mana daļa ir zaļa... - par sūdu čupu [entries|archive|friends|userinfo]
Rigoleta

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| pukstētājs taujātājs klejotājs ]

par sūdu čupu [Oct. 6th, 2010|12:43 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Labi, pabubināšu - ja meklējat atbildīgo, lūdzu vērsties pie [info]divi_g :D
Es savos septiņpadsmit sāku mācīties autoskolā, gāju uz nodarbībām turpat vidusskolā, jo mums tur piedāvāja tam laikam visai labas atlaides (un nekaitīga paskata neirastēniķi pie tāfeles un pie stūres). Instruktors bija patiešām nesavtīgs cilvēks - katru reizi, kad tikāmies, es tiku laipni informēta par dažādiem fiziskiem defektiem, kas man it kā piemīt, bet par kuriem man līdz šim nebija nekādas nojausmas, un par savu ģimeni visu ko interesantu uzzināju, un pat par horoskopa zīmi. Kad onka bija mani pāris reizes uz Krasta ielas vai Slāvu apļa novedis līdz asarām, pats pilnā rīklē dziedāja "Miglā asaro logs" un domāja, ka ir zvērā asprātīgs un izceļas ar iedzimtu pedagoga talantu. Kad viņš mani bija pārbiedējis tuvu nāvei, Zaķusalā kaucošām riepām pildot figūras, un kādu laiku uzstājīgi skaidrojis, ka braukt es nejēdzu un nekad arī nejēgšu, es viņam galu galā noticēju, nervus sabeidzu un tiesības tā arī nenokārtoju. Īsāk sakot, vējā nauda un materiāls.
Tagad beidzot esmu saņēmusies un "instrukturizēšanos" sākusi no jauna, bet vecie scenāriji velkas līdz kā tāda liela, smaga sūdu čupa. Rezultātā tagad, kad viens no, iespējams, miermīlīgākajiem cilvēkiem uz šīs planētas man pēc nodarbības saka, ka viss bija "očeņ horošo", es meklēju zemūdens akmeņus un tāpat vienmēr kāpju no mašīnas ārā ar krampi skaustā, un nesaprotu, vai tas no pārcentības un koncentrēšanās vai tomēr no bailēm izdzirdēt kārtējo pārmetumu jūru par neieslēgtu pagriezienu. Pašai dusmas, ka netieku no tā vaļā. Novāciet kāds to mērkaķi man no muguras!
Linktu saki?

Comments:
From:[info]divi_g
Date:October 6th, 2010 - 12:48 pm
(Link)
Un kā, nepalika bik vieglāk? :)

Un mērkaķim uz muguras tiš :D
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 6th, 2010 - 01:18 pm
(Link)
Kā gadījies kā ne, man šodien jāiet uz laukumu figūras mācīties :D
Uz šo brīdi it kā palika vieglāk, bet šis brīdis jau neko daudz nemaina - kā jākāpj mašīnā, tā man sirds lec pa muti ārā no satraukuma. Kad tā vairs nebūs, tad arī būšu beidzot mierā :)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:October 6th, 2010 - 01:05 pm
(Link)
Man ar bija briesmīgs instruktors, kurš mani gan līdz asarām noveda tikai vienreiz, bet diezgan bieži norādīja, kāda mana laime tā esot, ka es varot lauzt VIŅA mašīnu, ne savējo. Un ņēmās man stāstīt, ka, JA PATIEŠĀM kādreiz nolikšu tiesības, tad lai es nemocot sevi un apkārtējos, un braucu tikai ar automātu.
Un, kad braukšanu csdd noliku ar pirmo reizi, viņa man apsveikuma vietā novilka, ka man esot Ļooooto Noveicies. Un ilgi ticēju, ka tā arī ir. Nevis, ka māku braukt.
Nu, bet tagad vairāk kā 10 gadi tiesības, varu godīgi atzīties, ka nekad ar manuālo kārbu nav bijušas problēmas.

Tagad varētu viņam pateikt, ka viņa vienīgais sasniegums dzīvē ir tas, ka viņš ir iemācījies braukt un nopircis golfu, un savi kompleksi mazā auguma dēļ (reāli, viņš man bija līdz plecam) nav jākompensē, pazemojot jaunas meitenes.
From:[info]dzeina
Date:October 6th, 2010 - 01:13 pm
(Link)
Šādai "ciešanu" pieejai ir arī savi plusi. Tu vismaz noliki tiesības. Mana epopeja ar autoskolu pārtrūka brīdī, kad pieriebās bļaut uz instruktoru :D
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 6th, 2010 - 01:20 pm
(Link)
Par pieejas plusiem piekrītu tikai daļēji - ir cilvēki, kam to "spērienu pa pakaļu" vajag, bet, ja tu redzi, ka uz šo konkrēto indivīdu tā aurošana nu nemaz nedarbojas, nu tad nomaini taktiku, dritvaikociņ! Bet ja citas taktikas nemaz nav...

