Re: prečneziņa loma šaurajos apvāršņos |
Feb. 27th, 2011|01:00 pm |
Mērķtiecīgai šaurpierībai antonīms nav "plaši apvāršņi", bet arī jau šaurpierība, tikai ar citiem priekšmetiem ēdamo lomās.
Vakar biju īstās, krietnās latviešu viesībās, kur plašā klāstā bija viss tas, ko es neēdu, jo to sagremot vajag divas nedēļas- karbonādes olā, kotletītes, (nu labi, liellopu rullīši, tos kaut kā), siļķes eļļā (weee!) uz pildītām olām; holandes siera produkts aukstajā platē, ceptas mencas zivju klāstā; saldētu pupiņu pāķšu salāti un līdzīgi labumi. Būtu īsts džedajs, ja šādas klasiskās viesības man nekādi nenodarītu postu gastronomisku vai citu. Tak jau nē, šaurpiere, ieslēgusies uz "vieglo un veselīgo".
Labi, bet vēl tikai fināla akordam: gavēņa ēdienkarte par ko bij šis plosiņš gan pilsētu snobiem gan lauku skarbajiem tiešām nav par ribiņu, rukolas un humusa ēšanu, gavēnis taču ir par spēju atteikties no visām baudām, pārtikt no tā, kas vēl palicis krājumā un nolikt gardi rijamo gribu fonā.
|
|