17 September 2013 @ 02:47 pm
 
Tad, kad es, piemēram, maksāju tele2 rēķinu, es gan ļoti izbesos, patiesībā man pašai liekas kaut kāds brīnums, kā es to vispār spēju paveikt, jo tur visu vienk. nokopēt un palielināt nav tik vienkārši.
Tas brīžīem ir mazliet nomācoši - zināt, ka ir tik daudz tehnoloģiju un programmu, kas visu varētu padarīt daudz vienkāršāku un ka es neko no tā neizmantoju. Patiesībā mans darbs ar datoru, kas nemaz nav tik “nekāds”, ņemot vērā situāciju, es taču pat esmu uzrakstījusi vairākus tekstus, turpinu viskautko lasīt utt., vispār notiek tikai tāpēc, ka es esmu ļoti atjautīga un man ir atmiņa (es, pat nelasot uzrakstus, atceros, kas ir kas, un tāpēc zinu, kas ir jānokopē un jāpalielina), bet nu, protams, tas tā nevar ilgt mūžīgi, un es noteikti būtu vairāk produktīva, mazāk izbesījusies un arī mazāk pārpūlējusi acis, ja viss šis nebalstītos tikai uz manu atjautīgumu.
Lielā mērā jau viss, protams, apstājas pie naudas. Bet, ja man būtu vairāk informācijas par šīm lietām, tad es vismaz varētu izveidot plānu – man vajag, to, to un to, tas maksā tik un tik, un tad varētu pamzām domāt, kā to risināt. Bet šajā ziņā es galīgi neesmu izdevīgā situācijā, jo tehnoloģijas (vēl pie tam, šīs ir specifiskas lietas) nekad nav bijis kaut kas tāds, no kā es kaut ko saprastu. Nav forši būt dumjam. :)
 
 
( Post a new comment )
naivums[info]naivums on September 17th, 2013 - 04:29 pm
Kas īsti maksājot rēķinu ir jākopē un jāpalielina?
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja: tilts[info]pelnufeja on September 17th, 2013 - 04:36 pm
Viss - vārdi, cipari. Rēķina maksāšana ir tikai piemērs. To es vienkārši daru pietiekami reti, lai nebūtu uzreiz tā, ka atveru to lapu un man tūlīt ir skaidrs, ko darīt, kā ir, piemēram, cibā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
naivums[info]naivums on September 17th, 2013 - 05:32 pm
Nu katram jau savas bēdiņas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja: tilts[info]pelnufeja on September 17th, 2013 - 05:56 pm
:D jā.
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 17th, 2013 - 08:49 pm
vari nekopēt, vienkāršāk varētu būt atvērt rēķinu ar adobe acrobat, uzlikt to reflow (view (trešais no kreisās augšējā toolbar)-> zoom(otrais no augšas tajā view)-> reflow(pats apakšējais iekš zoom)) un tad vari palielināt, cik gribi, visam vajadzētu sakarīgi saglabāties secībā. vai arī tas bija bankas lapu? vispār interesanti, kā ir ar internetbankām, vajadzētu taču piedāvāt kaut kādu pielāgoto versiju ar lielāku fonta izmēru un tā.

