Zelta zutis -

About  

Previous Entry 25. Jan 2012 @ 15:22 Next Entry
reiz sen senos laikos, kad es vēl jauns un smuks biju, ienāca man prātā doma, ka vajadzētu uzcelt māju no tukšām vīna pudelēm. bet nu pudele nav ķieģelis un pat ezītim miglā ir skaidrs, ka sienā tā uzvedīsies nedaudz atšķirīgi. nekādi nevarēju izdomāt, kā tīri tehniski atrisināt dažus sīkumus. neviena kaut cik apsmadzeņojama ideja nešāvās prātā iekšā. tā nu dzīvoju nelaimīgs tālāk. tad vienā jaukā dienā (nu tas arī bija jau sen) man paziņoja, ka pa TV esot bijis sižets par argentīnieti, kurš sev esot uzcēlis māju no pudelēm. es protams sadzinu to raidījumu rokās un noskatījos. pē! māja no pudelēm! ka tik ne arī! tā māja bija no cementa vai betona, vai kā nu tur to pelēko sūdu sauca, bet atsevišķas pudeles ir iemūrētas sienā kā tādi vannasistabas dekoratīvie elementi. un tā esot māja no pudelēm! pat kazai jāsmejas, par zirgu nemaz nerunājot! bet tad nāca ze diena vai, pareizāk sakot, ze nakts (kārtējo reizi mani bija piemeklējis bezmiegs; es tātad tur |gultā| guļu, blenžu kaut kur tumsā; prāts darbojas pēc kaut kāda viņam pašam vien zināma algoritma). ij ir! viss skaisti saliekas pa plauktiņiem un nostājas savās vietās. ir vajadzīgs pavisam mazs tehniska raksturojuma knifiņš un viss būs iespējams. vienīgais tam knifiņam vajag kādu, kurš kaut ko jēdz no metināšanas. no tās es neko nejēdzu. es kaut ko sajēdzu tikai no pudelēm (brīnišķīgs materiāls!).

rezultātā tagad ir iespējams ķerties klāt jau pilnīgi citām problēmām, kas jāatrisina, lai sapni par māju no pudelēm varētu uzcelt. proti:

1) zemes pleķis (neesmu paredzējis, ka tā konstrukcija lidotu);
2) kur dabūt tik daudz tukšu pudeļu (viens cilvēks tik daudz vīna izdzert nevar pat, ja ļoti cenšas);
3) kur dabūt metinātāju;
4) kur un kādu bleķi man vajag (bet to varētu zināt metinātājs);
5) kur dabūt tik daudz naudas, cik ir vajadzīgs idejas realizācijai...

ok, ir vēl arī vesela virkne citu jautājumu, kas būtu jāatrisina sakarā ar šitik plānprātīgu projektu, bet tie jau būtu sīkums, ja atrisinātos iepriekšminētie punkti. bet vismaz tagad sapnis par māju no pudelēm ir pārtapis no nerealizējama par realizējumu, bet tas, savukārt, ir iemesls turpināt kustināt smadzenes.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]dumshputns
Date: 25. Janvāris 2012 - 16:55
(Link)
Es tev pievienošos, ja meklēsi darbarokas.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Janvāris 2012 - 17:03
(Link)
ok, es šo atcerēšos, bet tas nebūs tuvākajā laikā. man vēl atpakaļ uz LV jātiek, pirms sākt domāt par reālu realizāciju šādai plānprātībai.
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 25. Janvāris 2012 - 17:15
(Link)
tai mājā būs ziemā ārprātīgi auksti, bet vasarā karsti, ja vien neaprīkosi ar apkuri un eirkondišenu:)
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 25. Janvāris 2012 - 17:30
(Link)
cik atceros fiziku, tad vislabākais siltumizolācijas materiāls ir vakuums. pēc tā seko gaiss un tukšā pudelē ir daudz gaisa, it īpaši, ja pudeles novietos tā, kā es esmu paredzējis. līdz ar to apkuri un kondišenu vajadzēs tik pat lielā mērā kā parastā mūra mājā.
[User Picture Icon]
From:[info]vilibaldis
Date: 25. Janvāris 2012 - 17:19
(Link)
piebilde no privātās pieredzes pudeļbūves sakarā - traukiem jābūt ideāli sausiem no iekšas un jānodrošinas, lai slapjums i ne lūdzams netiek iekšā citādi nekādas konstrukcijas mūsu mānīgajos laikapstākļos nelīdzēs un viss darbs vējā. :))
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 26. Janvāris 2012 - 10:01
(Link)
zinu. esmu līdz šim mēbeles gatavojis no pudelēm. es pat zinu kā to nodrošināt.
[User Picture Icon]
From:[info]str
Date: 25. Janvāris 2012 - 18:48
(Link)
man te viens metinātājs mētājas
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 26. Janvāris 2012 - 10:02
(Link)
brīnišķīgi. tad, kad būšu LV uzprasīšos ar viņu papļāpāt.
[User Picture Icon]
From:[info]vilksskabais
Date: 27. Janvāris 2012 - 13:40
(Link)
Uz vasaras sākumu man būs jau diploms rokā un roka piešauta,bet metālu nianses var izrunāt dzīvajā kad ir skaidrs kas ,kādos apjomos ir nepieciešams;-))Tā,kā welcome ideja skaista;-))Atceros Īrijā džekam bija vīna pagraba uzkalniņā ēka no vīna pudelēm,bet saistviela bija tomēr cements;_))Metāla rāmjos;_))
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 27. Janvāris 2012 - 14:49
(Link)
nu doma ir tāda, lai praktiski būtu redzamas pēc iespējas tikai pudeles, bet pudeles vien to slodzi neturēs, un stikla lausku lietu pār savu galvu neviens negrib. doma ir par to, ka metāls veido nesošo konstrukciju vai kā nu pareizi to režģi sauc.
[User Picture Icon]
From:[info]vilksskabais
Date: 27. Janvāris 2012 - 15:00
(Link)
Tad nesošajā ir vēļ svarīgi izprast apjomus,lai var izrēķināt kādas būs slodzes;-))Ideja forša;-))Kāda saistviela tiks izmantota lai tām stikla brīnum pudelēm būtu necaurlaidība pret vēju?Ja starpcitu ja uzrīkotu akcīju atnes pudeli un santīmi 2 pretī tu varētu ari pili uzcelt;_))
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 27. Janvāris 2012 - 15:17
(Link)
nu saistviela pudelei ar pudeli būs Pamelas Andersones pupu sastāvs ;o) gaisu no gaisa starp pudelēm atdalīs stikls. starptelpu starp pudelēm ir jāaizpilda ar jebko (tas var būt arī cements, bet ne obligāti).

apjomus kā reizi es tagad mēģinu aprēķināt. vakar uzmetu skices tam, ko vēlos redzēt, bet man vēl ir jāiepērk kādi vīni, kas nav tie, kurus es ikdienā trekterēju, lai pudeles pamērītu.

mēbeles gatavojot sev no pudelēm, pamanīju, ka pat viena ražotāja vienas partijas ietvaros pudeles augstums var variēt milimetra robežās (un tas ir daudz), bet te jārēķinās arī ar diametru un to, ka būs dažādu ražotāju dažādu partiju buteles.

ja kau kādā ne-darba laikā Tu esi pie skaipa (ja tādu lieto) es varētu arī sīkāk izstāstīt ij uzmetumus nodemonstrēt un nokomentēt.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba