septembris 7., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:14
Vakar vai šodien, uzspīlēti nejauši uzspiedu "play" kādam Vaccines gabalam. Skanēja ok, paralēli ar mērķi pamielot acis gugles attēlos pavēroju 2. albuma artworku, pēc tam wikipēdijā atradu ka šiem 13. gadā iznāca EP un 15. gadā albums. Kas mazliet sāpīgāk, wiki ir citāts no kritiķa: "The Vaccines sought out Dave Fridmann...to work on their third album, and it's their best yet." Grr.



Un nav jau pirmais gadījums, kad kaut cik iemīļotam ansamblim, kurš kādubrīd ir klausīts dikti intensīvā režīmā, bez īpašas ziņas ir iznācis ieraksts.
Protams, ir gadījumi, kad albums ir pilnīgs sūds - jā, es skatos uz jums ar Comedown Machine, arī Sounds & Color ap Jāņiem baigi neuzrunāja, pie reizes F. Ferdinanda projektelis FFS, kuram īsti neiedziļinājos, cik liela ir FF daļa.

Šad tad palīgos nāk Jānis Žilde vai feisbuka piesekojamās lapas, kur ir kaut kas par gada 50/100 albumiem - tad tur var atrast AM, Vampire Weekend, Austru, Yeezus, hipnotisko Black Keys albumu vai vēl kaut ko. Vai Toms Grēviņš, kurš "ir" mūzikas slejā apskatīja "šobrīd Amerikas svarīgāko rokgrupu" The National, kura Trouble Wil.. gan īpaši nesaistīja.
Nākamā kategorija ir supergrupas, kuras pēdējā laikā izdod kaut kādus sūdus (pusei albumu zinu vienu hitu, pārējam iztieku ar vienaudžu publikas viedokli) un informācijas radarā nokļūst ar vienīgajiem koncertiem baltijas valstīs - pepperi, depešs vai prātnieki.

Kādreiz šitam procesam palīdzēja Naba, kur pārsvarā spēlēja diezgan fresh stafu, bet to ikdienā neklausos jau pāris gadus. Drusku palīdz sekošana 7 ārvalstu apvienībām, kuras divreiz gadā piespamo taimlainu ar kāda ieraksta gaidībām, tā ka nevar īsti saprast, kad nāks ārā pats ieraksts. par latviešiem drusku cits stāsts.
Visiem pārējiem izpildītājiem nākas manuāli rakstīt "... diskogrāfija" un draugiem.lv profilā "citiem iesaku" sadaļā atzīmēt, kurai apvienībai kurā ērā esmu piekritējs.
----
Re, ko esmu palaidis garām vai neesmu bijis spējīgs sabojāt priekšstatu, kas lielākajai daļai radies no 2 kolosāliem ierakstiem: deerhunter, black keys, beach house, architecture in helsinki, the go! team, pj harvey, beirut, a. orlova, DIIV (rudenī vienā čatā čukstējāmies par lēnām saundklaudā iznākošiem singliem, bet februāris ir drusku pasen), Edward Sharpe, of montreal, warpaint, royksopp, make the girl dance, 2DCC, reidioheds, Belle&S / mobijs / muse / local natives (šitiem gan tikai hitus zinu).

metallicai un naked/famous šogad nāks. NME ir dikti piebāzts, bet varbūt nenāktu par sliktu reizi mēnesī pašķirstīt pitchforku. nez.

(sagriez laimu)

r-r-r -

> savi puksti
> veci puksti
> ko tu puksti
> bio puksti

Links
saņemtie komenti

> Go to Top
Sviesta Ciba