17 November 2013 @ 09:06 pm
 
Bet vispār tiešām vajadzēs sākt piekopt [info]saccharomyces kaut kad ierosināto "ēnu ekonomiku". Kas attiecas uz latviešu lit, šobrīd es lasu to, kas ir vai nu pieejams elektroniski, vai arī to, kā autorus es jūtos pazīstam pietiekami, lai (mazliet parkāpjot sev pāri) palūgtu viņiem e-versiju. Bet svešiem autoriem es varētu piedāvāt naudu, tas būtu tāpat kā nopirkt grāmatu. Lai arī cik ļoti necenstos, es nespēju saskatīt šajā plānā pilnģi neko nelietīgu, jo autoriem taču maksā maz. Ir neatrisināmas lietas, bet šī noteikti tāda nav.
 
 
( Post a new comment )
honeybee[info]honeybee on November 17th, 2013 - 10:10 pm
Ja nu vienīgi tie gadījumi, kad autoram ir svarīgs pārdoto eksemplāru skaits - nu, piem., par mani es točna zinu, ka man šobrīd ir svarīgāks pārdotais cipars (nevis ienākošie cipari), jo tas nosaka to, vai, kad, un kāds būs nākamais līgums ar izdevniecību.
Pieļauju, ka tas nav tik svarīgi Lielās Literatūras gadījumā, jo tur ir VKKF atbalsts.

Bet tas bija tikai tīri teorētiskas pārdomas par tēmu, kāpēc teorētiski tas nav okei; praksē, protams, tas ir pilnīgi citādi - un jēdzīgiem cilvēkiem visnotaļ vajag dot grāmatas par brīvu :)
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja: zilonēns[info]pelnufeja on November 17th, 2013 - 10:22 pm
Protams, es arī saprotu visādus šitādus iemeslus, bet autoriem jau nebūtu jāpiekrīt, ja viņi negribētu, es tikai piedāvātu darījumu.
(Reply) (Parent) (Link)