26 March 2007 @ 09:30 pm
šodiena  
Šodien laura ir beidzot apdatējusies jaunajā vidē. Normāli guļ un nav čikstīga. Toties bijām uz Gulbja laboratoriju noņemt asinis no vēnas alerģijas analīzēm. Lauriņa sāka bļaut pirms adata tika iedurta. Bērns juta, ka nebūs labi - svešas tantes, saspiesta roka, stingrs tvēriens, kustēties lāga nevar... Ar bļaušanu pazuda izraudzītā vēniņa un no iedurtās adatas netecēja asinis. Māsiņas jau apsvēra domu ņemt adatu laukā un durt citā vietā, bet Laura jau no lielās bļaušanas bija nogurusi un pati bezspēkā tik čīkstēja, muskulīšus atslābināja un asinis sāka smuki tecēt. Māsiņa teica, ka izdevies paņemt labu paraugu, palikšot pāri arhīvam un, ja vajadzēšot vēlreiz veikt kādus testus, nebūs nepieciešams ņemt jaunas asinis. Žēl tikai, ka mūsu dakterīte nebija uzrakstījusi nosūtījumā pilno pārtikas produktu paketi, bet tikai vienu. BEt nu labi, paskatīsimies, vai nav alerģija uz piena olbaltumvielām u.tml. Bet par saknēm būs jāveic vēlāk cits tests, ja būs nepieciešams. Man jau liekas, ka ar šo varētu pietikt.
Rīt ar vīramāti došos uz teātra dienām veltītu aktieru koncertu. Laura paliks mājās trīs gādīgu auklīšu sabiedrībā - vīramāsas, mūsu kāzu liecinieces Linetas un Elīnas sabiedrībā.
Šajās dienās man ir labi tā, kā ir. Bija plāni satikt to un to, aiziet tur un tur, bet tagad neprasās. Gan jau nākamreiz ;)
 
 
( Post a new comment )
[info]lapsa123 on March 26th, 2007 - 10:42 pm
izklausās labi! :)
(Reply) (Link)
Dying Bride: boy[info]heartstripper on March 27th, 2007 - 01:48 am
Āpāc, mazajai kādas alerģijas?
Cik tie prieki maksā, tas pārt.produktu tests? Un kad to vajadzētu taisīt?
Man vispār nav sajēgas, kas tieši liecina par alerģiju - šādas vai tādas pumpas jau tāpat izmetas, bet kas liecina par alerģiju vispār..
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on March 27th, 2007 - 11:16 am
Ir aizdomas. Kopš 7mēn vecumā sāku dienā barot ar maisījumu, ne krūti, ir izmēģināti daudzi maisījumi - nov isiem ir alerģija pēc kāda brītiņa. Tagad lietojam maisījumu bez laktozes. UN pleķi mums ar uz sejas un dibena tusējas un nenoiet - tātad kaut kāds kairinājums visu laiku ir. UN šad tad izmetas riktīgi lielās alerģija spumpas, kas 2nedēļas noiet. Bet tādas bijušas tikai 3 x un uz kājiņas tikai.
Grūti barot Lauru ar papildēdieniem, jo vienā jaukā brīdī kaut kur parādās alerģija. Varbūt tas saistīts ar citiem apstākļiem - ķīmiski apstrādāti produkti un tā. Katrā ziņā gribēju pārbaudī analīzes, lai sirds mierīgāka. Ja vispirms ir varēts tikt vienības gatvē pie alergologa, tad analīzes ir bezmaksas. bet tur pag. nedēļ zvanījām un pierakstu varēja dabūt tikai uz maiju! Tad nu E.GUlbja laboratorijā arī var taisīt analīzes. JA ir ārsta nosutījums (ģim. ārsta) un nav ļoti daudz alergēnu norādīts, ir bezmaskas. Tie alergēni ir apkopoti tādās kāpaketēs - koku, augu pakete, putekļu un citu tādu kairinājumu pakete, spalvu, dzīvnieku pakete, sakņu pakete, pārtikas pakete (uz pārtikas vielām, oblatumvielas, laktoze, u.tml) pakte. katra pakete maskā 20Ls. Ja gribētu pārbaudīt uz visiem alergeniem, tad tas ir uz 200ls. Katrs alergēns atsevišķi apmēram 6ls.
E. gulbja laboratorijas mājaslapā 9paskaties caur google, ja interesē) ir aprakstīti visi alergeni un tā.
Bet no šīm analīzēm pārāk liela skadirība ar nav. Laba lieta ir ka var paņemt pārbaudi uz to, vai bērna organisms vispār cīnās ar alerģiju. Ja nē - tātad alerģijas nemaz nav. mēs to šodien uzzināsim, kad saņemsim rezultātus.
Bet, ja tev nav aizdomu par alerģiju, tad analīzes nevajag taisīt.
(Reply) (Parent) (Link)