20 February 2014 @ 07:32 pm
 
Ārprāts, kāda man ir nenormāla psiholoģiska pretestība pret Doriana Greja ģīmetni. Kindle saka, ka jālasa vēl četras stundas, man liekas, ka tās būs briesmīgākās četras stundas manā dzīvē. Bet, protams, izlasīt, ja jau esmu iesākusi, es gribu. Moš pirms tam jāiziet pastaigā ar suni. Ar Rembo un Verlēnu arī bija grūti. Un tam ar literatūru nav nekāda sakara, tā ir kaut kāda neizturama "es visu šito huiņu tik labi pazīstu, un man vienreiz pietiek, es vairs negribu" sajūta.
 
 
( Post a new comment )
[info]imago_dei on February 20th, 2014 - 07:46 pm
vut? vai runa par Vailda darbu? man patika. nabaga Sibilla Veina (vai kā nu viņu sauca)
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on February 20th, 2014 - 08:44 pm
Jā, par to pašu.
Man šito ļoti grūti kaut kā racionāli formulēt, un es domāju, ka tas pāries, bet šobrīd man ir kaut kāds mega protests pret šāda tipa literatūru (drīzāk jau varbūt pat ne pret pašu literatūru, bet visu par un ap to, nu, tur autoru biogrāfijas un taml, tipa sāpju un visādu sūdu izskaistināšana un apjūsmošana. Droši vien es uztveru visu pārāk jūtīgi kā parasti, tipa man nevar būt vienkārši grāmata vai literatūras virziens, man tūlīt veidojas mijiedarbība un sasauces ar manu dzīvi. Es spēju no tā distancēties, ja man ir jāvērtē vai jāanalizē, bet, ja es esmu vienkārši lasītājs, tad man šāda spēja nepiemīt vispār.
Par šo konkrēto darbu runājot, man arī nepatīk, kā tas ir uzrakstīts, tēli liekas muļķīgi, es visu laiku garlaikojos un domāju „wtf, kāpēc es sāku lasīt, es taču tāpat zināju, par ko tur būs, un tad vismaz bija pieņēmums, ka tā ir forša grāmata”.
(Reply) (Parent) (Link)
annuska[info]annuska on February 20th, 2014 - 10:04 pm
izskatās, ka tu lasi literatūras sarakstu, kuru es sastādīju studentiem
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on February 20th, 2014 - 10:40 pm
ne gluži, bet vispār es šobrīd esmu slepeni pievienojusies kādai studentu grupai. :) (kā jau es to parasti daru)
(Reply) (Parent) (Link)