un vēl - tā kā pagaidām, kamēr gaidu m.darba rezultātus, esmu visai brīva, tad, ja vēlies, droši vari mani izmantot par tādu kā tehnisko asistentu, varu meklēt lietas internetā, palasīt, saprast un atstāstīt latviski! es gan arī neesmu īpaši tehnolōģiski advancēta, bet māku visu ko atrast un izpētīt ^^
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja: tilts[info]pelnufeja on September 18th, 2013 - 12:58 pm
Paldies, man jau tur gan īsti nevajag neko apskatīt, man vienkārši ir grūti visu izdarīt, ievadīt tos kodus no kodu kartes un tamlīdzīgi, summa jau ir vienmēr vienāda. Un arī visas tās kopēšanas jau ir īslaicīgi risinājumi un arī laikietilpīgi, man vajadzētu kādu programmu, šobrīd gan man tāpat īsti nav datora, kurā to instalēt, jo nu šis nav mans dators, un es te visu nepalielināšu vai neuzinstalēšu screan reading, kas visiem citiem kritīs uz nerviem. Man vienkārši grbētos saprast, kā īsti tās programmas darbojas un vai es spētu (runa ir tiešām par screan reading) pie tā pierast, un to, man liekas, es varētu noskaidrot tikai, ja es varētu to izmēģināt, bet es nepazīstu nevienu, kas to izmanto un varētu man ļaut apsēsties pie sava datora un izstāstīt, kā tas īsti ir/darbojas, es pati vienu tādu programmu biju novilkusi, bet vienk. nepratu to izmantot, es jau saku – šī tehnoloģiski nesaprātīgam cilvēkam ir ļoooti nelāga pozīcija, :D Es no teorētiski lasītā nesaprotu pietiekami daudz, un tas nav par valodu, man vajag piemēru.
Bet, kas attiecas uz teorētisku informāciju, Tu varētu mani apgaismot par kindlu, es pieļauju, ka no normāla stāstījuma es sapratīšu vairāk, nekā no tā, ko varu izlasīt internetā – darbības principi utt, es principā neko par to nezinu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja: tilts[info]pelnufeja on September 18th, 2013 - 01:23 pm
Varbūt japajautā cibā, nezinu gan, cik liela iespēja pastāv, ka kāds cibu izmanto ar screan reading, ņemot vērā Latvijas situāciju, es par to jau kaut kad iedomājos, bet tad vēl nebiju nonākusi līdz drosmei te publiski par to rakstīt, kaut kāda mistiskā sajūta - kamēr es par to nerunāju, tas nenotieki, vai tamlīdzīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 18th, 2013 - 06:07 pm
es domāju, cibā viss kas var atrasties!
es arī aizrakstīju tai savai bijušajai kursabiedrenei, redzēs, ko viņa atbildēs, vai ir noskaņota uz kādu pieredzes atstāstīšanu, un vai viņa vispār lietoja kaut ko tādu, jo es īsti nezinu, cik slikti ar redzi viņai bija un tā. došu ziņu par to, ko viņa atbildēs (:
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 18th, 2013 - 05:48 pm
es paņemšu piektdien tad līdzi, lai vari paspēlēties ar manējo, tas gan laikam nav Tavam variantam pats piemērotākais, rita teica, ka ir citi ar lielākiem dabūjamiem burtiem, un Tev jau varbūt arī labāk patiktu tas, kur gaismiņa jau iebūvēta ekrānā (manam nav), jo tad vienmērīgāk izgaismojas, bet darbības principi jau viņiem īpaši neatšķiras, vismaz pamatos
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja: tilts[info]pelnufeja on September 18th, 2013 - 06:17 pm
Ok, paldies. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja: tilts[info]pelnufeja on September 18th, 2013 - 07:34 pm
bet, cik saprotu, kindlā var izmantot internetu, vai ne? Tad tas varētu atrisināt manu datora problēmu, vismaz līdz laikam, kad man regulāri jāraksta kādi rakstu darbi, un tieši rakstīt jau es pagaidām varu vienk. visu palielinot. Tad vienkārši vajadzētu noskaidrot, vai tur ir iespējams instalēt kādu screan reading programmu, virspusēja meklēšana ļauj noprast, ka ir, tikai tad vēl ir problēma ar to latviešu valodu, pie visa cita jau es varētu pierast angliski, bet diez vai latvisko tekstu tāda programma varētu lasīt neizkropļojot. Tad tās kindla lietas šobrīd ir visaktuālākās, jo to arī oktobra sākumā varēs nopirkt, jo saprotu, ka tas salīdzinoši prasīs vismazākos finasiālos resursus.
(Reply) (Parent) (Link)