31 October 2013 @ 03:26 pm
 
Un kāpēc, piemēram, Žoludes jaunā grāmata nevarētu būt arī elektroniski? Gribu to lasīt! Man vispār, kā par spīti, gribas lasīt tieši visādas latviešu lit. grāmatas, ko neesmu lasījusi.
 
 
( Post a new comment )
cukursēne[info]saccharomyces on October 31st, 2013 - 03:44 pm
jā, vai ne, "solīt sola, bet nedeva", kad piereģistrējos tajā elektronisko grāmatu veikalā, tur it kā bija rakstīts, ka turpmāk jaunajām grāmatām piedāvās elektrōniskās versijas... lai gan droši vien jau naivi bija domāt, ka tas tiešām nozīmē, ka tādas būs teju visam, hah.

bet es domāju, ar to videōlupas aplikāciju jau Tu noteikti principā varēsi lasīt arī grāmatu, ja jau ar alias bija tik puslīdz vienkārši, ne? un tā kā planšetei ir lielāks ekrāns, tad pat varētu varbūt aptvert kādu ~puslapu, tā ka pat nebūtu tik daudz tā grāmata jābīda apkārt - atliks tikai izdomāt, kā uzbūvēt kaut kādu statīvveidīgu lietu! ^^
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 31st, 2013 - 03:55 pm
Jā, bet es nedomāju, ka ilgstoša grāmatau lasīšana tādā variantā ir opcija, jo tas tomēr prasa baigi daudz laika (nu, labi, es pieļauju, ka ātri pierod), tomēr negribas visu savu dzīvi pavadīt guļot uz grīdas :D, man būtu tūkstoškārt vieglāk lasīt datorā vai planšetē. Vienkārši tas ir tā bēdīgi, jo principā man liekas, ka elektroniski pieejams teksts nav nekas tāds superneeispējams vai grūti noorganizējams, vismaz man tā liekas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 31st, 2013 - 04:03 pm
statīv-veidojumu jau var uztaisīt arī uz galda (: bet, jā, saprotu, protams, ka būtu ērtāk pa tiešo.

un, jā, to es arī nesaprotu - galu galā, lai izdotu drukātu grāmatu, tāpat ir vajadzīga kaut kāda elektrōniska versija, ko tad likt tajās mega drukmašīnās (vismaz tā es iztēlojos; var jau būt, ka rūķīši ar pirkstiem saliek burtiņu līnijās un skatās izdrukātā manuskriptā, to darot :D ), kāpēc tad nevarētu piedāvāt iegādāties arī ~to
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 31st, 2013 - 05:18 pm
Jā, man arī tāpat liekas. pat ja e-grāmatas nav, izdevniecība taču teorētiksi varētu pārdot savu elektronisko manuskriptu. Varbūt jāmēģina viņiem uzrakstīt (domāju tas ir līdzīgi kā ar kino un subtitriem - nekas nekad nemainšiies, ja neviens nerunās par to, ka tas ir svarīgi), bet man tādas lietas ir šausmīgi grūti darīt, mansardam es šādā variantā jau biju uzrakstījusi par Pujāta grāamta, bet viņi mani piečakarēja, kas bija ļoti bēdīgi, jo man der nē, bet visādas muļļāšanās un tamlīdzīgi gan briesmīgi riebjas un apbēdina.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 31st, 2013 - 05:21 pm
nu, ja izdevniecība piekāš, tad nākamais solis - pa taisno pie autōra, pievērsties ēnu ekonōmikai, pirkt "no rokas", nemaksājot nodokļus :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 31st, 2013 - 05:34 pm
pie Arta grāmatas es tā arī tiku, bet rakstīt svešiem autoriem - līdz tam vēl jāizaug. :) Kad rakstu vienkārši izdevniecībai, tad tur man nav iztēles ainas, kā to e-pasta lasa kāds konkrēts cilvēks ar sajūtu "stulbā idiote, ko tu iedomājies!”, tā ir kaut kāda abstrakta vienība, no kuras man nav bail. Varbūt, ka tā nemaz nav, vienkārši šajā visā ir jāpārvar sajūta, ka cilvēki droši vien negrib ar šo visu noņemties, un es viņus traucēju.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 31st, 2013 - 06:07 pm
Principā jau man lielākā daļa no visa šī liekas atrisināms. Vienkārši tur ir daudz frustrējošu elementu, ar ko jātiek galā: vispirms jau dusmas uz sevi (tipa, mans stulbais ķermenis, visi šito var, bet es nē, un tāpēc ir visādas problēmas), tad vēl ir kāds pseidoaizvainojums par to, ka šajā valstī netiek par visu šo gana daudz domāts, tipa tām grāmatām sen jau bija jābūt elektroniski pieejamām, pirms man tas kļuva aktuāli (jo nu es toč neticu, ka es esmu vienīgais cilvēks šādā situācijā, kurš grib lasīt jaunāko latviešu literatūru, tas vienk. nav iesējams), un es domāju, ka gan viena, gan otra sajūta brīžiem būs aktuāla, visticamāk, vienmēr, bet, kad tam visam daudz maz tiek pāri, var nonākt sajūtā - nu, labi, šī nav īsti pieņemama un ērta situācija, lai es tajā dzīvotu, paskatīsimies, ko es varētu mainīt (jo, kamēr ir milzu dusmas, me pie kā jēdzīga nevar nonākt.)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 31st, 2013 - 06:43 pm
jēēē! aktīvisms ftw! (:
(Reply) (Parent) (Link)