18 February 2006 @ 09:54 pm
 
novilku paklausīties, kas tā par tādu latviešu grupu PUNCH un viņu dziesmu Ideāliem pārdotie. Un sapinos. kārtējo reizi.
Ideāli/ ideālisms/ tiekties pēc ideāliem
pārdot/ pirkt/ cena/ kapitālisms
ideālisms un kapitālisms
sanāk, ka ideālisms pērk. Ja jau tam var ko pārdot. bet man vārds ideāli, ideālisms īsti neasociējas ar tirgu. Tā lūk ir tā netirgojamā lieta. Ideāliem pārdotie - tie vairs nav ideāli. Putra. Putra! Nemāku nodefinēt, nemāku izteikties. SOS! Bet tur neštimē kopā tas vārdu salikums! Bet tas jau piedod tādu burvību, ne? :) skaistie, neloģiskie vārdu savienojumi. Izskaidrot jau var, bet pirmajā mirklī abi vārdi triecas viens pret otru, berzējas, nesaderas, rada spriedzi, pastiprina krāsas un akcentē kauko. laikam, mākslinieciskās izteiksmes līdzeklis.
tajā pašā plauktiņā - naida mīlestība
 
 
Skan: Punch - Ideāliem Pārdotie
 
 
( Post a new comment )
honeybee[info]honeybee on February 19th, 2006 - 01:55 pm
Nezinu, ko cilvēki ar to bija domājuši, bet es varu minēt vismaz vienu piemēru, kā tas būtu iespējams.
Piemēram, cilvēkam X ir kādi ideāli. Attiecībā uz skaisto nākotni un bērnu audzināšanu. Viņam ir bērns, kuru viņš audzina atbilstoši šiem ideāliem, lai pats justos dikti kruts un misiju pildošs, lai arī bērnam tas viss absolūti nepatīk. Attiecīgi - šis bērns ir ideāliem pārdotais. T.i., atdots verdzībā kādam "ideālam dzīvesveidam" par vecāku apmierinājuma cenu.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on February 19th, 2006 - 03:04 pm
šādi es saprotu. bet paklausoties dziesmas vārdus, nešķiet, ka viņu doma bijusi tik dziļa izvēloties šo nosaukumu. Drīzāk vienkārši salikuma dēļ.
(Reply) (Parent) (Link)