23 August 2013 @ 04:40 pm
 
Tikko, griežot tomātus un mocarellas sieru, atcerējos, ka Tīna reiz mūsu kopdzīves laikā sadusmojās uzzinājusi, ka es mēdzu apmaisīt ēdienu uz pannas, nevis ar koka lāpstiņu, bet gan metāla kūku lāpstiņu. Man visi šie pārmetumi ir galīgi apriebušies. Es dzīvošu viena un darīšu sadzīviskas lietas, cik dīvaini un neracionāli man gribēsies. Interesanti, ka, jo es vairāk spēju pielāgoties un menedžēt kopdzīvi ar citiem, jo lielāka kļūst mana skaidrība, ka man to darīt galīgi negribas - maisīt mērci ar koka lāpstiņu.
 
 
( Post a new comment )
cukursēne[info]saccharomyces on August 23rd, 2013 - 07:28 pm
tagad par šo domājot gan atcerējos, ka kaut kad par šo man aizrādīja filosofiju studējošie biedri - ka principā tas, ka cilvēks pats nerīkojas saskaņā ar kādu savu argumentu, nemaina argumenta patiesumu, un es līdz galam nepiekritu, jo man šķiet, ka ir atšķirība starp "labāk ir darīt tā" un "tev jādara tā", iespējams, ka no formālās loģikas viedokļa nav lielas starpības (vismaz tā man mēģināja iestāstīt), bet realitātē taču ir gan nozīme. man gan patiesībā liekas, arī tad, ja pats visu dara pareizi, nav nemaz tik daudz situāciju, kur, izmantojot to kā pamatojumu, var nosodīt kādu citu, kas tā nerīkojas, bet, iespējams, es kļūdos, un vairāk par to padomājot, domātu kaut kā citādāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on August 23rd, 2013 - 07:48 pm
Man pat tur negribas nekādā filosofiskumā iedziļināties, vienkārši, kad tev pārmet lietas, ko pats dara, tas reāli krīt uz nerviem.
(Reply) (Parent) (Link)