kūciņas prototips

kūciņas prototips

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Help! Pienāca paciņa no ķīnzemes, Dhl saka ka vajag atmuitot. Reālā summa ko samaksāju ir 210€, bet uz paciņas deklarētā vērtība ir 50.01$ Man prasa paypal izdruku, kur rādīts, cik es īsti samaksāju. Es teorētiski varētu iefotošopēt ka samaksāju 50$ , ne 210€. Ja mani pieķer, kads ir sods? Un cik ļoti viņi skatās uz atmuitošanas dokumentiem? neko nezinu, bet 50€ negribu un netaisos maksāt par kaut kādu zilu gaisu. Pietiek ka rīgas satiksme mani drāž.
  • aizsūtīju neīsto maksājuma kvīti, neko nezinu.
    • Pēc tam pastāsti, lūdzu, par rezultātiem.
      • Pateica ka lai sūtu šurp īstos dokumentus. Netaisīju fotošopu jo nu, ētika. prece maksāja 180€ un 30€ bija sūtīšana ar DHL. pēc 100 vēstulēm viņiem bija visi īstie dokumenti un man atsūtīja kvīti. 45 faking eiro. Prasu, ko tik daudz?, man atbildēja, kurjera pakalpojumus arī apliek ar muitas nodokli. Makes no sense. Likumi Latvijā ir ļoti nepareizi...




        Saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 36.pantu:

        Ar nodokli apliekamā vērtība, veicot preču importu
        (1) Veicot preču importu, ar nodokli ir apliekama importēto preču muitas vērtība, kurai pieskaita šādas izmaksas:
        1) pakalpojumu vērtību, ja pakalpojumi ir tieši saistīti ar preču importu un ja šo pakalpojumu vērtība (tai skaitā komisijas maksa, kā arī preču transportēšanas, iesaiņošanas un apdrošināšanas izmaksas, kas radušās līdz pirmajam galamērķim iekšzemē) nav iekļauta importēto preču muitas vērtībā;
        2) preču transportēšanas izmaksas līdz preču saņēmējam citā dalībvalstī, ja šī vieta ir zināma preču importa brīdī;
        3) normatīvajos aktos noteiktos nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus, kas aprēķināti par preču importu, izņemot pievienotās vērtības nodokli.
        (2) Ja starptautiskajā preču pārvadājumu pavadzīmē preču piegādes galapunkts nav konkrēti norādīts, tad, nosakot ar nodokli apliekamajā vērtībā iekļaujamo preču transporta pakalpojuma vērtību, par preču saņemšanas vietu uzskata muitas deklarācijā norādīto preču saņēmēja adresi.
        (3) Ar nodokli apliekamajā preču vērtībā neiekļauj dabas resursu nodokli un vieglo automobiļu un motociklu nodokli.
        (4) Ar nodokli apliekamā preču vērtība ir pārstrādes vai apstrādes pakalpojuma vērtība, ja nodokļa maksātājs saskaņā ar normatīvajiem aktiem muitas jomā no iekšzemes ir izvedis jebkuru kustamu lietu, lai pārstrādātu vai apstrādātu to trešajā valstī vai trešajā teritorijā, un pēc tam atkal ieved iekšzemē.
        • Tie džeki varbūt lasa cibu ;)

          Vai arī vienkārši paskatās preces cenu tirgotāja katalogā.

          Tas, ka apliek kurjera pakalpojumus, man arī neliekas taisnīigi. Gandrīz vai nodoklis no nodokļa tādā meta līmenī.
Powered by Sviesta Ciba