| 21. Oktobris 2010 - 21:49 |
---|
Ķirbis var but tikpat garšīgs kā lazanja. Sagriez gabaliņos, katlā sviestā apcep drusku garšvielu - kādu sirsd vēlas - ingvers, mazmazliet ķiploka, kādu krustnagliņu, koriandru, vai vispār kaut kādu maisījumu, kas Tev ir pie rokas (tikai, lūdzu, ne vegetu - dieva dēļ! kaut ko austrumniecisku), un noteikti čilli piparu, lai ir labi ass. Tad pielej drusku ūdens, vēl pasautē tās garšvielas, tad ūdeni izkās, ber iekšā gabaliņos sagrieztu ķirbi un sautē. kamēr izjūk vai arī kamēr mīksts un blendējams (daži ķirbji nejūk). Ja blnedē - nesamal vienā putrā, lai paliek kādi gabaliņi, ko uzkost. Klāt ēd, ko gribi. Steiku, kotleti vai vienkārši uztaisi siera mērci. Nu, es te ļoti primitīvi un vispārīgi, jo tās ķirbju lietas var būt arī smalkas, bet galvenais - iedrošināties un pagatvot vienreiz. Tad Tu sapratīsi, kas ir ķirbis.
|