Kāpēc Tu bļāvi uz instruktoru?
From:[info]dzeina
Date:October 6th, 2010 - 01:22 pm
(Link)
Tāpēc, ka viņš neļāva man normāli braukt, grābstījās gar ātrumkloķi, tikko kā kāda bīstamāka situācija (līdz tai pat nenonāca ne reizi), spieda uz bremzēm, etc. Es jau saprotu, viņam bija paša, ne autoskolas mašīna, turklāt jauna... enīvej, neilgi pēc tam, kad es pārbesījusies nodarības pametu, izrādās, viņam to mašīnu nozaga :D
Un neprata normāli izskaidrot sarežģītākus krustojumus. Jā, arī tas vēl :D
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 6th, 2010 - 01:25 pm
(Link)
Ak vai, kāda NELĀGA sakritība ar to mašīnas zādzību :D
Tev opcijas "nomainīt instruktoru" nebija?
From:[info]dzeina
Date:October 6th, 2010 - 01:26 pm
(Link)
Bija, bet, tā kā tobrīd man vēl darbā pienākumi mainījās, laika kļuva vēl mazāk, nospļāvos. Ar esošo līgumu vēl līdz nākamajai vasarai varu mēģināt finišēt.
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 6th, 2010 - 01:27 pm
(Link)
Gan jau finišēsi.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:October 6th, 2010 - 01:47 pm
(Link)
tu arī!
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 6th, 2010 - 01:56 pm
(Link)
Jā!
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 6th, 2010 - 01:15 pm
(Link)
O, jā, mašīnas laušanas tēma arī bija topā, tāpat kā visādas pārsteidzošas teorijas par sajūga deldēšanu un riepu protektora berzēšanu.
Bet Tu esi malacis, ka izturēji līdz galam. Es salūzu un laikam tieši par to dusmojos visvairāk - ka kādam tas izdevās. Un vēl es nespēju saprast, kāpēc man, ellē, tas joprojām rūp. Ir pagājuši tik daudzi gadi, esmu sākusi visu no nulles citā pilsētā, citā situācijā, pati redzu, ka gluži bezcerīgs gadījums neesmu, nu būtu tā kā īstais laiks likties mierā.
From:[info]gazania_rigens
Date:October 6th, 2010 - 01:20 pm
(Link)
Ir lietas, kas vienmēr rūp. Man kaut kā baigi iesēžas, ja ir netaisnība. To es nemāku piedot un aizmirst. Man šķiet, ka arī Tev ir tā problēma- tas bija netaisnīgi un tāpēc to nevar piedot. Es nezinu - aizmirst arī nevar. Laikam jāsamierinās...Vēl var mēģināt "iespītēt" un visu apgūt perfekti un nolikt un katru reizi, kad skaties uz tiesībām noteikt: "Ei Tu vecais ķēms-Tev nebija taisnība! Re kā es te rullēju ar pirkstiem gaisā!" :) :) :)
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 6th, 2010 - 01:27 pm
(Link)
Braukšu zem viņa logiem astoņniekus zīmēt :D
From:[info]gazania_rigens
Date:October 6th, 2010 - 01:29 pm
(Link)
aha-ar roceni apļus močīt :D :D :D
[User Picture]
From:[info]raaha
Date:October 6th, 2010 - 01:32 pm
(Link)
Tu kolosāli uzrakstīji :)
Zini, man ir vēl īsāks stāsts. Kad es ieminējos, ka man jāliek būtu tā kā tiesības, tad viens sabiedrībā pazīstams un manis cienīts cilvēks tjipa pajokojot man pajautāja, vai es apzinoties, ka ikviens, kas sēžās pie stūres, ir potenciālā slepkava.
Daiļi. Man tagad ir pilnīga pretestība stūrei....
[User Picture]
From:[info]rigoleta
Date:October 6th, 2010 - 01:39 pm
(Link)
Nu nejēdzīgi. Zini, es teikšu tā - ja Tev patiešām gribas braukt, tad pie velna visu, sēdies, mācies un brauc! Slepkavot var arī citādāk.

Mums teorijas pasniedzēja stāstīja līdzīgu atgadījumu - viņa esot aizgājusi pie apdrošinātājiem, lai paņemtu saskaņotā ziņojuma veidlapu, ko ielikt mašīnā (ja nu kāāādreiz kas), un viņai tur laipni pajautāja: "Jums jau bija satiksmes negadījums vai tikai būs?" Veidlapa stāv mājās plauktiņā, jo mašīnā to tagad ielikt viņai roka neceļoties.

[User Picture]
From:[info]raaha
Date:October 6th, 2010 - 02:11 pm
(Link)
o, šitais ticējums ir dzirdēts. daudzi neņem tieši tāpēc.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:October 6th, 2010 - 01:47 pm
(Link)
katrs, kurš paņem rokās virtuves nazi, arī ir potenciālais slepkava.
phe!
[User Picture]
From:[info]raaha
Date:October 6th, 2010 - 02:06 pm
(Link)
mhm, man mājās ir tāaaadi dūcīši, ka nedod Dievs, ja kāds pa īstam sadusmojas ;)
From:[info]petro
Date:October 12th, 2010 - 12:16 pm
(Link)
Ikviens, kas sēžās pie stūres, ir potenciālā slepkava ...

... un ikviens, kurš to nedara, ir potenciāls upuris. :D