Kaķu spēciņš - [entries|archive|friends|userinfo]
Kaķu spēciņš

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[19. Sep 2008|00:16]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mani šausminoši pārņem sajūta "Nomirt radio ēterā", es tikai gribu ieteikt - noskatieties "Mister Lonely". Tā jūs pārsteigs. Krāsaino stikliņu poēzija.
Linkcomment

Comments:
[User Picture]
From:[info]narkoze
Date:19. Septembris 2008 - 01:04
(Link)
tavs ieteikums mani iedroshina.
apkart tik sliktas atsauksmes, ljoti negribaas vilties.
[User Picture]
From:[info]pika
Date:19. Septembris 2008 - 01:15
(Link)
Piemēram - kādas?
From:[info]mandra
Date:19. Septembris 2008 - 01:11
(Link)
elīna rīt mani uzaicināja uz vakariņām, es tevi gribētu ņemt līdzi uz tām. pirms astro. bet nu tas tā, ja ir laiks un tamlīdzīgi.
[User Picture]
From:[info]pika
Date:19. Septembris 2008 - 01:14
(Link)
Esmu apslimusi, un šis tomēr izklausās pēc vēlēšanās vakariņot divatā. Uzēdīsim brokastis kaut kad kopā. Redzeslokā visu laiku Private Sexy Time vēriens.
From:[info]nezveers
Date:19. Septembris 2008 - 01:15
(Link)
Es ceru, ka šis ir aicinājums turpinājumam. Turpinājumam divu sieviešu biksēm no rīta uz virtuves grīdas plaši izlklātām. :)
[User Picture]
From:[info]pika
Date:19. Septembris 2008 - 01:33
(Link)
Tieši ar Sandru cerējam, ka būsi tām pievērsis pastiprinātu uzmanību. Labāko, kā nojaut, palaidi garām - pusgarās zeķes un melleņu mutītes.
From:[info]nezveers
Date:19. Septembris 2008 - 01:38
(Link)
Jā, diemžēl mans nakts miegs ir tik viltīgs, ka spēj pretoties tādām lietām un neļauj man atvērt acis, ja mani modina.
From:[info]nezveers
Date:19. Septembris 2008 - 01:14
(Link)
Man arī šī filma patika. Bet, lūdzu, izskaidro, kā Tu sasaistīji to visu Skotijas stāstu ar to mūķeni, kas izkrīt no lidmašīnas un tām mūķenēm, kas pēc tam visas nositās? Un kas Tev vislabāk patika šai filmā?
[User Picture]
From:[info]pika
Date:19. Septembris 2008 - 01:31
(Link)
Es Tomam uzdevu visai līdzīgu jautājumu. Pat snobu filmu žurnāls Little White Lies savā recenzijā raksta, ka tas nekas, ja tu nespēj savilkt kopā tos divus stāstus vai nesaproti to simbolismu. Tas liek domāt, ka pat pieredzējuši filmu frīki atstāj šo jautājumu retorisku. Es, protams, varētu kaut kā brutāli reducēt un kaut kā to definēt (atslēgas vārds iepsējams būtu "ticība"), bet man labāk patīk palikt pie domas, ka abi šie stāsti viens otru lieliski papildina sajūtu līmenī, tajā, cik tie ir absurdi un ikdienišķi vienlaikus.
Viņas tiešām visas nositās?
Vislabāk man patika tas, ka tā mani pamatīgi pārsteidza - biju gatavojusies uz viduvēju indie filmu ar mazliet ikdienai neraksturīgu sižetu. Uz kaut ko kā Lars and the Real girl, bet tā narkotiku poēzija, kas lielākoties panākta personāžu eklektiskums ( Djego Luna spēlē Maiku Džeksonu, Skotijā satiekas kaut kāda random slavenību izlase, kas nebūt nav pirmās piecpadsmit, kas jebkuram ienkātu prātā) , mūzika un kadri (!!!). Un kāpēc aitas bija jādedzina? Šī filma ir kā frāze no the Darjeeling Limited - "Labāk paklusēsim. Mēs labāk saprotamies klusumā."
From:[info]nezveers
Date:19. Septembris 2008 - 01:37
(Link)
Manuprāt tomēr kino nav jāatstāj noslēpumi tādā līmenī - kāpēc vispār kaut kas tāds tiek ielikts. Lai gan tas, šķiet, skaitās stilīgi. Un ja tā, tad šī fīča man traucēja filmai dot 5 zvaigznītes. Es nezinu, vai ievēroji, bet man filmā simboliski likās dzeltenie zābaki, tie parādīja, kas ir īsti savējie. Žēl, ka es to redzēju nedaudz ilgāk kā pirms mēneša - tad man tiešām bija daudz lietu, ko es labprāt par to pārrunātu.
[User Picture]
From:[info]pika
Date:19. Septembris 2008 - 02:05
(Link)
Man tā divu sižetu esamība nelikās pašmērķīga.
[User Picture]
From:[info]pika
Date:19. Septembris 2008 - 02:13
(Link)
Kino jau tevi nebaro ar mazu karotīti ar atziņām un atklāsmēm. Sēdi rokas klēpī salicis, un viss.
Tie divi stāsti tomēr nebija tik ļoti pretēji, lai varētu tos nosaukt par vienkārši stilīgiem. Tiem abiem tomēr ir traki daudz kas kopīgs.
- Kāpēc tie vispār jāliek?
- Jo kopīgi veido visas filmas mozaīku.
Tie līmējas kopā, vismaz man līmējās.
From:[info]nezveers
Date:19. Septembris 2008 - 02:20
(Link)
Ar to Tu gribi teikt, ka cilvēks pārvērtē savas spējas būt saskaņā ar pasauli? Pēdiņu M. Džeksons saprata, ka negrib būt nekāds čalis kategorijā - pēdiņās. Bet mūķene, kas izdzīvoja, nebija nekāds piemērs tam, ka ar ticību "KAUT KAM" var iegūt visu. Piemēram, nemirstību.
(es nesaku, ka tās divas - teikšu tā - lietas nelīmējās kopā. Bet tie nebija divi stāsti. Stāsts, manuprāt, bija tikai viens. Tas lidmašīnu gabals jau drīzāk bija epizodes. Bet, godīgi sakot, nevaru arī apgalvot, ka filma liktos vēl foršāka, ja tās lidmašīnas tur nebūtu. Neuzskatu sevi par kino skatītāju, kas nevarētu izprast filmu simbolus, bet man tomēr prasījās, lai vairāk būtu skaidrs, kāpēc tieši tas tur bija jāparāda.)
[User Picture]
From:[info]pika
Date:19. Septembris 2008 - 03:18
(Link)
Jautājums ir tikai viens - vai tev tādas narkotikas garšo vai negaršo. Man garšo un tāpēc pat īpaši negribas neko analizēt.

