|
Sep. 29th, 2015|03:35 pm |
aveņes/upenes/pīlādži/smiltsērkšķi/brūklenes karstajā dzērienā vai nu no ievārījuma vai saldētām ogām. ar medu. var vienu no nosauktajiem, var kombinēt. klāt var likt kanēli/ingveru vai jebko, kas uzlabo garšu. avenes/upenes gan sviedrē. vēl var ķiršus tāpat. vai ķiršu sulu taisīt karstajā dzērienā ar garšvielām (var likt iepriekš nosaukto, citronu, krustnagliņu etc)
vēl man ļoti palīdz dārzeņu biezzupa ar stiprām garšvielām (ķirbis+kartupelis+burkāns+tomāti savā sulā + kanēlis, kardamons, pipari, čili, rīvēta citrona miziņa, raudene, baziliks, malts ingvers, ķiploki, sīpoli)
bazilika tēja derot pret klepu un kakla skalošanai, bet pati vienmēr aizmirstu izmēģināt |
|