17 November 2013 @ 10:51 pm
 
Es gan it kā diezgan skaidri spēju formulēt, kas tieši man besī lielā daļā latviešu patriotisma izpausmju. Bet varbūt patiesībā man viss šis tik ļoti krīt uz nerviem, jo tas man atkal atgādina par manu patriotisma trūkumu, es vienkārši to nesaprotu, manī ir tukšums. Es varētu liekuļot un teikt, ka tā nav, bet tas būtu tāpat, kā teikt, ka tu kādu mīli, jo liekas, ka tā ir pareizi, man šis viss neko nenozīmē, es nekā par to nejūtos, es to nesaprotu.
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on November 17th, 2013 - 11:29 pm
Bet tur jau arī taču esot bijuši cilvēki, kas tiešām skuma. Un, nez, vai papuča nāvi var salīdzināt ar astoņpadsmito novembri…bet daļa jau vienmēr nesaprot, “kas šie par svētkiem, ko mēs tagad svinam”, vienkārši piedalās, varbūt tā arī ir pareizi, sazin.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee: saruna[info]honeybee on November 17th, 2013 - 11:34 pm
nu, stingri ņemot, ir tieši tikpat absurdi svinēt Ziemassvētkus vai cilvēku dzimšanas dienas (piedzimšanu tipa normāli, bet visu pārējo nafigam), un vārda dienas arī. man šķiet, ka tas ir pasaules cikliskuma mierinājums, nu un valsts svētku keisā - piederības sajūta, tā tomēr ir diezgan svarīga lieta.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on November 17th, 2013 - 11:42 pm
Es Ziemassvētkus arī nekad neesmu īsti sapratusi, bet droši vien, jo mājās tas vienmēr ir diezgan traki (tb – man ir bijuši vieni normāli ziemassvētki, kad neesmu bijusi te, bet pārējos gados ir licies – atpisieties, neko negribu par tiem dzirdēt), es laikam esmu briesmīgi sačakarējusies šajā ziņā, varbūt es dzīves laikā sevi salabošu un man mainīsies attieksme pret svētkiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on November 17th, 2013 - 11:45 pm
es vispār šitās ambrāžas sāku saprast tikai līdz ar bērniem (nu tb reāli gribas, lai bērniem ir forši svētki, lai arī pašai tas diezgan pofik)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]nulle on November 17th, 2013 - 11:45 pm
Nevajag stingri ņemt, bet gan maigi :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]nulle on November 18th, 2013 - 12:04 am
es domāju, "tiešām" vai "nepatiesi", tas ir romāna vai daudzu romānu vērts temats.
(Reply) (Parent) (Link)