Un jā epizodes, ne divi atsevišķi stāsti (kļūdaini izteicos, jo patiešām stāsts ir tikai viens). Nedomāju, ka runa bija par kaut kādu spēšanu vai nespēšanu dzīvot saskaņā ar pasauli, bet drīzāk par tādu tīru fanātismu un tā sadursmēm ar realitāti (?) (varbūt tas ir tas pats, par ko tu runā). Brīžiem skatītājs notic tam, ka fantāsims spēj pārspēt/nomākt realitāti.
Mūķeņu epizode šajā gadījumā lieliski papildina pamatstāstu, spēlējoties ar skatītāju, jo visas pirmās epizodes ir veiksmīgi lēcieni un lidojumi - skaties un apzinies, ka reāli nekas tāds nav iespējams, bet kaut kur vidū par to vairs nedomā vai pat notici. Mūķene uz BMX riteņa uz zilo debesu fona izskatās tik skaisti, ka pofig, īsti vai neīsti. Domā tas puikiņš nebūtu mūžīgi palicis par Džeksonu, ja ar Merlinu viss tā nebūtu sanācis?
From:[info]nezveers
Date:19. Septembris 2008 - 08:19
(Link)
Man garšo, [info]pika ;)
Ja sanāk, iesaku šodien aiziet uz "Es esmu Kiborgs, bet tas nekas!".