šaubas & skepse - Vakarvakarā

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

January 25th, 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:02 pm - Vakarvakarā
Twiteri saviļņojis saprge‏@saprge ieraksts: Dzemdes pieder valstij Daudz sajūsmināto, daudz diskusiju, daudz retwītu.
Par būtisko nav ko piebilst (iedomājoties pamuļķā Parādnieka seju, uzbudināti svarīgā tonī izsakot vārdu "bērniņš" vai "māmiņa", jāvemj uz līdzenas vietas), cita lieta aizķēra: neviena pakaļa nepaceļas no krēsla, autobusā iekāpjot grūtniecei pēdējā mēnesī. Mazliet tālāk: Grūtniecības laikā mani palaida apsēsties tieši 3 reizes. Trīs. Atkārtoju vārdiem, tas nav pārpratums.
Un tad nobeigumā boldā naidpilni izkliegts: Bērnus ir jāgrib, jāmīl un jāsagaida – ne tikai ģimenei, bet sabiedrībai kopā. Arī tam vecim ar kārpu un zoda, stilīgajam džekam stabulīšbiksēs, beibei ar liekajiem nagiem un mudīgai vecenei ar tirgus somu uz riteņiem un liekajiem zobiem.
Visu saprotu, pati esmu bijusi līdzīgās situācijās, bet nevienu brīdi nav šķitis, ka kādam svešam pilsonim būtu jājūtas man parādā tikai tāpēc, ka esmu maza bērna māte. Jā, neesam tā draudzīgākā sabiedrība, pieklājība nav nācijas labāko īpašību desmitniekā, bet aicinājumā uz sapratni un sadarbošanos iegāzt spaini žults... Vienmēr tie sīkumi, tās detaļas: kārpa, stabulīšbikses, liekie nagi un zobi. Gribētos to meiteni paņemt aiz rokas un pievest pie spoguļa.

(3 comments | Leave a comment)

Comments:


From:[info]nulle
Date:January 25th, 2015 - 01:14 pm
(Link)
Jaudīgs ieraksts (lasīju pa diagonāli).
[User Picture]
From:[info]heda
Date:January 25th, 2015 - 01:51 pm
(Link)
Draudzene, kurai ir četri bērni, mēdz teikt - ne valsts man tos bērnus taisīja, ne valstij par viņiem jāgādā. Grūtniecības vai bērnu stiepšana pa priekšu - re, re, kāda es varone, ir vienk. sevis pataisīšana par piedēkli, jo nez kāpēc šķiet, ka pašai kā atsevišķai personai nav tās vērtības.
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:January 25th, 2015 - 02:20 pm
(Link)
Komentārs gan vairāk bija par smilgām cita un baļķi savā acī ;)
Ja aicinājums respektēt grūtnieces un mazu bērnu mammas tiek izbrēkts neviena pakaļa nepaceļas no krēsla un līdzīgiem izteicieniem, neko citu kā īgnumu pretī nesaņemsi. Laikam dzīvoju kādā paralēlajā telpā, man pēdējā laikā nācies vērot tieši pretēju tendenci @saprge aprakstītajam.

> Go to Top
Sviesta Ciba