05 October 2015 @ 05:29 pm
 
iespējams, nevajadzētu atzīties, bet pēdējā laikā, kad man ir bēdīgi un bailīgi, viena no lietām, kas riktīgi palīdz, ir džihādistu dziesmas , kuras dažas man brālis kaut kādu iemeslu pēc salādējis telefonā. droši vien gan liela daļa no šī ir tas, ka nesaprotu tekstu. atslēga visdrīzāk ir tajā ritmiski semi-monotonajā dziedājumā un apņēmības pilnajā noskaņā.
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on October 5th, 2015 - 06:35 pm
Izklausās mīlīgi. :) Būtu interesanti uzzināt, par ko ir teksts.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 5th, 2015 - 07:12 pm
iespējams, par to, kā uzspridzināsim visus neticīgos
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 5th, 2015 - 07:44 pm
jā, tas ir žēl, jo man arī patika.
(Reply) (Parent) (Link)
ignats[info]_zeme on October 5th, 2015 - 10:10 pm
tur ir angļu subtitri neticīgajiem :)
vispār našīdu žanrā dziesmas ne vienmēr ir par karu, bet vienmēr saistībā ar reliģiju, arī vēsturiskivai pamācoši teksti. džihāds pamatā nozīmē "šķēršļu novākšana", bet karš ir tikai viena no tā formām. mazākās džihāda izpausmes ir palīdzēt tuvākajiem utt. lielākā ir iekšējais džihāds - sevis savaldīšana.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nasheed
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 5th, 2015 - 10:28 pm
telefonā subtitru nav, un man bija drusku bail lasīt, ja nu tur tiešām "nogrieziet galvas visiem, kas nav islāmticīgi" (jo klausoties galīgi tāda sajūta nerodas un vai tad nu absolūti tā arī būtu jābūt - taču, hei, who knows)

bet nu, šis mazākās džihāda izpausmes ir palīdzēt tuvākajiem utt. lielākā ir iekšējais džihāds - sevis savaldīšana principā reāli izskaidro, kāpēc man to tik ļoti gribas klausīties, un kāpēc palīdz nomierināties. tā ka, paldies par info! ^ ^
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ignats[info]_zeme on October 5th, 2015 - 11:21 pm
te par galvu griezšanu nav, bet teksts tomēr ir par jauno islāma valsti. jebkurā gadījumā našīdu teksti nekad nav brutāli, lai arī mēdz būt paskarbi, arābiem tomēr dzeja ir asinīs līdz ar korānu.
bet labas balsis parasti nomierina:

https://www.youtube.com/watch?v=mNI9BJ5qfK0
(Reply) (Parent) (Link)