23 September 2003 @ 01:10 pm
šokolāde  
manuprāt šokolāde nu nekādīgi nav kaitīga, ļaunu nodaroša cilvēka veselībai. Jeb tomēr ir? Manuprāt, ja cilvēka organisms vēlas kādu noteitku produktu, tad iespēju robežās tas arī ir jāsagādā (neiet runa par narkotiskām, manikālām atkarībām), jo tādējādi organisms signalizē par kādas vielas trūkumu.
Mans lūgums: varētu kāds paskaidrot, kādi ir šokolādes ēšanas (samērīgos daudzumos) plusi un mīnusi?
 
 
( Post a new comment )
--[info]ripp on September 23rd, 2003 - 04:28 pm
es nezinu plusus/miinusus. tachu es esmu lasiijusi, ka shokolaadi gribaas, ja truukst maiguma, miilestiibas, droshiibas sajuutas, ja cilveeks sevii juutas vientulsh vai kkas tamliidziigs.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 23rd, 2003 - 05:50 pm
:/
jācer, ka saēdoties šokolādi arī visas ilgas un negatīvās mocijas pazudīs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
--[info]ripp on September 23rd, 2003 - 09:03 pm
Tev gadiijumaa pluumes un pienu negribaas? tie produkti arii ir liidziigi. pins nomierina. pienu gribaas, ja nomaac ruupes un nedroshiibas sajuuta. pluumes arii kkas liidziigs. man pienjemsim biezhi gribaas gan pienu gan pluumes gan shokolaadi. un shis arii ir diezgan neestabils manas dziives posms :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 24th, 2003 - 02:54 pm
plūmes nez, pat esmu aizmirsusi kā tās garšo, tāpēc arī nav nekādas vēlmes pēc tām. A piens - nu jā, to arī gribas. Aukstu un daudz. patiesībā varētu ēst visu dienu šokolādi un uzdzert pienu.
Diemžēl tā saucamais mīļotais ilgi un dikti man brauca virsū, kad uzzināja, ka 2 dienu laikā esmu apēdusi 2 šokolādes tāfelītes, jo es, redz, biju pārrēķinājusies ar saviem naudas līdzekļiem un iegrābusies kopējajā budžetā, kurš uz mēneša beigām nav diez ko liels. Tāpēc arī postā jautāju par
šokolādes plusiem un mīnusiem, jo mīļotais man mēwģināja ieborēt, ka šokolāde ir kaitīga (jo tā visi un vienmēr runājot), ka es esot kļuvusi atkarīga no šokolādes, es esot tāpēc nenormāla etc. Nez, ar manu savru, kas ir zem normalā manuprāt man šokolāde nu nekādi par ļaunu nevar nākt. Pēc tādas sarunas gribējās apēst 2 Princas šokolādes tāfelītes ar riekstiem uzreiz.
Hmzz, laikam tagad bik sirdi atkal izkratīju.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
--[info]ripp on September 24th, 2003 - 03:59 pm
reizēm vaig sirdi pakratīt =)
nu.. protams, piedēvē šokolādei dažādas nelabas īpašības. bet.. tas ir tāpat, kā saka, ka saldumi zobus bojā. es uzskatu, ka saldumi zobus bojā tāpat, kā visa pārtika. nez.. vienk baumas. un ko darīt ja cilvēkam mīļuma nepietiek? es domāju ka ēd vien šokolādi ;) ar tām mēneša beigām gan ir kā ir, bet nu man liekas, no divām šokolādes tāfelītēm, no tām iztērētās naudas, badā nemirsiet un būs ok :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]refugee on September 23rd, 2003 - 04:56 pm
nu, es zinu to, ka šokolāde veicina domāšanu :PPP sākumskolā mums lika ēst šokolādi pirms "lielā" kontroldarba :DDD
(Reply) (Link)
[info]lone_wolf on September 23rd, 2003 - 05:09 pm
šokolāde savā būtībā ir vērtīgs enerģijas avots, jo tajā esošā glikoze itkā visai ātri un efektīvi pārstrādājas un tādā garā. šokolādi parasti lieto piloti lidojumu laikā ar domu, lai daudz negribētos dirst pa ceļam un arī visādi desantnieki, kā specracionu, kas aizņem maz vietas ekipējumā un tajā pašā laikā ir enerģētiski augstvērtīgs.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]pinkbounceme on September 23rd, 2003 - 10:58 pm
"..lai daudz negribētos dirst.."
Laikam jau tāpēc pirms eksāmeniem skolā ieteica apēst šokolādi.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]mescaline on September 23rd, 2003 - 06:11 pm
Dogma
Pasaki siikajam lai shis man pazvana !!! Please ljoti . Dz%naves jautaajums !!!
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 23rd, 2003 - 06:40 pm
Re: Dogma
patiecu 18:40. Kad viņš piezvanīs - nezinu.
(Reply) (Parent) (Link)