09 April 2006 @ 03:35 pm
 
vakardien bija tik aktīva diena, ka šodien visu laiku jūtos kā sabraukta žurka - nav ne spēka, ne kā.
Aizvilkos līdz veikalam un pasēdēju. Iepirkos un pasēdēju. Atnācu mājās un nolūzu.
Toties man ir valrieksti medū. Garšīgi. ņamma.
un maternas nav nekur, nekur. šos vitamīnsu tagad pārreģistrējot un tāpēc nevienā aptiekā vairs nevar dabūt. Nācās pirkt citus. Tagad šiem citiem grūtnieču vitamīniem apgrozījums noteitki staruji ceļas, kamēr nav pieejama Materna. Jo viņu daudz sieviešu lieto. man aginekoloģe pat izvirzījusi versiju,ka tieši maternas dēļ (tām māmiņām, kas to regulāri lietoja -1 tablete dienā visu grūtniecība slaiku un pat pirms tam) dzimst lieli bērniņi. Man pat ieteica pe'dējos mēnešu dzert tableti ik pārdienu, nevis katru dienu :)
Un vēl man tagad ir 10% atlaide pirkumiem bērnu/ zīdainu veikalā.
Nu jā, vispār gribēju kauko citu rakstīt, bte domas pašas aizplūda
 
 
( Post a new comment )
anti: atkal es[info]antikrists on April 10th, 2006 - 08:49 am
a ko tā Materna dara? tikai bērnu lielāku uztaisa? īsti nesapratu, kas tur tik labs..
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 10th, 2006 - 11:19 am
;)
vinjaa ir papildus vitamiini tam, ko gruutniece uznjem ikdienaa ar paartiku. kaapeec vajag veel vitamiinus? Jo bebis aug un visas sev nepiecieshamaas vielas, vitamiinus, etc. njem no mammas organisma, savukaart mammas organismam paliek mazaak, kaa rezultaataa rodas visas taas gruutneiciskaas nebuushanas - plekjaina un nesmuka sejas aada (jo sejas aada kaa taada sanjem pati peedeejaa visas sev nepiecieshamaas vielas no taa, ko cilveeks uznjem. tad pareekjini, cik vinjai paliek, ja no vitamiina daudzum, ko uznjem sieviete, atvelk milzoniigu dalju, ko panjem bebis, tad veel citaam organisam daljaam, un tikai tad sejai....), trausli nagi, trausli zobi, aizdusas, utt.

Un man domaat, ka ikdienaa mees jau neuznjemam pilnveertiigu bariibu ar visu, kas mums nepiecieshams, un ja veel no taa jaadalaas ar veel vienu mazu radiibinju, tad beigaas ir slikti gan pasham, gan beerninjam var kaukas pietruukt. Piemeram, klasiski ir, ka gruutneiceem ljoti samazainas dzelzs daudzums organsimaa. bet dzelzs ir vitaali nepiecieshams, lai nodroshinaatu beerna organisma (smadzenju!!!) apgaadi ar skaabekli. Un arii sievietei pashai...

Vaardu sakot, tie vitamiini meeghina nodroshinaat, lai sievietes organisms neiztukshojas paarleiku un notureet kautcik liidzsvaraa visu svariigaako vielu uznjemshanu. Protams, uz sinteetikas vien dziivot arii nav labi, taapeec jau arii ir tik buutiski eest pareizu un sabalanseetu paartiku.

man, par laimi, praktiski nav nekaadu probleemu saistiibaa ar visiem shiem vitamiiniem un pareizo uzturu. eedu taapaat kaa agraak, bet organisms ir speeciigs, tikai nedaudz dzelzs liimenis par vaaju, taapeec dzeru dzlezs siirupu ikdienaa ;)

sarakstiiju daudz, Ja izlasiiji - taatad ir ok! :)
(Reply) (Parent) (Link)
phoenix[info]phoenix on April 10th, 2006 - 11:22 am
un veel -
ja neruupeejas, lai vitamiini un bla bla buutu pietiekoshaa daudzumaa, tad var gadiities, ka peec berninja piedzimshanas gan sievietes organsisms ir traki novajainaats ar paliekoshas sekas uz muuzhu - piemeeram,suudiigi zobi, gan beerninjam var buut dazhaadas shaiziites - gan fiziskas, gan gariigas, kas radushaas nespeejas pilnveertiigi attiistiitie smaates organismaa.
(Reply) (Parent) (Link)