pikaso_ - [entries|archive|friends|userinfo]
pikaso_

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 9th, 2021|04:58 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
you can't have nice things in life if you have a cat.

beidzot atvaļinājums, saliku sarakstu galvā, kam gribu veltīt laiku.
un tad iestājā realitāte - man ir kaķis.
arī tualetes durvis nahuj izņēmu no eņģēm. varbūt ielikšu atpakaļ, kad varēs iet kaut kāda elementa, kas neļauj durvīm kustēties atvērtā stāvoklī, meklējumos.

kāds varbūt grib kaķi? kāds, kas viņus mīl un saprot un spēj dot, ko viņiem vajag, nevis kā es, kas kaķus prot tikai pabarot un pieturēt siltumā, lai nenosalst.
sapotēts ir, kastrēts ir. veselīgs arī ir.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:February 9th, 2021 - 05:42 pm
(Link)
tik traki?

ko Tev liekas, ka Tu nedod?
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:February 9th, 2021 - 07:22 pm
(Link)
kaut kā viņu neizkausēju, nenoņemos, lai nogurst un nomierinās. vispār izskatās, ka šitam briesmonītim dārzs vai lauks, kur močīt un medīt un ņemties būtu ļoti noderīgi, bet tā man nav. tagad vēl ziema un biezākas bikses un zeķes, lai viss nav sarkanās švīkās, kad izdomā dauzīties, ir ok. bet ko es ar to vasaras karstumā darīšu, nezinu.

neesmu vēl nokārtojusi Zo ūdens bļodas jautājumu - smago stikla trauku viņš vismaz nevar apgāzt tā, ka Zo pilnīgi nekas nepaliek, ja esmu pa dienu prom. bet neesmu sapratusi kā pārtraukt viņa spēlēšanos tajā, lai virtuves grīda katru dienu pāris reizes nav jāuzslauka.

da i vispār šajā situācijā esmu slinkuma/aizņemtības dēļ. rītā, kad Zo viņu atrada, man nebija laika sakontaktēt ar patversmi vai vēl kaut ko, kas varētu viņu pārņemt un tagad viņš te vienkārši ir. jau sešus + mēnešus.

varbūt, ka vienkārši par daudz par to domāju, jo man kaķi nav saprotamas būtnes. līdz ar to liekas - varbūt ir kāds, kam viss šitais ir prieks, nevis kā es, kas jūtas kā cietumā, kur kaķa sūdi jāšķipelē, tai pašā laikā, kad izvest suni ārā pastaigās vairākas reizes dienā, ja vajag un sagribas, ar maisiņu pakaļ kakām staigājot.

jap, jāaiziet atkal virtuves grīda uzslaucīt.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:February 9th, 2021 - 08:01 pm
(Link)
Gribēju rakstīt, ka esmu veca un bus neglīti linki, jo bakstu telefonā - un aizvēru tabu, kur sāku rakstīt komentu

Tātad. Par sajūtàm - vai nemaz nav pie sirds- Tev pašai saprast, bet rekur pāris ātri risinājumi (maybe)

1) ar šitām mantām pat mans aklais spēlējās, kad bija jaunāks, baigi labi pašlēkā, iet ilgi, tik jāskatās lai negrauž https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_toys/balls/42991

2) neapgàžama błoda - linkā mazizmēra, tàdas ir man paikai, bet dzerambļoda ir lielā ar metāla piemerota izmēra izņemamu uzpildei, kombo nav dàrgs https://www.dinozoo.lv/bloda-betona-be-mi-15-cm/

3) par skrāpējumiem man tiešas pieredzes nav, bet - arī kaķi padodas apmàcībai. Piem, mans zin frāzi “manā rokā nedrīkst kost” - atšķirībā no vīra rokas

[User Picture]
From:[info]mufs
Date:February 9th, 2021 - 08:02 pm
(Link)
Tās mantas ir dinozoo atrodamas, maybe kur citur ar
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:February 9th, 2021 - 08:37 pm
(Link)
paldies. to mantu apskatīšos. pašizklaide ir tieši tas, ko es gribētu, lai strādā.

ar to bļodu nezinu. stikla smago cepemtrauku viņš nevar apgāzt, bet viņš ar ķepām pa ūdeni pļeckājas un viskaut ko tur met iekšā. varbūt paceltais sols/galdiņš strādātu, bet tam ar tad jābūt smagam/stabilam, lai to neizdomā apgāzt. to vēl meklēju. varbūt beigās būs pašai jāsazīmē un lai kāds uztaisa.

kad mierīgs, tad kaut kādām lietām klausa. piemēram, varu pasaukt, lai nāk atpakaļ iekšā no balkona, un diezgan labi saprot.

