04 January 2004 @ 04:33 pm
 
Biju iegājusi Rozmarījā paēst. Tur laikam tradīcija - katram pie galdiņa pienākt kādam nedzirdīgajam vai mēmajam (kā kuro dienu) un lūgt viņam ziedot naudu. Bet visai pieklājīgā formā. šoreiz man pienesa ielaminētu kartiņu, kurai pievienotas dažādi ar austrumu tēmu saistīti piekariņi un lūgts tos nopirkt par 1 Ls, vai atstāt tējas naudu.
Kas mani iepriecināja: Ka kartiņa man tika nolikta ar latvisko tekstu un pats lūdzējs aizgājis maliņā. kad viņš atgriezās, lai redzētu, vai vēlos, ko pirkt, apgrieza lapiņu ar krievu tekstu. Tātad - latviešu valodai tomēr tika piešķirta priekšroka.
Nepatika, ka pēc mana noraidījuma, vienalga tika vairākas reizes ar pirkstu braukts pa rindiņām, kurās lūgts atstāt tējas naudu (patika kā tas formulēts), ja jau neko nevēlos nopirkt. Prom no galdiņa vīrs aizgāja tiaki tad, kad tā riktīgi viņam acīs ieskatījos.
Bet vispār nepatīkami, ka pat normāli paēst nevar. Radās pilnīgi aizdoma, ka tik Rozmarija ar šiem lūdzējiem nesadarbojas. Jo kāpēc gan lai viņi tā drīkstētu pārvietoties pa kafejnīcas telpām un nekad netikt padzīti?

Un vēl šī visa sakarā manī radās dillema - dot šādiem cilvēkiem naudu, vai nē? Es pārsvarā neticu viņu stāvoklim, bet manī laikam pārāk liela skepse, nez...
 
 
( Post a new comment )
briesmiigz miilniekz[info]arkls on January 4th, 2004 - 05:04 pm
kur ir rozmarija?
es parasti nedodu - kaadas 2/3 reizes esmu iedevis - paaris sanjus..
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on January 4th, 2004 - 05:09 pm
Uz Čaka un eee Lāčplēša vai Bruņineiku stura.

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briesmiigz miilniekz[info]arkls on January 4th, 2004 - 05:59 pm
hmmz.
(Reply) (Parent) (Link)
(Anonymous) on January 4th, 2004 - 07:10 pm
Nafig jāsūta. Tu neesi vainīga, ka viņiem nav naudas, bet tev ir.
Parazīti, bļa.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on January 4th, 2004 - 07:19 pm
Tur jau tā lieta, ka neesmu paarleicinaata, ka vinjiem taas naudas nav. Varbuut ir variaak nekaa man. Un apr to esmu apt vsiai ljoti paarleicinaata.
Daudziem no shiem cilveekiem ubagot vai luugt ir pamatnodarboshanaas, taapat kaa man darbs ofisaa.
Ja vinji sho nodarbia rii pasniegtu taa - es vnk pelnu naudu, tad buutu savaadaak. Bet vinji to pasniedz kaa - man nav naudinjas maiziitei, iedot santiiminju.
tik pat labi ar taadu tekstu e s varu iet pie sava darbadeveeja.

protams, ne visi taadi.
(Reply) (Parent) (Link)
Zebra[info]zebra on January 7th, 2004 - 02:20 pm
Visu sho luudzeeju un piedaavaataaju deelj man dazhreiz kauns pa Riigu iet. Njem un man taadam nevainiigam un bezpaliidziigam skukjim sienas klaat. Reiz pie Laimas pulkstenja kaut ko gaidiiju ar vienu igaunju puisi, un pienaak paaris shito luudzeeju/tirgotaaju un nesienas nost. Man kauns pa visu gjiimi gan savaa, gan igaunja, gan to uzbaaziigo elementu vietaa..
(Reply) (Link)
[info]benvenuto on January 8th, 2004 - 05:12 pm
es ticu ka 10% no viniiem nedzird.
es naudu dodu luudzeejiem diezgan reti un tad izveelos parasti vechinjas (ar ceriibu, ka vinjas tieshaam par to naudu nopirks maizi).
(Reply) (Link)