Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Aug. 14th, 2015 02:09 pm

"es vakar dzēru ar savu jaunību, līdz mana jaunība piedzērās un aizlidoja uz dāniju laikam"

(no atstāsta danai. meklēju atsauci par r., un uzskrēju virsū tai vasarai cibā, tā bija reti brīnumaina vasara, tik dramatiska, tik dumja, tik brīva, tik skaista, tik karsta, tik mūžīga. man vajag vēl vienu tādu vasaru. mirdzošu un smalku. šī, kas beidzas, iespējams, ir vissūdīgākā. bet tai vasarā starp citu arī jutos veca, cik aizkustinoši. bet nebiju. nebiju, jo aizgāju neatskatīdamās, zināju, ka darīšu daudz muļķību un daudz skumšu un trakošu, tā arī bija, augusts vispār kaut kāds bezpriģels, bet tā bija tik sasodīti ietilpīga vasara. un pirms tās vasaras esmu rakstījusi ko ļoti skaistu. to mēs izprintēsim, pieliksim pie sienas un īstenosim, jo mēs nudien vairs neesam tik jauni, lai izliktos, ka laime ir kniebienos un citos mazos sadzīves dramatizējumos, tur vienkārši jāmeklē stāsti un siltums, bet nu jau man ir pretīga, muļķīga atkarība, siltums mani ir pieradinājis, fui. zelta vārdi, mazulīt. )

nu jā, tā bija pati pirmā īstā filmēšana, pati pirmā īstā vasara, zenītbildes, agri rīti un bezgalīgas naktis, snaikstīšanās un neatzīšanās, saplēstās dušas jokainā erotika. arī toreiz man bija bail, šausmīgi bail, bet drosme nozīmēja ieguldīt sevi citur, un šodien, atkal strādājot no gultas, tikai tāpēc, ka nespēju saņemties un viss, zinu, ka vajag meklēt spēku un virzīties tuvāk tai un tām sajūtām, ir taču tik burvīgi zināt vietu, kur tu jūties kā apdolbījusies zivs ūdenī. un varbūt vispār tikai tāpēc tur piedzima tā nenormālā mīlestība, tikai tāpēc, ka sajūtu līmenī svarīgs bija kas cits, bet viens un tas pats. protams, mazā meitene nezināja, ka tā ir trausla ola, tāda kopīga brīvības degsme, un tad viņa ņēma un taisīja mājās un cēla žodziņus, tā bija muļķība. otrreiz viņa tā nedarītu, otrreiz viņa izdomātu, cik smuki ir tad, kad mīlestība ir arī brīvība.


kā lai tagad beidz tērēt laiku un sāk izdomāt jaunu pasauli, tas ir vienīgais īsti degošais jautājums.

un tie zūdīgie cilvēki, viņi ir jāiemācās, viņus nedrīkst mīlēt, viņus vajag mīlēt. kaut kāds filigrāns absurds tai procesā jāieliek.

2 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]usne
Date:August 14th, 2015 - 02:37 pm
(Link)
Lūk!
From:[info]maga
Date:August 15th, 2015 - 11:47 am
(Link)
skaisti.