varbūt kaut kāds kombo no šitā visa nostrādā. ārā jau nemetīšu, bet būtu vieglāk, ja bezbožna mīlētu kaķus, jā.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:February 9th, 2021 - 09:11 pm
(Link)
Mož tādu smagu błodu un uz ķeblīša?
Baigais ūdensdranķītis, figzin, vai kas cits tādu pļeckāšanos var aizstāt
Ielikt baļłu dušā/vannā?
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:February 9th, 2021 - 10:02 pm
(Link)
es vēl līdz vannas istabas pārbūvei neesmu tikusi. tur tik dušas būda. tur viņam pašam patīk arī gulēt. un nav pārāk daudz vietas. bet vispār būs jāizmēģina, jā. varbūt gulēs tai ūdens bļodā. viss tāds bosīgs ar elkoni ārā un disapproving ģimja izteiksmi.
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:February 9th, 2021 - 08:37 pm
(Link)
paldies.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:February 12th, 2021 - 02:11 pm
(Link)
Kaķi ir pilnīgi atšķirīgi no suņiem, tas gan.
Ir ļoti laba grāmata latviski Kaķa psihes noslēpumi (Pīters Nevils, ja nekļūdos) un angliski ļoti laba Think like a cat. Ja viņam būs ko darīt, viņš būs mazāk aizņemts ar blēņām, var kaut vai plastmasas pudelē izgriezt mazus caurumiņus un iebērt tur nedaudz kaķbarības, varbūt viņam vajag skrāpeli, papīra bumbiņas ko dzenāt, ja ir vēlēšanās ņemties, var ar pavadiņu vest ārā, tik vajag iemauktus nevis tādu, kas ap kaklu. Izklausās ka vienkārši ir garlaicīgi un vēl jaunulis. Var pamēģināt vai kaķim būtu interesanti pildīt trikus, ar dažādām pamācībām ir arī video, tas efektīvi nogurdina arī prātu, visādas augstlēkšanas u.tml. var nogurdināt liekot ķert lāzerīti, tas gan der, ja pašu nebesī un jāatceras pēc tam nrglaudīt un vispār censties nepieļaut, ka overexcitment laikā kož un skrāpē.
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:February 13th, 2021 - 02:44 pm
(Link)
nu re, tieši šis ir tas, ko man liekas kaķis ir pelnījis - cilvēku, kam viņš interesē, kam šitais viss interesē.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:February 13th, 2021 - 02:57 pm
(Link)
ne vienmēr tas, ka interesē un patīk uzreiz nozīmē, ka tur viss būs labi, bieži vien iebrauc citā grāvī. bieži vien kaislīga dzīvniekmīlestība iet roku rokā ar visādām citām neforšām štellēm un sapratne nav vienīgais priekšnosacījums lai tam zvēram ir labi

tur jau vissvarīgākais lai jums visiem ir labi, arī tev. ja nav, tad ilgtermiņā nav forši
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:February 13th, 2021 - 03:02 pm
(Link)
nu es kaut kā lēnām pierodu. galu galā pati šādā situācijā sevi ieliku. gan jau tiksim kaut kādā galā.

sūdzības šis vēl nav rakstījis. tad jau varbūt tā mīlēšanas/nemīlēšanas dillemmma ir tikai manā galvā.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:February 13th, 2021 - 03:14 pm
(Link)
nu, kaķi mīl tos, kam viņi nepatīk, jo viņiem liek mieru un nebāžās virsū ar mīlestību, līdz ar to arī kaķis, kas pagriezis muguru vai sēž ar sānu cilvēkam izrāda milzīgu uzticību, turklāt vispār izklausās, ka šis ir piemērots lai viņam iemācītu tādu uzvedību kā sunim, ir kaķi, kas labprāt pienes aizmestas bumbiņas un izpilda cirka trikus, sēž mugursomās kad iet garos pārgājienos

un vēl var iečekot kaķubarības sastāvu un nomainīt uz tādu, kur mazāk ogļhidrātu vai to dot no rītiem vai kad pašam ir enerģija, viņiem ir riktīgai sugar rush, trakāk kā ar maziem bērniem
[User Picture]
From:[info]pikaso_
Date:February 13th, 2021 - 03:34 pm
(Link)
o! par barību nebiju iedomājusies. tādu risērču mierīgi varu veikt, ja efekts tiešām ir tik pamatīgs. varbūt vispār varētu tad pāriet uz, nez, vistas gaļu ar kaut kādiem papildinājumiem, un miers.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:February 13th, 2021 - 03:59 pm
(Link)
ir FB lapa Suņi kaķi svaigēdāji-gaļēdāji, tur ir daudz info par dabisku barošanu, jo kaķim kā gaļēdājam vissabalansētākais uzturs ir pele, tur ir viss, ko vajag un pamaz cukura, sausiņos bieži vien pamaz OBV un padaudz ogļhidrātu un esot lētāk, nekā ar sauso, tikai čakars salāgojot. ja vien kaķis ēd, protams, jo visādi var gadīties
From:(Anonymous)
Date:February 20th, 2021 - 04:04 am
(Link)
Ir Applaws sausiņi ieksh petcity, tur 80% galjas, varbuut ir veel kaadi citi ar taadiem procentiem bet pagaidaam neesmu atradis
From:(Anonymous)
Date:February 20th, 2021 - 04:21 am
(Link)
Es tieshi luukojos peec aktiiva un dziivesprieciiga kakjiisha, lai gan, varbuut shis eksemplaars ir nedaudz paaraak ekstreems pat prieksh manis. Bet varbuut dziivee nav tik traki, kaa te dazhkaart izklausaas. Un bizes man, par laimi, nav. Ja tev nav zheel atnjemt sunjam kompanjonu, labpraat atnaaktu iepaziities. Kaa ar tevi var sazinaaties?