20 April 2016 @ 09:09 pm
 
kaut kas tomēr nav ok, bet ir tik daudz lietu, no kurām izvēlēties, kuras maļas pa galvu, ka es nevaru līdz galam saprast. un vēl tagad šim visam papildus ir pievienojies tāds kaut kāds "TEV JĀSAPROT UN EFEKTĪVI JĀMENEDŽĒ VISAS SAVAS EMOCIJAS VIENMĒR" imperatīvs, nav brīnums, ka viss liekas overwhelming, pēdējā laikā biežāk naktis, ja tās izvēršas garākas par pāris īsām stundām, pavadu nejaukāko flashback pilnos murgos, vakaros jūtos nemierīgi un needy-greedy, esmu pārliecināta, ka ēdu daudz par daudz (jo sevišķi šo sajūtu iecementēja Līgas komentārs pagājušajās mācībās, ka es, lūk, visu laiku ēdu - jo es tiešām arī apēdu pāris cepumus pirms pirmās nodarbības, pusdienu pauzē netikām paēst siltu ēdienu, tāpēc atkal pirms otrās nodarbības, tikai šoreiz grūbas un pupiņas no burciņas, un pēc nodarbības arī ēdu - halvu), jūtos garlaicīga un tizla, un gandrīz visu laiku tā, it kā man būtu jādara kaut kas cits, nekā tas, ko tai brīdī daru. visticamāk jau tas nozīmē, ka ir kaut kas viens konkrēts, kas jāizdara, ko es nedaru un nedaru, kas cītīgi cenšas izlauzties ūdens virspusē.
 
 
( Post a new comment )
[info]sinusoid on April 20th, 2016 - 09:50 pm
bet kur ir atskaites punkts ēšanai par daudz? varbūt zem komentāra ir moments, ka tā autōre gribētu darīt tāpat? uztura apjomu var arī regulēt pēc rezultātiem nevis tabulām, un ja situācija'n'organisms ir ok, tad ēdam cik un kad vajag. man studējot nepaēdušam lekcijas sliktāk uztvērās. protams, pārēsties ir vēl trakāk, nemaz nerunājot par pārdzerties :D
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on April 20th, 2016 - 09:59 pm
man ar to atskaites punktu ir sarežģīti, by default principā liekas, ka viss ir par daudz, bet es zinu, ka līdz galam šajā nedrīkst klausīties, jo var viegli sanākt iebraukt jau reiz iestaigātās auzās, kad vienā brīdī saprotu, ka nav nekāds brīnums, ka vakarā grūti uzkāpt pa kāpnēm līdz dzīvoklim, jo principā uzturā izdevies dienas laikā patērēt pāris augļus un šķēli maizes.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]sinusoid on April 20th, 2016 - 10:35 pm
ā, tev ir tā situācija. nu, ir variants apvest ap stūri savu psihi tā, ka visiem ir labi. var ēst burtiski nepārtraukti, cik gribas un pie tā nepieņemties svarā pie noteikuma, ka lielākā daļa ēdiena ir augļi, dārzeņi, rieksti utt. nepārtraukti uzņemot nesmagu pārtiku organisms saprot, ka padeve ir visu laiku un neuzkrāj liekas rezerves. tāpēc jebkurā gadījumā daži cepumi etc starp lekcijām ir pat vēlami.
pagājušajā nedēļā iegriezos dzimtajās mājās, māte laukos, māsa darbā, gribēju kautko izēst un iekāpu šokā - mājās nebija vispār nekā, tikai liels tukšs ledusskapis. es nezinu vai pārtikas deprivācija, kas nav jōgas/medicīnas ietvaros var novest pie kautkā laba.
btw, ēdot kokosriekstus sadedzinās vairāk kalōrijas nekā ir pašā kokosā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on April 20th, 2016 - 10:53 pm
jā, jā, ar selerijām tas pats :D

still, tāpat kā [info]french_mime apgalvojums, ka, neēdot dzīvnieku izcelsmes produktus, nejutīsies vainīgs par ēšanu, nav izrādījies patiess, tāpat izskatās, ka kopumā šis, kad tā cītīgi uzplaukst, ir vienkārši vēl viens "nekas nepienākas" atzars, jo ir diezgan vienalga, KO es ēdu, pats fakts liekas pilnīgi noziedzīgs. tāpēc arī ieturu maltītes ar citiem un arī piefiksēju visu, ko ēdu - lai vajadzības gadījumā piespiestos un nebūtu nekāda deprivācija.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]sinusoid on April 20th, 2016 - 11:01 pm
tātad arī no selerijām tagad jāizvairās.. vot man ir pretēji, pēdējos gadus 10-12 vislaik šķiet, ka ēdu par maz, bet tas sākās tikai kautkad veģetēšanas viduslaikā, pirms tam par to nesanāca domāt vispār.
(Reply) (Parent) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on April 21st, 2016 - 12:03 am
I'm not sure, ka es tā teicu, es manuprāt drīzāk teicu, ka you can eat as much as you like un nekas neiet labumā. Bet vispār, neklausies Līgā, vegāniem ir jāēd vairāk, jo mūsu ēdiens nav tik kalorijām bagāts, kā dzīvnieku produktu ēdiens. I eat all the frickin time, it's cool.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on April 21st, 2016 - 12:28 am
Tev taisnība, Tu formulēji citādi - ka pati jūties vainīga jebkad tikai tad, ja apēd kaut ko nevegānisku, manā atmiņā šis bija savērpies citādāk, atvainojos
(Reply) (Parent) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on April 20th, 2016 - 11:04 pm
Var jau būt, ka tā nav visiem, bet man šķiet, ka ķermenis kaut kā pats dod zīmes par to, vai tam konkrētajā brīdī ir vajadzīga pārtika vai ne. Ja dienas vidū nav laika kārtīgām pusdienām, skaidrs, ka gribēsies ēst, it īpaši tad, ja ir tik daudz jādara kā Tev.
(Reply) (Link)