Zelta zutis -

About  

Previous Entry 21. Okt 2010 @ 18:45 Next Entry
tā nopietni apskatīju to ķirbja šķēlīti, kuru man darba biedrene atnesa... vienam vientuļam vīrietim tak to nav iespējams noēst! un divu nedēļu ķirbju diētu es tak neesmu spējīgs ievērot. un tas vēl man, kuram ķirbji negaršo. varētu jau mēģināt iekonservēt, bet... ir viens liels BET. man nav burku...

nu par ko man tik milzīgas problēmas šai dzīvē, nu par ko?... ko es tādu riebīgu esmu izdarījis, ka mani šitā jāsoda...

labi. par to nabaga ķirbi domāšu rīt. šodien man ir jāapēd vakardienas lazanja.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 21. Oktobris 2010 - 21:49
(Link)
Ķirbis var but tikpat garšīgs kā lazanja. Sagriez gabaliņos, katlā sviestā apcep drusku garšvielu - kādu sirsd vēlas - ingvers, mazmazliet ķiploka, kādu krustnagliņu, koriandru, vai vispār kaut kādu maisījumu, kas Tev ir pie rokas (tikai, lūdzu, ne vegetu - dieva dēļ! kaut ko austrumniecisku), un noteikti čilli piparu, lai ir labi ass. Tad pielej drusku ūdens, vēl pasautē tās garšvielas, tad ūdeni izkās, ber iekšā gabaliņos sagrieztu ķirbi un sautē. kamēr izjūk vai arī kamēr mīksts un blendējams (daži ķirbji nejūk). Ja blnedē - nesamal vienā putrā, lai paliek kādi gabaliņi, ko uzkost. Klāt ēd, ko gribi. Steiku, kotleti vai vienkārši uztaisi siera mērci. Nu, es te ļoti primitīvi un vispārīgi, jo tās ķirbju lietas var būt arī smalkas, bet galvenais - iedrošināties un pagatvot vienreiz. Tad Tu sapratīsi, kas ir ķirbis.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 22. Oktobris 2010 - 11:42
(Link)
nu to, ka ķirbi var sabojāt tā, ka es arī ēdu, zinu. pats es no ķirbjiem un burkāniem gatavoju zupu (un arī termiski apstrādāti burkāni man negaršo).

es jau ne par to, ka no viņa neko nevar pagatavot, bet par to, ka tas gabals ir tik liels, ka man divi nedēļas ir tikai ķirbis jāēd. brokastīs ķirbis, pusdienās ķirbis desertē ķirbis, pat uzkožamajos pie vīna - ķirbis... šitā jamo utilizējot jau trešajā dienā ķirbis pa ausīm un nāsīm tecēs ārā un dzirdot vārdu 'ķirbis' gribēsies nošauties...
[User Picture Icon]
From:[info]blond
Date: 22. Oktobris 2010 - 11:48
(Link)
bet ķrbi tak ilgi var glabāt!
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 22. Oktobris 2010 - 12:08
(Link)
veselu, protams, bet ne jau tad, kad šams ir šķēles veidā.
[User Picture Icon]
From:[info]gorgona
Date: 21. Oktobris 2010 - 22:45
(Link)
sulu tak var uztaisīt!
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 22. Oktobris 2010 - 11:45
(Link)
ko Tu neteiksi. es tagad sākšu skraidīt un meklēt suluspiedi, lai tiktu galā ar vienu ķirbja gabalu. vai arī rīvēšu šamo un ar roku spiedīšu. turklāt ķrbju sula toč ir kaut kas - fui, pē, vēēē... kaut kas tik pat pretīgs kā tomātu sula.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba