Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Apr. 18th, 2017 11:01 pm

aizlasījos iz ASV problēmiņas, ka tur izvarotājs šur tur var tīri labi gribēt būt par papuci savam bērnam ar visām tiesībām un sekām, tad sāku rakņāties pa LV. būt par papuci ir grūtāk, then again, LV nekas nav jāizvaro, lai būt par papuci varētu būt grūtāk. toties man radās daži citi jautājumi. ja sieviete var taisīt abortu līdz 12 nedēļai tāpat vien, tad nafig viņai vajag kaut kādu izziņu? Un - tie zem sešpadsmit, tas vispār ir diezgan briesmīgi. 



26.pants. Grūtniecības pārtraukšana medicīnisku indikāciju dēļ vai gadījumā, kad tā iestājusies izvarošanas rezultātā

(1) Grūtniecības pārtraukšana medicīnisku indikāciju dēļ vai gadījumā, kad tā iestājusies izvarošanas rezultātā, ir grūtniecības mākslīga pārtraukšana, pamatojoties uz medicīniskām indikācijām vai tiesībaizsardzības iestādes izsniegtu izziņu par izvarošanas gadījumu.

(2) Grūtniecības pārtraukšana medicīnisku indikāciju dēļ ir pieļaujama līdz grūtniecības 24.nedēļai. Izvarošanas rezultātā iestājušās grūtniecības pārtraukšana ir pieļaujama līdz grūtniecības 12.nedēļai.

(3) Grūtniecības pārtraukšana medicīnisku indikāciju dēļ vai gadījumā, kad tā iestājusies izvarošanas rezultātā, pieļaujama, ja ir ārstu konsilija apstiprinājums un sievietes rakstveida piekrišana (sievietes rīcībnespējas gadījumā — aizgādņa rakstveida piekrišana).

(4) Pārtraukt grūtniecību medicīnisku indikāciju dēļ vai gadījumā, kad tā iestājusies izvarošanas rezultātā, drīkst tikai ginekologs (dzemdību speciālists) stacionārā ārstniecības iestādē.

(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 29.03.2007. likumu, kas stājas spēkā 01.05.2007.)

27.pants. Grūtniecības pārtraukšana pacientei, kura ir jaunāka par 16 gadiem

(1) Ja grūtniecība iestājusies pacientei, kura ir jaunāka par 16 gadiem, ārstam, kas konstatējis grūtniecību, ir pienākums uzklausīt pacienti un veltīt pienācīgu uzmanību viņas uzskatiem, ņemot vērā šīs pacientes vecumu un brieduma pakāpi. Ārsta pienākums ir par grūtniecības iestāšanos informēt grūtnieces vecākus vai aizbildni.

(2) Pacientei, kura ir jaunāka par 16 gadiem, norīkojumu uz grūtniecības pārtraukšanu pēc pašas vēlēšanās drīkst izsniegt, ja vismaz viens no viņas vecākiem vai aizbildnis grūtniecības pārtraukšanai ir devis rakstveida piekrišanu.

(3) Pacientei, kura ir jaunāka par 16 gadiem, grūtniecības pārtraukšana medicīnisku indikāciju dēļ vai gadījumā, kad tā iestājusies izvarošanas rezultātā, pieļaujama, ja ir ārstu konsilija apstiprinājums vai tiesībaizsardzības iestādes izsniegta izziņa par izvarošanas gadījumu un ja vismaz viens no pacientes vecākiem vai aizbildnis devis rakstveida piekrišanu.

8 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]melora
Date:April 19th, 2017 - 06:48 am
(Link)
Varbūt ar izziņu tā operācija ir valsts apmaksāta? Vienīgais iemesls, ko varu iedomāties.
From:[info]penny_lane
Date:April 19th, 2017 - 09:16 am
(Link)
ā, varbūt, tad tam būtu kāds izskaidrojums.
From:[info]oblica
Date:April 19th, 2017 - 10:24 am
(Link)
Noup, tas nav izskaidrojums - normatīvie akti attiecas vienādi gan uz veselības aprūpes iestādēm, kas sniedz maksas pakalpojumus, gan tām, kas sniedz valsts apmaksātos pakalpojumus.
From:[info]crescendo
Date:April 19th, 2017 - 12:25 pm
(Link)
Nekādus pavaddokumentus vairs atrast nevar.

Sākontējā redakcijā izvarošana nav minēta. Ir 'sociālie iemesli', kas implicē arī šos, un līdz 22 nedēļām.
Tad 'sociālie iemesli' nomainīti pret 'izvarošanas sekas'. Pēc tam 22 nedēļas uz 12. Uz otro un trešo lasījumu iesniegtu priekšlikumi tomēr likt 22, ar piebildi, ka komisija to neatbalsta, plenārsēžu stenogramma norāda, ka par šo jautājumu debatēts nav.

Atšķirība ir tik, ka 'izvarošanas dēļ' skaitās zem medicīniskā aborta, nevis legālā un medicīniskais ir valsts apmaksāt pakalpojums (nepietiek ar krimināliestādes izziņu, vēl ir ārstu konsilijs), un to veic tikai stacionŗaā.
Kamēr legālais (pēc izvēles) var tikt veikts arī ambulatori dienas stacionārā, konsilijs nav, un tas ir maksas pakalpojums.

Cik es saprotu, nav aizliegts izvarošanas gadījumā izvēlēties legālo abortu, vienkārši būs citas prasības nepieciešamajām konsultācijām pirms tam, un NVD apmaksāta procedūra nebūs opcija.
From:[info]yoko
Date:April 19th, 2017 - 11:02 am
(Link)
Droši vien kaut kāds gļuks.
Esi redzējusi šo http://www.imdb.com/title/tt2430104/ ?
From:[info]penny_lane
Date:April 19th, 2017 - 12:01 pm
(Link)
ne-e. jāredz?
From:[info]yoko
Date:April 19th, 2017 - 12:37 pm
(Link)
es domāju, tu man pateiksi. to rādīja un par to diskutēja vienā unusual feminist films tusiņā utrehtā, bet toreiz netiku, bet atcerējos tagad. noskatīšos tad jau pati pirmā.
From:[info]yoko
Date:April 20th, 2017 - 10:02 am
(Link)
noskatījos. nav obligāti jāredz, bet ir vērts. mākslinieciski nē, bet stāsti un notikumi - pārdomu vērti.