* * *

« previous entry | next entry »
Feb. 29., 2008 | 08:38 pm

Gārfildiskas vakariņas un kinovakars uz balta palaga, kas piestiprināts pie aizkariem.

Svešķermenis | ļoti vēlams - neklusēt! | Add to Memories


Comments {7}

UWA

* * *

from: [info]uwa
date: Feb. 29., 2008 - 09:55 pm
Svešķermenis

lazanja?

Atbildēt | Diskusija


rudu

* * *

from: [info]rudu
date: Feb. 29., 2008 - 10:09 pm
Svešķermenis

mhm. pirmo reizi mēģināju. sanāca tīri neko.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


UWA

* * *

from: [info]uwa
date: Feb. 29., 2008 - 10:13 pm
Svešķermenis

un kur recepte?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


rudu

* * *

from: [info]rudu
date: Feb. 29., 2008 - 10:14 pm
Svešķermenis

he. ņēmu par pamatu kādas draudzenes atsūtīto, bet es jau kā jau es - nepieturos pie receptes simtprocentiigi un saimprovizeeju pa savam. bet nu te iekopēšu oriģinālu.
"Iet uz bodi un nopērk lazanjas plāksnes, kādus 600 gramus maltās gaļas lieloopu labāk vai jauktu, lai tauki netek traki. Pārējo paņem no skapja mājā. Vispirms vāra mērci, sagriež kādus 2 sīpolus, var kādu ķiploku gripas laikā, apcep katliņā eļļā, tad liek klāt tomātus sagrieztus, var no burkas mizoti savā sulā laikam saucas, vai nu 1 lielo burku kāds 1 l laikam vai kādus 7 tomātus, ja svaigie, tad pieliek klāt 1 pudeli mērci (tāds kā kečups Italia saucas ar baziliku, ja nav parastu kečupu), tad vēl 1 tājkaroti baziliku sauso, piparu kādu tējkaroti un pa karotei sāli un cukuru, pavāra kādas 15 min un atsevišķā pannā apcep malto gaļu ar sāli bišku, tad met klāt un kopā pavāra 5 min. Tad taisa otru mērci - pannā izkausē sviestu 50 grami, pieber miltus laikam 2 karotes un pienu apmēram glāzi, tā lēnām, kamēr kā krējums sanāk. Tad liek traukā, ko var likt cepeškrāsnī tās plāksnes, tādas kā ir kastītē, nemērc un nevāra, tās apsmērē ar to balto m,ērci, tai virsū gaļas mērci, tad atkal plāksnes, atkal balto un gaļu, virsū jābūt gaļai. Pa virsu var rīvēt sieru, bet var bez ar. Un ta cep kādos 200 grādos kādas 40 min, redzēsi, ka virsa jau brūna. Un tad nu ēd."

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


UWA

* * *

from: [info]uwa
date: Mar. 1., 2008 - 12:00 pm
Svešķermenis

Ai, kādas siekalas saskrēja mutē! Ko Tu te izmainīji pa savam?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


rudu

* * *

from: [info]rudu
date: Mar. 1., 2008 - 02:27 pm
Svešķermenis

visu ņēmu uz izjūtām. novienkāršoju to ģēlu.
izmantoju svaigos tomātus, bet nejaucu klāt nekādus kečupus. forši sagaršvieloju ar baziliku, pipariņiem, kaltētu čīllipiparu, pierīvēju burkānu. baidījos, ka būs varbūt pliekani, bet nē - bija baigi super. Otru mērci taisīju no piena vien bez kaut kādiem sviestiem, jo mans pamatmērķis bija - pēc iespējas netreknāk. Un sieru liku daudz. arī pa starpai.
bet nu izdomāju, ko es vēl liktu klāt, ja vien resursi būtu tā pavairāk. prasījās klāt ananāss vai saldā paprika. un iedomājos vasaru, kad no svaigajiem jaunajiem dārzenīšiem varētu ko kopā samiksēt. tad varbūt tā vairs nebūtu lazanja, bet nu zinu, ka turpmāk ar šito lietu būs jāpaeksperimentē.

Atbildēt | Iepriekšējais


rudu

* * *

from: [info]rudu
date: Mar. 1., 2008 - 02:33 pm
Svešķermenis

mmm. un es vēl tikko iedomājos - ja būtu svaigs, tikko dārzā plūkts dzīvīgi zaļš baziliks.

Atbildēt | Iepriekšējais