02 October 2013 @ 12:03 pm
 
Agrāk man nebija daudz robežu sajūtā par to, ko var rakstīt cibā un ko nevar. Es varēju ierakstīt principā jebko un pat nejusties par to kaut kā īpaši, jo ciba bija kaut kāda mākslīgi konstruēta realitāte, kurā var visu un nekas slikts nevar notikt. Pamazām grūstot robežām realitātē, viss ir apvērsies otrādi - par dzīvi man ir sajūta, ka var pateikt, izdarīt, uzrakstīt principā jebko (nu, labi, ne jebko, bet noteikti daudz vairāk kā jebkad agrāk), savukārt cibā es nevaru ierakstīt daudzko, ko gribētu. Nav arī tā, ka tas būtu briesmīgi mokoši, ka tās būtu kaut kādas supersvarīgas lietas (it kā vispār kaut kas no tā, ko es rakstu, būtu supersvarīgi), drīzāk tikai sīki impulsi, kurus agrāk es tūliņ pierakstītu, bet tagad es to vairs nevaru. Kad es domāju par šo lietu rakstīšanu, man ir sajūta, it kā es grasītos publiski sev novilkt ādu, un tad paliktu asinis un kauli, netīra, riebīga masa, kuru taču neviens negrib redzēt.
 
 
( Post a new comment )
[info]imago_dei on October 2nd, 2013 - 08:17 pm
Labi, ka ciba piedāvā iespējas rakstīt gan publiski, gan draugiem, gan tikai sev. Der visas trīs, jo nav pārliecības, ka visu var rakstīt publiski. Varbūt sākumā varēja, bet tagad, kad gribot-negribot ir izveidojies jau kaut kāds tēls, tad, literāri izsakoties, ir jāfiltrē bazars. Kas var būt pieklājīgs/pieņemams vai nepieņemams ir ļoti subjektīvi, protams. Citi apsmej tos, kuri raksta par ēdienu, citiem atkal nepatīk kāda humors, attēli vai palagi, visvisādi varianti. Mūs visus pie-draugo un at-draugo un bieži vien mums nav ne jausmas - kāpēc.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 3rd, 2013 - 01:42 pm
Man tas mazāk ir par citu attieksmi, vairāk pašai par savu sajūtu, ka man ir kauns rakstīt, teiksim, par seksualitāti vai kaut kādām depresīvām sajūtām, agrāk tā nebija problēma. Un tas liekas dīvaini, jo nav tā, ka es kļūtu aizvien noslēgtāka, drīzāk tieši otrādi, bet kā jau te rakstu - dzīvē robežas noārdās, bet cibā izaug, un es gribu saprast, kāpēc tā ir.
(Reply) (Parent) (Link)