PiRX A tut i ja... - Politika

[info]pirx wrote
on February 17th, 2009 at 08:43 am
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Politika

Pastāstiet man, cilvēkam no gudrajām politikas zinātnēm tālam (skolā izvēlējos apgūt ar ražošanu saistītu profesiju), kāpēc žurnaļugas apzināti saasina situāciju?

Piemēram, “ņekijs” Gustavs Strenga bļaustās, ka beidzot taču esot jāatlaiž Saeima. Spriežot pēc visa, šis kungs ir Treknās Partijas atbalstītājs, kuri šobrīd par katru cenu cenšas panākt Saeimas atlaišanu, lai varētu neko nedarīt, bet atkal spēlēt priekšvēlēšanu spēlītes. Kā šī raksta komentāros jau bija teikts:

…bet mani skumdina parādība, ka Latvijas tauta visādu pseido-intelektuāļu (ala strenga) formā protestē pret valdošo iekārtu vienkārši protestēšanas pēc.

Arī es zināmā mērā piekrītu sivnam, ka Godmanim bija tiesības būt neapmierinātam ar Kolāta rīcību. Jo, ne jau šābrīža budžeta samazinājums ir novedis LR līdz tām problēmām, kādas atklājās. Drīzāk, tas vienkārši izvilka problēmas dienas gaismā, jo apgrūtināja to slēpšanu. Savukārt šādas bļaustīšanas un saasināta interese (es pat teiktu – ieinteresētība) Saeimas atlaišanā tikai veicina un atbalsta tās spēlītes ar pārvēlēšanām un atkāpšanos, kas šobrīd Saiemā notiek. Tos gandrīz simts sliņķus, kas tur sēž vajadzētu publiski nopērt, lai sāk strādāt, nevis mudināt uz darbības imitāciju ar “pašatlaišanos”.

Tas pats bija 13. janvārī. Ar neapbruņotu aci bija redzams, ka mēdiji kūda cilvēkus uz vardarbīgiem nemieriem. Domu policijai šajā virzienā vajadzētu nedaudz pastrādāt, jo vārda brīvība un žurnālistikas neatkarība ir labas lietas, bet tās neattaisno kūdīšanu uz likumpārkāpumiem.

Lai pateiktu kādu labu vārdu par žurnālistiem, jāsaka, ka man patīk Če-Zandera ideja par pulcēšanos pie politiķu dzīvesvietām. Tas varētu būt tas “publiskais pēriens”, kas kaut nedaudz varētu mudināt šos kungus un dāmas darboties. Nu kaut vai tādēļ, ka neērtāk, ka tauta redz, kā kungs ikdienā dzīvo.

Hau!


(Leave a comment)
From:[info]nulle
Date:February 17th, 2009 - 08:56 am
(Link)
šābrīža budžeta samazinājums ir novedis Latvijas radio līdz tām problēmām: http://radiokrize.wordpress.com/2009/02/02/kapec-radio-prasa-naudu/

(paša radio deficīts bija ap 400 000)
(Reply) (Thread)
From:[info]pirx
Date:February 17th, 2009 - 09:12 am
(Link)
"Tikai" 0.4 mio!? Tāds sīkumiņš, ne? Reiz esmu dzirdējis (varbūt no tā paša šobrīd slavenā Zandera kunga), ka komercradio iztiekot ar stipri mazāku budžetu kā sabiedriskais un gūstot peļņu. Saprotot, ka sabiedriskajam radio ir jāraida arī nerentablas lietas, manī tomēr nezūd sajūta, ka šī iestāde darbojas nesaimnieciski, kas arī ir galvenais problēmu cēlonis. Nu nedomāju, ka, teiksim "Klasikai" ir jāraida 24h diennaktī.

P.S. Cepuri nost LR ziņu dienesta priekšā!
(Reply) (Parent) (Thread)
From:[info]nulle
Date:February 17th, 2009 - 09:21 am
(Link)
domāju, ka zināmā mērā tev taisnība
(Reply) (Parent)
From:[info]veed_logs
Date:February 17th, 2009 - 09:26 am
(Link)
ai, vecīt... nu, neraksti par politku. tev nesanāk.
1.Nelasi visādus šitādus jefiņus kā G.Strenga. Nu, nevajag. Nav tur nekā. Kaut kāda ziņu atgremošana.
2.pirms 13.janv.mēdiji nekūdīja cilvēkus uz vardarbīgiem nemieriem. Nu, nebija tā. Uz grautiņiem 13.janv. vakarā kūdīja organizēti provokatori, kas izmantoja pūli un darbojās mērķtiecīgi un plānoti. Mēdijus vainot ir nevietā. Tas, ka Diena un Sorosa institūcijas vāca popularitātes punktus un aģitēja, tas jā, bet, kūdīt uz vardarbību gan nekūdīja.
3.Runājot par situācijas saasināšanu, tad sūds par visām saeimām, bet situācija tiešām IR dramatiska. Valsts taustaimniecība jūk un brūk, bet žurnālisti tikai gremo par saeimām un partijām. Būtu labāk par ekonomiku skaidrojuši situāciju.
4.Par radio neko īsti nezinu. Gribētu apskatīt viņu budžetu.
(Reply) (Thread)
From:[info]pirx
Date:February 17th, 2009 - 09:50 am
(Link)
Vecīt, vienkārši sakrājies.
1. Bija nekur.lv ziņu lentē un pārpildījā manu pacietības mēru.
2. Nu stāstīšanu par to, ka "nupat būs grautiņi", "liekas, ka tauta varētu rīkoties kā Grieķijā" es uzskatu par kūdīšanu.
3. Situācija ir sūdīga, bet nav dramatiska. Pēdējos 17 gados valsts ir bijusi arī lielākos sūdos. Bet par žurnālistiem es apmēram arī to vēlējos pateikt.
4. bez komentāriem
(Reply) (Parent) (Thread)
From:[info]veed_logs
Date:February 17th, 2009 - 09:53 am
(Link)
palasi labāk ivo rakstus. šis nopietni ņemas.

http://www.nra.lv/blogi/124/
(Reply) (Parent) (Thread)
From:[info]pirx
Date:February 17th, 2009 - 10:43 am
(Link)
Ivo rakstus lasu tad, kad tie parādās un esmu ar tiem pazīstams. Jāatzīst, ka ņemas viņš tiešām nopietni un vismaz daļēji jautājumi ir izanalizēti. Bet, kā teiktu kāds cits Ivars, ir viens bet. Vismaz vienā jautājumā, kurš ir minēts viņa pēdējā rakstā es nepiekritīšu, t.i., tajā, ka pie šābrīža situācijas ir vainīgas rietumu bankas. Visi vainojami šābrīža situācijā ir vietējie. Ar vietējiem es domāju, gan tos, kas ņēma kredītus nerēķinoties ar savu reālo maksātspēju, gan tos, kas sēž dažādos amatos rietumu banku Latvijas meitasuzņēmumos.
(Reply) (Parent)

(Leave a comment)