma. Es laikam nejūtos gatava dzīvei.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 8th, 2016 - 02:07 pm
šobrīd mans default somas saturs ir kompis, mobilais wifi rūteris+vadiņš (kurš dublē arī kā tel.lādētājs no kompja), karote, dezodorants, apenes, pāris tamponi, paciņa salvešu, ūdens pudele, b vitamīna tabletes un ibumetīns, vēlams arī kaut kas ēdams (bet šis mēdz nebūt), maks (kurā ir plāksteri, usb flash, kā arī adata ar ievērtu diegu). telefonu turu kabatā, h.lūpene arī ir +/- visu virsdrēbju kabatās, kurās ir arī ziepju burbuļu pūšamie.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
bobijs varenais šāvējs[info]glam_our on December 8th, 2016 - 02:52 pm
wooow, iespaidīgi! :)
starpcitu, esmu lieciniece kautiņam sabtransā tieši par to, ka viens vīrietis nenoņēma mugursomu, otrs metās viņu par to lamāt. Mugursoma bija gandrīz tukša.
(Reply) (Parent) (Link)
rrr[info]rr_rrr_r on December 8th, 2016 - 01:56 pm
hm, bet soma uz muguras taču aizņemt tikpat daudz vietas, cik soma turēta ķermeņa priekšpusē, ne?
varbūt vienīgi cilvēks tad labāk apzinās, jo redz, ka tā varbūt tur kādam traucē
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 8th, 2016 - 02:00 pm
doma ir tāda, ka tu to noņem no muguras, un turi karājamies izstieptā rokā gar sānu, kur teorētiski tā "aizņem mazāk vietas", jo atrodas cilvēku kāju augstumā. tas pats iemesls, kāpēc bērniem, kas ir puse no pieaugušā cilvēka garuma, pilns transports nešķiet TIK pilns, jo cilvēku torsi ir lielāki par viņu kājām. bet nu realitātē tas nav diez ko praktiski, ja vien tā soma nav ļoti viegla.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rrr[info]rr_rrr_r on December 8th, 2016 - 02:03 pm
nu jā, tas vienīgais variants tad
atceros, ka tad, kad vēl izmantoju sabiedriskos transportus skolas laikā, tad mēdzu saspiesto autobusu gadījumā turēt somu uz apaviem starp kājām. precīzi neatceros to konfigurāciju, bet biju iemanījusies tā, ka soma nav nevienam pa ceļam, nav uz zemes slapjumā un pie reizes pati varu stabili turēties
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 8th, 2016 - 02:11 pm
jā, es arī mēdzu tā darīt, bet to var īstenot tikai atsevišķās transporta vietās. bet es vispār neuzskatu, ka kādam būtu tiesības likt citiem kaut kā obligāti pārkonfigurēt viņu mantas, ja vien tās nav, piemēram, noliktas sēdvietā vai arī rda kaut kādu netīrību.
(Reply) (Parent) (Link)