16 August 2014 @ 02:47 pm
es neesmu džeina fonda  
es pēdējā laikā vispār esmu ļoti aizrāvusies ar dažādu vegānisko (gan ne sojas. soja esot vairogdziedzera labklājības megaienaidnieks, puff) piena aizstājēju nogaršošanu (nu, labi, tagad jau arī vienkārši patērēšanu), un jāatzīst, ka tie visi ir tik ārkārtīgi garšīgi, reizēm pat man megapārsteidzoši - es, piemēram, neesmu baigais rīsu fans, bet rīsu "piens", ak jel, pats labumiņš. žēl tikai, ka tie vienmēr maksā vismaz divreiz dārgāk, nekā parasts piens, un bieži arī vietējā rimi ir izpirkti tie, kas ir no riekstiem, un tad es jūtos vīlusies, ja esmu gājusi uz veikalu ar domu iegādāties tieši tādu.

vegānisms (apdomātā un veselīgā daudzveidīga, sabalansēta uztura formā, nevis "ēdu vienmēr vārītus kartupeļus un salātlapas") utml patiešām, šķiet, ir upper middle-class un augstāku ienākumu kategoriju luksuss, jo vajag vai nu daudz naudas vai daudz laika, bet vislabāk - abus.
 
 
( Post a new comment )
[info]redz on August 19th, 2014 - 09:50 pm
hm, arī citās valstīs?
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on August 22nd, 2014 - 01:24 am
nezinu, domāju, ka galvenokārt jā, jo visādi gatavie produkti, ko pārdod minoritātei sabiedrībā, principā vienmēr ir dārgāki, un ēdiena gatavošana vienmēr aizņem laiku (tāpat jau arī ir drusku dārgāk/laikietilpīgāk kaut vai vienkārši ēst veselīgi, nekā kā pagadās). citur varētu drīzāk būt, ka lielāka daļa cilvēku vienkārši ietilpst tajā ienākumu līmeņa kategorijā, kas var atļauties izvēlēties vegānismu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]redz on August 22nd, 2014 - 11:50 pm
pēc manas pieredzes ir lētāk, jo ir konkurence. vismaz ir izvēle sojas pienam vai humusam.
šeit, jo neviens nepērk, jo neviens neizplata.
pieprasījums, piedāvājums all that.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on August 23rd, 2014 - 12:45 am
tas apburtais loks - jā, tā gan kaut kādā mērā ir.

bet par citvalstu opcijām, nujā, es reāli varu salīdzināt tikai ar piedāvājumu skotijā, tur cenas nebija zemākas un izvēle likās galvenokārt apmēram tāda pati, bet es gan arī specifiski nepievērsu uzmanību, man pietika ar pieejamo vienas firmas divu veidu humusu no vietējā lidla un savā vegānlaikā es vienkārši nedzēru nekādu pienu ^ ^
(Reply) (Parent) (Link)